Citations en Backlinks Verschillen

Backlinks en citations zijn belangrijk omdat ze de autoriteit en geloofwaardigheid van een website versterken.

Citations en backlinks kunnen beide uw SEO op vergelijkbare manieren ten goede komen, maar het is belangrijk om ze van elkaar te kunnen onderscheiden. Citations zijn iets moeilijker te begrijpen dan backlinks, omdat u citations in verschillende vormen kunt ontvangen. Bekijk onze informatie hieronder over hoe u de twee van elkaar kunt onderscheiden en ze in uw SEO-strategie kunt inbouwen.

Wat is het verschil tussen een citation en een backlink?

Het verschil tussen een citation (vermelding) en een backlink is eenvoudig: een citation is een directe online vermelding van de naam, het adres en het telefoonnummer van uw bedrijf.
Vergelijkbaar met een backlink, zullen Citations uw SEO ten goede komen door het bepalen van online autoriteit voor uw bedrijf. Een backlink is een directe link naar uw website vanaf een pagina op een andere website.

 • Technische Problemen
 • Mobiel Gebruiksgemak
 • Structuur van de website
 • Gebruikerservaring (User experience UX)

De definitie van een citation

Citations kunnen lastig zijn, omdat gedeeltelijke citations niet zo waardevol zijn als volledige citations. Een voorbeeld van een volledige citation is: De volledige bedrijfsnaam, het adres en het telefoonnummer van uw bedrijf bevatten. In die specifieke volgorde!

Symblings Digital Marketing, Kabelweg 37, 1014BA Amsterdam, 085 060 7654

Een voorbeeld van een gedeeltelijk citaat zou een verwijzing naar uw naam en adres zijn, maar niet uw telefoonnummer. Dit is niet zo gunstig voor uw SEO als een volledige citation vermelding. Het wordt beschouwd als een gedeeltelijke vermelding.

Om uw SEO-strategie te verbeteren, is het zeer belangrijk dat een vermelding overeenkomt met de naam, het adres en het telefoonnummer in uw Google Mijn Bedrijf-vermelding en op uw website. Zie hier de Symblings Digital Marketing Google Mijn Bedrijf pagina.

Het belangrijkste om te overwegen bij het bouwen van citations is de consequente structuur die u kiest om uw naam, adres en telefoonnummer weer te geven op uw GMB-vermelding en op uw website en daaraan vast te houden. Consequent zijn in de manier waarop u uw naam, adres en telefoonnummer weergeeft, is cruciaal bij het opbouwen van Citations, omdat ze overeen moeten komen.

Citations en backlinks voor linkbuidling
Local citations zijn belangrijk voor GMB omdat ze de online aanwezigheid en geloofwaardigheid van een bedrijf versterken door de vermeldingen van de bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer (NAP) op andere relevante websites te plaatsen.
Wouter Schoemaker
Wouter Schoemaker
Digital Marketeer

SEO voordelen van Citations

Citations worden beschouwd als een ranking factor voor lokale SEO. Het hebben van uw bedrijf vermeld op vertrouwde websites en online directories toont aan Google dat ze hun niveau van zekerheid dat uw bedrijf bestaat te verbeteren, zal dit dus betekenen dat u meer zichtbaarheid online en zal de lokale rankings te verbeteren, wat betekent meer verkeer en verkoop.

Ervoor zorgen dat je bedrijf wordt vermeld in gidsen is een goede plek om te beginnen.

Wat doen jouw concurrenten?

Om te achterhalen waar uw concurrenten lokaal worden genoemd, kunt u als volgt zoeken: “Bedrijfsnaam van de concurrent” EN “Postcode van de concurrent” -site:websiteconcurrent.nl

Het is essentieel dat u aanhalingstekens en de AND gebruikt om citaten te vangen en niet alleen merkvermeldingen. Het laatste deel van deze query sluit resultaten van de eigen website van uw concurrent uit.

Voorbeelden van lokale Citations voor SEO

Citations kunnen voorkomen op lokale bedrijven directories en sociale platforms, om uw lokale zoekmachine rankings te helpen, zorg ervoor dat uw bedrijf wordt vermeld in zoveel mogelijk relevante zakelijke directories.

Om te beginnen, de volgende directories worden aanbevolen voor Nederland.

 • Cyclex
 • Ul.com
 • GoedBegin

Soorten Local Citations

Lokale citaties zijn vermeldingen van bedrijfsgegevens zoals naam, adres en telefoonnummer (NAP) op verschillende online platforms en directories. Er zijn verschillende soorten lokale citaties, zoals:

 1. Algemene lokale citaties

 2. Niche lokale citaties

 3. Geolocatie specifieke citaties

 4. Citaties van gegevensproviders

 5. Citaties van sociale media

Linkbuilding en backlinks
Linkbuilding kan erg verwarrend zijn, maar met de juiste kennis en expertise valt er veel resultaat mee te behalen

De definitie van een backlink

Een backlink is een gecreëerde hyperlink die de ene website linkt aan de andere. Backlinks kunnen ook “inkomende links” of “inkomende links” worden genoemd.

Het ontvangen van backlinks is een essentieel onderdeel van SEO, ze helpen zoek bots om uw site te crawlen en correct te rangschikken op basis van de inhoud.

SEO voordelen van backlinks

Backlinks zijn bijzonder waardevol voor SEO omdat ze vertrouwen in uw website aangeven. In theorie, hoe meer backlinks u heeft, hoe meer u vertrouwd wordt door de zoekmachine. Bijvoorbeeld, als meerdere sites naar dezelfde webpagina of website linken, vertelt dit zoekmachines dat dit inhoud is die het waard is om naar te linken, wat dan een positief effect kan hebben op de positie van een site op de ranglijst of zichtbaarheid bij zoekopdrachten.

De belangrijkste dingen die de waarde van een link beïnvloeden zijn:

 • Site autoriteit
 • Bezoekersaantallen
 • Relevantie
 • Waar de link is geplaatst
 • No follow vs do follow (autoriteit is pagina autoriteit en domein autoriteit)
 • Waar de link naar verwijst
 • Locatie
 • Anchor Text

 

Hoe beginnen met linkbuilding

Link building is het proces van het verkrijgen van hyperlinks van andere websites naar uw eigen over een periode van tijd. Aangezien zoekmachines zoals Google links gebruiken om het web te doorzoeken, zullen ze al deze links crawlen, wat u na verloop van tijd ten goede zal komen, afhankelijk van hoeveel u er heeft en van wie ze afkomstig zijn. Er zijn veel verschillende technieken die gebruikt worden om links op te bouwen, waaronder het opbouwen van relaties, het schrijven van gastblogs of zelfs gewoon er om vragen.

Maar u kunt uw linkbuilding ook uitbesteden. Symblings kan u helpen met het bouwen van backlinks naar uw website. 

Linkbuilding resultaten
Resultaten van marketingactiviteiten kunnen vaak onduidelijk zijn. Behoud het overzicht door gegevens vanaf het begin te monitoren.

Hoe zit het met merkvermeldingen?

Merkvermeldingen kunnen zeer krachtig zijn voor SEO, maar worden vaak verward met citaties. Vermeldingen zijn veel gemakkelijker te krijgen dan links en citaten en zullen waarschijnlijk net zo goed renderen. Naast uw backlink checker, moet u ervoor zorgen dat u uw merk vermeldingen ook controleren.

Drie manieren om uw merk vermeldingen te laten groeien kunnen zijn:

 • Aanmoedigen van klantbeoordelingen
 • Influencer marketing (in de vorm van blogs, YouTube)
 • Zorgdragen voor een goede klantenservice

Om ervoor te zorgen dat het monitoren en verkrijgen van uw citaties, backlinks en merkvermeldingen een kernonderdeel is van uw SEO-strategie, aarzel dan niet om contact op te nemen met de experts van Symblings voor verdere begeleiding bij alle aspecten van digitale marketing.

Local citation

Local citation benutten

Welkom bij ons artikel over “Local Citation” – een essentieel concept voor lokale bedrijven en SEO-strategieën. In de huidige digitale wereld is het van groot

Lees Verder »

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat het ons weten! Vul ons contactformulier in en ontdek hoe Symblings jouw digitale marketing naar nieuwe hoogten kan brengen.

Scroll naar boven

Vrijblijvende offerte

Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

Contact
Contactformulier aanvraag (#4)

Onze privacy policy is van toepassing.

Algoritme

Wat is het precies? 

Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.