Call Tracking

Uw marketing uitingen zijn uiteraard bedoeld om potentiële klanten contact op te laten nemen met uw bedrijf. Zeker bij advertising is belangrijk precies te weten welke campagnes succesvol zijn.

Als uw organisatie adverteert via zoekmachines of social media is het belangrijk te weten – en dus meten -welke campagnes het meest succesvol zijn. Voor ingevulde webformulieren is dit eenvoudig door te meten. Maar voor binnenkomende telefoongesprekken is het een stuk minder transparant.

Een klant die belt geeft natuurlijk niet aan welke advertentie of organisch zoekwoord werd gebruikt om op de website terecht te komen. Daardoor is kan het zijn dat bepaalde betaalde advertentie campagnes veel beter of slechter presteren dan de aanname over het aantal contacten doet vermoeden. Heeft die bezoeker die de contact-pagina bezocht nu wel of niet gebeld? Of zocht hij bijvoorbeeld alleen de locatie van uw bedrijf?

De oplossing: Call Tracking!

Gelukkig is er een goede oplossing om precies te weten welke kanalen, campagnes en kliks hebben geleid tot de telefoongesprekken met uw potentiële klanten! Call Tracking! Op die manier kunnen advertentiebudgetten (en SEO activiteiten) veel beter beheerd worden. Oftewel een perfecte onderbouwing van inzet van marketing op basis van data! Maar call tracking levert nog veel meer mogelijkheden op!

 • Succesvoller Adverteren: Verhoog advertentiebudget op die campagnes die telefoontjes opleveren. Beperk uitgaven van campagnes die niet tot de juiste contacten leiden.
 • Inzicht in Conversies: Leer precies(!) welke campagnes tot het gewenste gedrag van websitebezoekers leiden. Optimaliseer budgetten en bespaar geld.
 • Bespaar Geld: In de praktijk blijkt dat call tracking gemiddeld 26% kan besparen op de advertentie uitgaven met gelijk blijvende contacten met nieuwe klanten.

Meet conversies en bespaar geld

Door conversies te meten, krijg je inzicht in welke marketingkanalen het meest effectief zijn en welke niet. Dit kan leiden tot het besparen van geld door het verschuiven van het marketingbudget naar de meest effectieve kanalen. Bij Symblings kunnen wij conversies meten door middel van call tracking, waarbij wij oproepen traceren en analyseren om inzicht te krijgen in het gedrag van potentiële klanten. Door de koppeling met Google Analytics, Google Ads, Microsoft Advertisement en Google Data Studio, kunnen wij de verzamelde data gebruiken om gerichte beslissingen te maken over de marketingstrategie en het budget van onze klanten. Hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat het marketingbudget effectief wordt ingezet en dat onze klanten het beste rendement op hun investering behalen.

hoe werkt call tracking
Leer hoe call tracking voor je kan werken en bijdraagt aan het commerciële proces van uw organisatie.
Wouter Schoemaker
Wouter Schoemaker
Digital Marketeer

De voordelen van call tracking

Marketing moet geld opleveren, geen geld kosten!

 • Advertentie Uitgaven Besparen
 • 100% inzicht in de conversiedata
 • Conversies
 • Oorsprong Meten
 • Realtime Persoonlijk Dashboard
 • Persoonlijke support
 • Oproepen beoordelen
 • Call recording
 • Keyword tracking

Lokale of nationale uitstraling

De extra telefoonnummers die worden ingezet, nemen we over van uw originele telefoonnummer, zodat uw uitstraling gelijk blijft. (bv, 010-, 053-, 085-, etc.). De call tracking telefoonnummers zijn gekoppeld aan uw KvK-registratie. Terugkerende bellers komen dus altijd bij uw bedrijf uit.

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat het ons weten! Vul ons contactformulier in en ontdek hoe Symblings jouw digitale marketing naar nieuwe hoogten kan brengen.

Scroll naar boven

Vrijblijvende offerte

Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

Contact
Contactformulier aanvraag (#4)

Onze privacy policy is van toepassing.

Algoritme

Wat is het precies? 

Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.