Wat verdient een ZZP Web Developer?

SEO Content Copywriting
Als ZZP web developer kan je een goed salaris verdienen, maar de hoogte van dit salaris hangt af van verschillende factoren. In dit artikel zullen we deze factoren behandelen en een idee geven van het gemiddelde salaris van een ZZP web developer in Nederland.
Pagina inhoud samenvatting
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Gemiddeld salaris

  Het gemiddelde salaris van een ZZP web developer ligt tussen de €50 en €100 per uur, afhankelijk van de ervaring en vaardigheden van de webdeveloper. Als we dit omrekenen naar een jaarsalaris (bij een werkweek van 40 uur en 52 weken per jaar), dan komt dit neer op een bruto jaarsalaris tussen de €104.000 en €208.000. Dit zijn natuurlijk flinke bedragen, maar het is belangrijk om te onthouden dat dit afhankelijk is van verschillende factoren.

  Ontdekken wat we voor uw organisatie kunnen bereiken?

  Vul ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur een persoonlijke reactie.

  Geen enkele organisatie  is hetzelfde, daarom stellen we altijd een op maat gemaakt plan van aanpak op.

  Laat onze ervaren consultants u begeleiden naar succes!

  Groot verschil tussen ZZP’ers en werknemers bij grote bedrijven

  Een belangrijk verschil tussen een ZZP web developer en een werknemer bij een groot bedrijf is dat een ZZP’er over het algemeen hogere tarieven kan vragen dan een werknemer. Dit komt omdat een ZZP’er vaak meer verantwoordelijkheid draagt en zelf verantwoordelijk is voor het vinden van opdrachten en klanten. Daarnaast heeft een ZZP’er over het algemeen meer vrijheid in het bepalen van zijn of haar tarieven.

  Er zijn echter grote verschillen tussen ZZP’ers onderling. Zo zijn er ZZP webdevelopers die goed overweg kunnen met complexe opdrachten en dus hogere tarieven kunnen vragen dan andere ZZP’ers. Het is dus belangrijk om als ZZP’er goed te weten wat je waard bent en hier je tarieven op af te stemmen.

  Ervaring als ZZP web developer

  De meeste bedrijven stellen hoge eisen aan de vaardigheden en ervaring van een web developer. Voor ZZP’ers geldt hetzelfde, maar hierbij is het ook belangrijk om te weten dat de ervaring als ZZP web developer anders is dan de ervaring als werknemer bij een groot bedrijf. Het opbouwen van een online profiel en posthistorie kan een belangrijk aspect zijn voor de online vindbaarheid en om relevant te blijven.

  Een ZZP’er moet bijvoorbeeld goed kunnen communiceren met klanten, kunnen werken onder tijdsdruk en zelfstandig kunnen werken. Ervaring als ZZP’er is dus zeker van toegevoegde waarde. Hoe meer jaar werkervaring een ZZP’er heeft, hoe hoger het tarief over het algemeen zal zijn.

  ZZP Website designer

  Salarissen in de Nederlandse markt

  Het gemiddelde salaris van een ZZP web developer ligt dus tussen de €50 en €100 per uur. Er zijn echter ook ZZP’ers die hogere tarieven kunnen vragen, bijvoorbeeld als ze gespecialiseerd zijn in een niche markt waar veel vraag naar is. Ook zijn er ZZP’ers die genoegen nemen met lagere tarieven vanwege persoonlijke omstandigheden.

  Daarnaast zijn er natuurlijk ook salarissen van ZZP’ers die hoger liggen dan het gemiddelde. Zo kan een ZZP web developer die goed presteert en veel klanten heeft hogere tarieven vragen. Ook kan een ZZP’er die naast het ontwikkelen van websites ook andere diensten aanbiedt, zoals het meten van prestaties van advertenties, hogere tarieven vragen.

  Het hebben van een online visitekaartje

  Als ZZP web developer is het hebben van een sterk online visitekaartje van groot belang. Een professionele webdesigner kan hierbij helpen door een kwalitatief hoogstaande website te creëren en een online profiel op te zetten om je werkervaring en vaardigheden te presenteren.

  Een goede webdesigner kan tevens bijdragen aan conversie optimalisatie op je website, waardoor de conversieratio wordt verhoogd. Door het analyseren van gebruikersgedrag en het aanpassen van elementen kan de webdesigner zorgen voor een betere gebruikerservaring en hogere conversie.

  Het vinden van de juiste webdesigner is essentieel voor een succesvolle online aanwezigheid. Bekijk portfolio’s, vraag om referenties en maak een weloverwogen keuze. Een goede webdesigner kan niet alleen bijdragen aan een betere website, maar ook aan hogere tarieven als ZZP’er.

  SEO begint bij kwalitatieve content

  Verhoog je conversies met onze doelgerichte content!

  Het geheim achter een bloeiende SEO-strategie? Kwalitatieve content die het hart van de doelgroep verovert. Met de juiste inhoud die naadloos inspeelt op de behoeften en verlangens van jouw potentiële klanten, til je jouw zichtbaarheid naar een hoger niveau.

  Als je een sterke online aanwezigheid wilt opbouwen, is hoogwaardige content de sleutel tot jouw succes.

  Het belang van een goede samenwerking tussen webdesigner en web developer

  Een goede samenwerking tussen webdesigner en web developer is van groot belang voor het succes van een project. Als ZZP web developer is het daarom belangrijk om een goede webdesigner te vinden waar je goed mee kunt samenwerken. Zo voorkom je miscommunicatie en kun je een kwalitatief hoogstaande website opleveren.

  Het vinden van de juiste webdesigner kan een uitdaging zijn, maar door te kijken naar voorbeelden van websites en te vragen om referenties kun je een weloverwogen keuze maken. Een goede samenwerking tussen webdesigner en web developer is van groot belang voor het succes van een project.

  Het is belangrijk om te blijven investeren in je vaardigheden als ZZP web developer en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de markt. Dit kan bijvoorbeeld door het bijwonen van conferenties of het volgen van cursussen.

  Er zijn ZZP web developers die hogere tarieven kunnen vragen dan anderen, bijvoorbeeld vanwege hun specialisatie of ervaring. Het gemiddelde tarief ligt echter tussen de €50 en €100 per uur, wat neerkomt op een bruto jaarsalaris tussen de €104.000 en €208.000 bij een werkweek van 40 uur en 52 weken per jaar.

  Het is belangrijk om te beseffen dat er ook ZZP web developers zijn die minder verdienen dan het gemiddelde salaris. Dit kan bijvoorbeeld komen door persoonlijke omstandigheden of door een gebrek aan ervaring. Het is daarom belangrijk om als ZZP web developer goed te weten wat je waard bent en hier je tarieven op af te stemmen.

  Conversie optimalisatie en het meten van de prestaties van advertenties zijn belangrijke aspecten waar ZZP web developers rekening mee moeten houden. Het is daarom belangrijk om te werken met een goede webdesigner die hierop kan inspelen. Samenwerking tussen webdesigner en web developer is van groot belang voor het succes van een project.

  Gratis SEO scan van uw website?

  Ontdek nu de verborgen potentie van uw website met onze GRATIS SEO scan! Onze geavanceerde tools en deskundige analyse bieden u een gedetailleerd inzicht in de verbeterpunten van uw online aanwezigheid.

  Ontvang een uitgebreid rapport met waardevolle optimalisatie-tips die uw website naar nieuwe hoogten zullen stuwen. Neem vandaag nog de eerste stap naar een betere vindbaarheid en meer organisch verkeer. Mis deze kans niet – claim nu uw GRATIS SEO scan en maak uw website klaar voor succes!

  Conclusie

  Als ZZP web developer kan je een goed salaris verdienen, maar dit hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om te weten wat je waard bent en je tarieven hierop af te stemmen. Ook is ervaring als ZZP’er van toegevoegde waarde en is samenwerking met een goede web designer belangrijk. Het gemiddelde salaris van een ZZP web developer ligt tussen de €50 en €100 per uur, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen op deze regel. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar jouw persoonlijke omstandigheden en de markt waarin je opereert.

  conversie optimalisatie
  Data & Analyse

  Tips en tricks voor conversie optimalisatie

  Als online marketeer wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk conversiepercentage behalen. Een conversie is namelijk al het moment waarop een bezoeker op je website een bepaalde actie onderneemt. Deze actie kan zijn het invullen van een contactformulier, een e-mailadres

  Lees meer >>
  SEO Content Website Digital Marketing
  Webdevelopment

  Wat zijn goede FAQ vragen?

  Als digital marketing agency is het belangrijk om goede FAQ-pagina’s te hebben op je website. FAQ, wat staat voor “Veelgestelde Vragen”, is een belangrijk onderdeel van je website. Het is de plek waar bezoekers snel en gemakkelijk antwoord kunnen vinden

  Lees meer >>
  SEO Content Copywriting
  Webdevelopment

  Wie kan mij helpen met het maken van een website?

  Zelfstandig een website maken kan een uitdagende taak zijn, vooral als je niet over veel technische kennis beschikt. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om hulp te krijgen bij het maken van een professionele website. In dit artikel bespreken we

  Lees meer >>
  SEO Content Website Digital Marketing
  Webdevelopment

  Wat kost een website met WordPress?

  Als je een website wilt maken, is WordPress een van de meest populaire opties. WordPress is een contentmanagementsysteem waarmee je eenvoudig een website kunt bouwen en beheren, zelfs als je geen technische achtergrond hebt. In dit artikel zullen we kijken

  Lees meer >>

  Author

  • Wouter Schoemaker

   Wouter Schoemaker (Linkedin Profiel) is een autoriteit op het gebied van digitale marketing, met een indrukwekkende staat van dienst die zijn expertise en ervaring in het veld aantoont. Met meer dan twee decennia ervaring in verschillende rollen, heeft Wouter een diepgaand inzicht in de vele facetten van digitale marketing en bedrijfsontwikkeling.

   In 2015 richtte Wouter Symblings Digital Marketing op, een bedrijf dat zich richt op digitale marketing, IT en sales. Symblings combineert de 'verschillende entiteiten' IT, Sales en Marketing door middel van een geïntegreerde aanpak, wat leidt tot commerciële groei, ondersteuning en de gewenste groei-resultaten voor Symblings' klanten.

   Zijn carrière begon bij Yacht, waar hij zich opwerkte van Account Manager tot Senior Accountmanager, waarbij hij verantwoordelijk was voor de verkoop van alle diensten en competenties van Yacht bij financiële en zakelijke dienstverleners in de regio (groot) Amsterdam. Hij was ook betrokken bij verschillende projectgroepen gericht op innovatie en ontwikkeling op het gebied van social media, commercieel handelen, cultuur, structuur en coaching.

   Na Yacht richtte Wouter zijn eerste eigen bedrijf op, 2Network, een werving- en selectiebureau voor hoger opgeleiden in ICT en Sales. Hier was hij verantwoordelijk voor het commerciële beleid en planning, waaronder het bepalen van de propositie en groeistrategie, het schrijven van een businessplan, het aanvragen van financiering, het vastleggen van inkoopovereenkomsten met productie en distributie, en de uitvoering van de online marketingstrategie.

   Wouter's ondernemersgeest leidde tot de oprichting van verschillende andere bedrijven, waaronder Mijnpicknicktafel.nl, een online winkel voor picknicktafels, en CuracaoTodo.com, een online marketingplatform dat organisaties op Curacao helpt om beter in contact te komen met nieuwe klanten in lokale en internationale markten.

   In oktober 2021 nam Wouter de rol van Marketing- en Bedrijfsontwikkelingsmanager op zich bij Draaierijen.nl, een bedrijf dat zich richt op het helpen van de metaalindustrie om kosten te besparen en hun inkoopproces te stroomlijnen. Door samen te werken met tientallen metaaldraaierijen en machinefabrikanten in Nederland, zorgt Draaierijen.nl ervoor dat al hun partners worden gecontroleerd op kwaliteit, financiële gezondheid, leverbetrouwbaarheid en bewerkingsmogelijkheden. Draaierijen.nl heeft een voorzieningspercentage van 92% behaald, wat heeft geleid tot een kostenbesparing van ongeveer 26% voor hun klanten.

   Wouter's andere ondernemingen omvatten Offertes247.nl, een platform dat organisaties de mogelijkheid biedt om zich direct in de top van Google's organische zoekresultaten te presenteren, en Boot-Huur.nl, een bootverhuurbedrijf op de Vinkeveense Plassen.

   Wouter's uitgebreide ervaring en succes in digitale marketing en bedrijfsontwikkeling maken hem tot een autoriteit in het veld. Zijn vermogen om succesvolle bedrijven op te bouwen en te leiden, evenals zijn diepgaande kennis van digitale marketingstrategieën en -technieken, onderstrepen zijn expertise en autoriteit in de industrie.

   Bekijk Berichten
  Scroll naar boven

  Vrijblijvende offerte

  Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

  Contact
  Contactformulier aanvraag (#4)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis SEO Artikel

  Ontvang een gratis SEO-geoptimaliseerd artikel van 1000-1200 woorden door het formulier hieronder in te vullen en plaats het op jouw website om de kracht van onze content te ervaren.

  Note: Geen idee wat een keyword is? Vul ‘onbekend’ in en wij nemen contact met je op.

  Gratis SEO artikel
  Gratis SEO artikel formulier (#7)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis persoonlijke SEO scan

  Klaar voor een boost in uw online zichtbaarheid? Meld u aan voor een gratis, persoonlijke SEO scan tijdens een 1-op-1 Google Meet consult. Samen duiken we in de wereld van zoekmachineoptimalisatie specifiek voor uw website. Mis deze kans niet en vul onderstaand formulier in.

  pasfoto tim van pel
  Gratis SEO audit 1 op 1 formulier (#13)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Algoritme

  Wat is het precies? 

  Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

  Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

  Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.