Wat kost het laten maken van een website?

SEO Content Copywriting
Als digital marketing agency krijgen we vaak de vraag wat het kost om een website te laten maken. Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig als je zou denken, omdat er veel factoren zijn die de kosten bepalen. In dit artikel zullen we daarom de verschillende factoren bespreken die van invloed zijn op de kosten van een website en hoe je ervoor kunt zorgen dat je een goede prijs betaalt voor een professionele website.
Pagina inhoud samenvatting
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Soorten websites

  Er zijn verschillende soorten websites die je kunt laten maken. De kosten kunnen aanzienlijk variëren afhankelijk van het type website dat je wilt laten bouwen. Hier zijn een paar voorbeelden van de soorten websites die je zou kunnen laten maken:

  • Een online visitekaartje: Dit is een eenvoudige website met een paar pagina’s, zoals een homepage, over ons pagina, dienstenpagina, en contactpagina. Dit type website is vooral bedoeld om potentiële klanten een idee te geven van wie je bent en wat je doet.

  • Complexe websites: Dit zijn websites die meer functionaliteit hebben, zoals een webshop of een platform waar gebruikers kunnen inloggen. Deze websites vereisen meestal meer tijd en maatwerk om te bouwen, wat de kosten kan verhogen.

  • Professionele websites: Dit zijn moderne websites met een mooie vormgeving en goede techniek. Deze websites zijn ontworpen om bezoekers gemakkelijk door de website te laten navigeren en de conversie te optimaliseren. Dit type website is ideaal voor bedrijven die hun online aanwezigheid serieus nemen.

  Ontdekken wat we voor uw organisatie kunnen bereiken?

  Vul ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur een persoonlijke reactie.

  Geen enkele organisatie  is hetzelfde, daarom stellen we altijd een op maat gemaakt plan van aanpak op.

  Laat onze ervaren consultants u begeleiden naar succes!

  Eenmalige kosten

  Als je een website laat maken, zijn er eenmalige kosten die je moet betalen. Dit zijn kosten voor zaken zoals webdesign, ontwikkeling en hosting. Deze kosten variëren afhankelijk van het type website dat je wilt laten bouwen en de hoeveelheid maatwerk die je nodig hebt.

  • Budget websites: Als je op zoek bent naar de goedkoopste vorm van webdesign, kun je kiezen voor een standaard template of een goedkope website bouwer. Dit kan een goede optie zijn als je een simpele website nodig hebt voor een korte termijn project en niet veel geld wilt uitgeven. De gemiddelde kosten voor deze soort websites liggen tussen de €500 en €1000 euro eenmalig.

  • Professionele webdesigners: Als je een professionele website wilt laten maken, moet je rekening houden met hogere kosten. Een goede webdesigner zal tussen de €50 en €150 euro per uur vragen voor zijn of haar diensten. Het is belangrijk om de juiste partij te vinden die bij jouw budget past en die eerlijke mening geeft over producten.

  • WordPress thema’s: Een goedkope oplossing kan zijn om een bestaand template of een nieuw WordPress thema te gebruiken. Dit is een goede optie als je op zoek bent naar een goedkope oplossing, maar niet de nodige tijd hebt om designaanpassingen op maat te laten maken. Het grootste voordeel is dat je snel en goedkoop een professionele website hebt.

  • Maatwerk vormgeving: Als je echt maatwerk vormgeving nodig hebt, kun je het beste een professionele designer inhuren. Dit kan duurder zijn maar het garandeert wel dat het ontwerp volledig aangepast is aan jouw specifieke wensen en behoeften, en van hoge kwaliteit zal zijn.

  Website maken
  SEO Content Website Digital Marketing

  Maandelijkse kosten

  Naast de eenmalige kosten zijn er ook maandelijkse kosten waar je rekening mee moet houden als je een website laat maken. Deze kosten zijn onder meer voor het hostingpakket en eventuele extra kosten voor zoekmachineoptimalisatie of online marketing. Hier zijn een paar dingen om rekening mee te houden als het gaat om maandelijkse kosten:

  • Hosting pakket: Een hosting pakket kost gemiddeld tussen de €5 en €50 euro per maand, afhankelijk van de grootte en het type website dat je hebt.

  • Zoekmachine optimalisatie: Om meer nieuwe klanten te krijgen via zoekmachines is het belangrijk om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Dit kan extra kosten met zich meebrengen, maar kan op de lange termijn erg waardevol zijn voor je bedrijf.

  • Online marketing: Als je een online marketing bureau wilt inhuren om je website te promoten, zijn er extra kosten die je moet betalen. Dit kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s per maand, afhankelijk van de grootte van het bureau en de hoeveelheid werk die nodig is om je website te promoten.

  Het is belangrijk om te onthouden dat deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de grootte van je bedrijf en je online aanwezigheid. Het is daarom belangrijk om gerust contact op te nemen met een professional om een prijsopgave te krijgen die past bij jouw budget.

  SEO begint bij kwalitatieve content

  Verhoog je conversies met onze doelgerichte content!

  Het geheim achter een bloeiende SEO-strategie? Kwalitatieve content die het hart van de doelgroep verovert. Met de juiste inhoud die naadloos inspeelt op de behoeften en verlangens van jouw potentiële klanten, til je jouw zichtbaarheid naar een hoger niveau.

  Als je een sterke online aanwezigheid wilt opbouwen, is hoogwaardige content de sleutel tot jouw succes.

  Hoeveelheid maatwerk

  Een belangrijke factor die de kosten van een website bepaalt, is de hoeveelheid maatwerk die je nodig hebt. Als je een zeer complexe website wilt laten bouwen met veel maatwerk, kan dit duurder zijn dan een standaard website met een standaard template. Hier zijn een paar dingen om te overwegen als het gaat om maatwerk:

  • Designaanpassingen op maat: Als je bepaalde designaanpassingen op maat wilt laten maken, zoals een mooie afbeelding slider of een professioneel visitekaartje, kunnen deze extra kosten met zich meebrengen.

  • Functionele zaken: Als je bepaalde functionele zaken op maat wilt laten maken, zoals een afhandeling systeem of een nieuwsbrief systeem, kunnen deze extra kosten met zich meebrengen.

  • Conversie: Als je wilt dat je website bezoekers omzet in klanten, moet je ervoor zorgen dat je conversie centraal staat bij het bouwen van je website. Dit kan extra maatwerk vereisen, zoals een actie om contact op te nemen of een kanaal om klanten te werven.

  Het is belangrijk om te onthouden dat je niet altijd veel maatwerk nodig hebt om een goede website te hebben. Een goede WordPress website met een premium thema kan bijvoorbeeld al voldoende zijn om je online aanwezigheid te verbeteren.

  De slimste optie

  De slimste optie bij het laten maken van een website is afhankelijk van je wensen en behoeften. Het is verstandig om goed te kijken naar wat je wilt bereiken met je website en welke mogelijkheden er zijn. Symblings kan je hierbij helpen en adviseren wat de beste optie is voor jouw situatie.

  Gratis SEO scan van uw website?

  Ontdek nu de verborgen potentie van uw website met onze GRATIS SEO scan! Onze geavanceerde tools en deskundige analyse bieden u een gedetailleerd inzicht in de verbeterpunten van uw online aanwezigheid.

  Ontvang een uitgebreid rapport met waardevolle optimalisatie-tips die uw website naar nieuwe hoogten zullen stuwen. Neem vandaag nog de eerste stap naar een betere vindbaarheid en meer organisch verkeer. Mis deze kans niet – claim nu uw GRATIS SEO scan en maak uw website klaar voor succes!

  Conclusie

  Het laten maken van een website is geen goedkope aangelegenheid, maar het kan wel een grote investering zijn in de groei van je bedrijf. Het is belangrijk om goed na te denken over wat voor soort website je nodig hebt en hoeveel maatwerk je wilt hebben. Het is ook belangrijk om een goede webdesigner te kiezen die ervaring heeft met het bouwen van soortgelijke websites en die goede reviews en referenties heeft.

  Bij het bepalen van de kosten van een website moet je rekening houden met zowel eenmalige kosten als maandelijkse kosten. Een goedkope oplossing kan zijn om een standaard template te gebruiken of een goedkope website bouwer in te huren. Als je echter een professionele website wilt met goede techniek en maatwerk vormgeving, moet je rekening houden met hogere kosten.

  Onthoud dat het belangrijk is om de juiste keuze te maken voor jouw bedrijf en om gerust contact op te nemen met Symblings om een eerlijke prijsopgave te krijgen die past bij jouw budget.

  conversie optimalisatie
  Data & Analyse

  Tips en tricks voor conversie optimalisatie

  Als online marketeer wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk conversiepercentage behalen. Een conversie is namelijk al het moment waarop een bezoeker op je website een bepaalde actie onderneemt. Deze actie kan zijn het invullen van een contactformulier, een e-mailadres

  Lees meer >>
  SEO Content Website Digital Marketing
  Webdevelopment

  Wat zijn goede FAQ vragen?

  Als digital marketing agency is het belangrijk om goede FAQ-pagina’s te hebben op je website. FAQ, wat staat voor “Veelgestelde Vragen”, is een belangrijk onderdeel van je website. Het is de plek waar bezoekers snel en gemakkelijk antwoord kunnen vinden

  Lees meer >>
  SEO Content Copywriting
  Webdevelopment

  Wie kan mij helpen met het maken van een website?

  Zelfstandig een website maken kan een uitdagende taak zijn, vooral als je niet over veel technische kennis beschikt. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om hulp te krijgen bij het maken van een professionele website. In dit artikel bespreken we

  Lees meer >>
  SEO Content Website Digital Marketing
  Webdevelopment

  Wat kost een website met WordPress?

  Als je een website wilt maken, is WordPress een van de meest populaire opties. WordPress is een contentmanagementsysteem waarmee je eenvoudig een website kunt bouwen en beheren, zelfs als je geen technische achtergrond hebt. In dit artikel zullen we kijken

  Lees meer >>

  Author

  Scroll naar boven

  Vrijblijvende offerte

  Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

  Contact
  Contactformulier aanvraag (#4)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis SEO Artikel

  Ontvang een gratis SEO-geoptimaliseerd artikel van 1000-1200 woorden door het formulier hieronder in te vullen en plaats het op jouw website om de kracht van onze content te ervaren.

  Note: Geen idee wat een keyword is? Vul ‘onbekend’ in en wij nemen contact met je op.

  Gratis SEO artikel
  Gratis SEO artikel formulier (#7)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis persoonlijke SEO scan

  Klaar voor een boost in uw online zichtbaarheid? Meld u aan voor een gratis, persoonlijke SEO scan tijdens een 1-op-1 Google Meet consult. Samen duiken we in de wereld van zoekmachineoptimalisatie specifiek voor uw website. Mis deze kans niet en vul onderstaand formulier in.

  pasfoto tim van pel
  Gratis SEO audit 1 op 1 formulier (#13)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Algoritme

  Wat is het precies? 

  Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

  Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

  Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.