Website niet vindbaar op Google: Lage Google-rankings

Google ranking - Symblings.com

Je hebt een geweldige website ontwikkeld voor je bedrijf, maar helaas is het niet zo vindbaar op Google als je had gehoopt. Je vraagt je af waarom jouw website niet de gewenste zichtbaarheid en hoge rankings heeft in de zoekresultaten. In dit artikel zullen we enkele mogelijke redenen verkennen waarom jouw website mogelijk niet goed presteert in Google en wat je eraan kunt doen. Als je op zoek bent naar oplossingen om de zichtbaarheid van je website te verbeteren en meer bezoekers aan te trekken, dan ben je bij Symblings aan het juiste adres.

Pagina inhoud samenvatting
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Waarom wil je hoog scoren op Google?

  Hoog scoren op Google is van groot belang in de moderne online wereld. Met miljoenen zoekopdrachten per dag is Google vaak de eerste plek waar potentiële klanten naar informatie, producten en diensten zoeken. Een hoge positie in de zoekresultaten vergroot je online zichtbaarheid en versterkt je geloofwaardigheid. Het trekt meer organisch verkeer aan, wat kan leiden tot een groter aantal bezoekers op je website. Bovendien biedt een hoge ranking de mogelijkheid om je concurrenten voor te blijven en je doelgroep effectief te bereiken. Het is een krachtige manier om je online aanwezigheid te versterken en meer kansen te creëren voor groei en succes.

  Ontdekken wat we voor uw organisatie kunnen bereiken?

  Vul ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur een persoonlijke reactie.

  Geen enkele organisatie  is hetzelfde, daarom stellen we altijd een op maat gemaakt plan van aanpak op.

  Laat onze ervaren consultants u begeleiden naar succes!

  Technische punten die invloed hebben op je Google-zichtbaarheid

  Het is belangrijk om aandacht te besteden aan verschillende technische punten die direct invloed kunnen hebben op je Google-rankings. Ontdek hier hoe je jouw website technisch kan optimaliseren en zo de kans vergroot om hoger te ranken in Google.

  • Crawlers van zoekmachines en indexering: Wanneer Google je website crawlt, is het cruciaal dat je website goed geïndexeerd wordt. Als de crawlers van zoekmachines problemen ondervinden bij het indexeren van je pagina’s, kan dit leiden tot een verminderde zichtbaarheid in de zoekresultaten. Zorg ervoor dat je website correct geconfigureerd is voor indexering en maak gebruik van de tools die Google biedt, zoals de Google Search Console, om eventuele fouten op te sporen en op te lossen.
  • Technische punten en websiteprestaties: Een andere belangrijke factor voor zoekmachines is de technische staat van je website. Als je website traag laadt, veel technische fouten bevat of niet mobielvriendelijk is, kan dit van invloed zijn op je rankings. Gebruik tools zoals Google PageSpeed Insights om de snelheid van je website te optimaliseren en zorg ervoor dat je website goed functioneert op verschillende apparaten en browsers.
  • Dubbele content en dunne content: Google waardeert unieke en relevante content. Als je website dubbele content bevat (inhoud die al op andere websites te vinden is) of verkeerde content (inhoud van lage kwaliteit of weinig diepgang), kan dit je zichtbaarheid in de zoekresultaten beïnvloeden. Zorg ervoor dat je website waardevolle en originele content biedt die relevant is voor je doelgroep.

  Content en optimalisatie voor zoekmachines

  Een van de cruciale factoren die van invloed zijn op je Google-rankings is de kwaliteit en optimalisatie van je content voor zoekmachines. Het creëren van waardevolle en unieke content, gecombineerd met effectieve optimalisatie strategieën, is essentieel om je zichtbaarheid in de zoekresultaten te vergroten. We bespreken hieronder de twee belangrijke punten voor zoektermen en content.

  1. Relevante zoektermen en zoekmachine-optimalisatie: Een van de belangrijkste onderdelen van SEO is het optimaliseren van je content voor relevante zoektermen. Identificeer de zoektermen die jouw doelgroep gebruikt om naar informatie te zoeken en optimaliseer je webpagina’s dienovereenkomstig. Gebruik deze zoektermen op strategische plaatsen, zoals in de titels, koppen, meta-beschrijvingen en in de tekst zelf. Zorg er echter voor dat je niet overdrijft, want overmatig gebruik van bepaalde zoektermen kan leiden tot een Google Penalty.
  2. Irrelevante- en nieuwe content: Als je website veel verouderde of irrelevante inhoud bevat, kan dit ook van invloed zijn op je zichtbaarheid. Overweeg het uitvoeren van een content pruning, waarbij je onnodige of verouderde pagina’s verwijdert of consolideert. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig nieuwe en relevante content toe te voegen om je website fris en aantrekkelijk te houden voor zowel gebruikers als zoekmachines.

  SEO begint bij kwalitatieve content

  Verhoog je conversies met onze doelgerichte content!

  Het geheim achter een bloeiende SEO-strategie? Kwalitatieve content die het hart van de doelgroep verovert. Met de juiste inhoud die naadloos inspeelt op de behoeften en verlangens van jouw potentiële klanten, til je jouw zichtbaarheid naar een hoger niveau.

  Als je een sterke online aanwezigheid wilt opbouwen, is hoogwaardige content de sleutel tot jouw succes.

  Externe factoren en concurrentie

  Naast interne optimalisatie zijn er ook externe factoren en concurrentie die invloed kunnen hebben op de zichtbaarheid van je website in de Google-rankings. Het landschap van online concurrentie is constant in beweging en er zijn verschillende externe factoren die de positie van je website kunnen beïnvloeden.

  • Concurrentie met andere websites: Het kan zijn dat je concurrerend bent met andere websites die al een sterke aanwezigheid hebben in de zoekresultaten. Analyseer je concurrentie en identificeer de sterke punten van hun nieuwe websites. Probeer unieke strategieën te ontwikkelen om jezelf te onderscheiden en te concurreren op zoektermen waar je kansen ziet.
  • Linkbuilding en contextuele links: Links van andere websites naar jouw website hebben een grote invloed op je Google-rankings. Zorg ervoor dat je werkt aan linkbuilding en het verkrijgen van kwalitatieve, relevante links van betrouwbare bronnen. Daarnaast zijn contextuele links, waarbij relevante trefwoorden worden gebruikt als ankertekst, ook waardevol voor je SEO-inspanningen.

  Gratis SEO scan van uw website?

  Ontdek nu de verborgen potentie van uw website met onze GRATIS SEO scan! Onze geavanceerde tools en deskundige analyse bieden u een gedetailleerd inzicht in de verbeterpunten van uw online aanwezigheid.

  Ontvang een uitgebreid rapport met waardevolle optimalisatie-tips die uw website naar nieuwe hoogten zullen stuwen. Neem vandaag nog de eerste stap naar een betere vindbaarheid en meer organisch verkeer. Mis deze kans niet – claim nu uw GRATIS SEO scan en maak uw website klaar voor succes!

  Conclusie

  Het is frustrerend wanneer je website niet goed vindbaar is op Google. Er zijn echter verschillende belangrijke punten die je kunt aanpakken om je zichtbaarheid te verbeteren. Zorg voor consistente en unieke content, gebruik relevante zoektermen, werk aan linkbuilding en let op concurrerende zoektermen. Daarnaast is het essentieel om te zorgen voor een veilige website en geduldig te zijn, aangezien tijd een rol speelt in zoekmachineoptimalisatie. Door deze belangrijke aspecten aan te pakken, kun je de zoekmachine zichtbaarheid van je website vergroten en meer bezoekers aantrekken. Blijf werken aan je website en volg de ontwikkelingen op het gebied van SEO om je concurrenten een stap voor te blijven.

  Met behulp van de bovengenoemde redenen en aanbevelingen kun je je website beter vindbaar maken op Google en zo meer verkeer en potentiële klanten aantrekken. Neem de tijd om je website te optimaliseren en blijf de trends en veranderingen in de wereld van zoekmachineoptimalisatie volgen. Succes met het verbeteren van de zichtbaarheid van je website op Google!

  Google mijn bedrijf
  Website niet vindbaar op google

  Website niet geïndexeerd door Google

  Als eigenaar van een website ben je waarschijnlijk bekend met het belang van zichtbaarheid op zoekmachines, vooral Google. Het is frustrerend om te merken dat je website niet correct geïndexeerd wordt en daardoor niet vindbaar is voor potentiële bezoekers. Gelukkig

  Lees meer >>

  Author

  Scroll naar boven

  Vrijblijvende offerte

  Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

  Contact
  Contactformulier aanvraag (#4)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis SEO Artikel

  Ontvang een gratis SEO-geoptimaliseerd artikel van 1000-1200 woorden door het formulier hieronder in te vullen en plaats het op jouw website om de kracht van onze content te ervaren.

  Note: Geen idee wat een keyword is? Vul ‘onbekend’ in en wij nemen contact met je op.

  Gratis SEO artikel
  Gratis SEO artikel formulier (#7)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis persoonlijke SEO scan

  Klaar voor een boost in uw online zichtbaarheid? Meld u aan voor een gratis, persoonlijke SEO scan tijdens een 1-op-1 Google Meet consult. Samen duiken we in de wereld van zoekmachineoptimalisatie specifiek voor uw website. Mis deze kans niet en vul onderstaand formulier in.

  pasfoto tim van pel
  Gratis SEO audit 1 op 1 formulier (#13)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Algoritme

  Wat is het precies? 

  Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

  Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

  Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.