Wat kost een webdesigner?

Webdesign maken
Als digital marketing agency krijgen we regelmatig de vraag: “Wat kost een webdesigner?” Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig te geven, omdat er veel factoren zijn die de kosten van een webdesigner bepalen. In dit artikel zullen we uitleggen welke factoren dat zijn en hoeveel je gemiddeld kwijt bent voor een goede webdesigner.
Pagina inhoud samenvatting
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Wat is een webdesigner?

  Een webdesigner is iemand die zich bezighoudt met het ontwerpen van websites. Dit kan variëren van het maken van een simpele website tot het ontwerpen van een uitgebreide webshop. Een goede webdesigner zorgt ervoor dat de website er professioneel uitziet, goed functioneert en dat bezoekers gemakkelijk door de website navigeren. Een website is tegenwoordig het online visitekaartje van een bedrijf en daarom is het belangrijk dat deze er goed uitziet en optimaal functioneert.

  Ontdekken wat we voor uw organisatie kunnen bereiken?

  Vul ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur een persoonlijke reactie.

  Geen enkele organisatie  is hetzelfde, daarom stellen we altijd een op maat gemaakt plan van aanpak op.

  Laat onze ervaren consultants u begeleiden naar succes!

  Maandelijkse kosten of vaste prijs?

  De meeste webdesigners werken met een vaste prijs voor het ontwerpen van een website. Deze prijs kan variëren van een paar honderd tot duizenden euro’s, afhankelijk van de complexiteit van de website en de ervaring van de webdesigner. Sommige webdesigners werken met maandelijkse kosten, waarbij je bijvoorbeeld een bepaald bedrag per maand betaalt voor het onderhoud van de website. Dit kan interessant zijn als je regelmatig aanpassingen aan de website wilt laten doen of als je geen tijd hebt om zelf het onderhoud te doen.

  Gemiddelde kosten

  De gemiddelde prijs voor het ontwerpen van een website ligt tussen de €500 en €5000. Dit hangt af van verschillende factoren zoals de omvang van de website, het type website (bijvoorbeeld een simpele website of een uitgebreide webshop), de functionaliteiten die je wilt toevoegen en de ervaring van de webdesigner. Een goede webdesigner met veel ervaring zal duurder zijn dan een beginner. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de ervaring van de webdesigner en naar voorbeelden van websites die hij of zij eerder heeft ontworpen.

  Website design

  Hosting, zoekmachine optimalisatie, en webdesign

  Naast het ontwerpen van een website zijn er ook andere kosten waar rekening mee gehouden moet worden, zoals hosting en zoekmachine optimalisatie. Hosting is het huren van serverruimte waarop de website wordt geplaatst. De kosten voor hosting kunnen variëren van enkele euro’s tot tientallen euro’s per maand. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is van belang als je nieuwe klanten via je website wilt aantrekken. Hierbij wordt de website geoptimaliseerd om beter gevonden te worden in zoekmachines zoals Google. De kosten voor SEO kunnen variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s per jaar, afhankelijk van de benodigde optimalisatie.

  Er zijn aanzienlijke verschillen tussen freelance webdesigners en grotere bedrijven. Freelancers zijn vaak goedkoper, maar kunnen minder ervaring of expertise hebben op het gebied van zoekmachine optimalisatie of online marketing. Grotere bedrijven hebben doorgaans meer ervaring en expertise, waardoor ze een hogere prijs kunnen vragen. Het is belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het werk en de ervaring van de webdesigner voordat je een keuze maakt.

  Webdesigners werken meestal met een vaste prijs voor het ontwerp van een website, maar er zijn ook webdesigners die een uurtarief hanteren. Het uurtarief kan variëren van enkele tientallen euro’s tot enkele honderden euro’s, afhankelijk van de ervaring van de webdesigner en de complexiteit van het werk. Als je kiest voor een webdesigner met een uurtarief, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de uren en kosten.

  De kosten voor het ontwerpen van een website zijn afhankelijk van het type website en de gewenste functionaliteiten. Een webshop met uitgebreide functionaliteiten zal duurder zijn dan een eenvoudige website met slechts enkele pagina’s.

  SEO begint bij kwalitatieve content

  Verhoog je conversies met onze doelgerichte content!

  Het geheim achter een bloeiende SEO-strategie? Kwalitatieve content die het hart van de doelgroep verovert. Met de juiste inhoud die naadloos inspeelt op de behoeften en verlangens van jouw potentiële klanten, til je jouw zichtbaarheid naar een hoger niveau.

  Als je een sterke online aanwezigheid wilt opbouwen, is hoogwaardige content de sleutel tot jouw succes.

  De kosten van een professionele designer: euro per uur of euro per jaar?

  De kosten van een professionele designer kunnen variëren, afhankelijk van de manier waarop je hen inhuurt. Je kunt een professionele designer inhuren op uurbasis of op projectbasis. Het is belangrijk om de ervaring en expertise van de designer te evalueren, evenals het geschatte aantal benodigde uren of projecten voordat je een definitieve keuze maakt. Bovendien is het de moeite waard om de mogelijkheden voor langdurige samenwerking te overwegen, inclusief eventuele kortingen die daarmee gepaard kunnen gaan.

  Als je een beperkt budget hebt, kun je overwegen om te kiezen voor een budget website. Deze websites kunnen snel en kostenefficiënt worden ontworpen met behulp van eenvoudige templates. Bij het selecteren van een budget website is het belangrijk om de kwaliteit van het werk en de flexibiliteit voor toekomstige aanpassingen en uitbreidingen te beoordelen. Tevens is het raadzaam om aandacht te besteden aan de mogelijkheden voor zoekmachine optimalisatie en online vindbaarheid.

  Soorten webdesigners

  Er zijn verschillende soorten webdesigners beschikbaar, elk met hun eigen specialiteiten. Dit varieert van simpele website bouwers tot branding specialisten. Het is cruciaal om te bepalen welke expertise het beste past bij jouw specifieke project en beoogde resultaten. Een simpele website bouwer kan geschikt zijn voor kleine websites met beperkte complexiteit, terwijl een branding specialist beter geschikt is voor uitgebreidere websites met een sterke focus op branding en online marketing.

  Bij het ontwerpen van een website is het van groot belang om de conversie in gedachten te houden, oftewel het aantal bezoekers dat uiteindelijk klant wordt. Een ervaren webdesigner, zoals Symblings, kan effectieve technieken toepassen om de conversie te verhogen, zoals het gebruik van duidelijke call-to-actions, een overzichtelijke structuur en een intuïtieve navigatie. Daarnaast moet er aandacht worden besteed aan zoekmachine optimalisatie en online vindbaarheid.

  Gratis SEO scan van uw website?

  Ontdek nu de verborgen potentie van uw website met onze GRATIS SEO scan! Onze geavanceerde tools en deskundige analyse bieden u een gedetailleerd inzicht in de verbeterpunten van uw online aanwezigheid.

  Ontvang een uitgebreid rapport met waardevolle optimalisatie-tips die uw website naar nieuwe hoogten zullen stuwen. Neem vandaag nog de eerste stap naar een betere vindbaarheid en meer organisch verkeer. Mis deze kans niet – claim nu uw GRATIS SEO scan en maak uw website klaar voor succes!

  Aandachtspunten bij het ontwerpen van een website

  Bij het ontwerpen van een website zijn er belangrijke aandachtspunten waarop gelet moet worden. Hier volgen enkele essentiële zaken:

  1. Functionaliteit:
   – Navigatie: zorg voor een intuïtieve en gebruiksvriendelijke navigatiestructuur.
   – Call-to-actions: plaats duidelijke en aantrekkelijke oproepen tot actie om bezoekers te stimuleren tot gewenste acties.
  2. Visuele aspecten:
   – Hoogwaardige afbeeldingen: gebruik relevante afbeeldingen die de boodschap van de website ondersteunen.
   – Aantrekkelijke afbeelding slider: vergroot de visuele impact met een goed geoptimaliseerde afbeelding slider.
  3. Websitestructuur:
   – Overzichtelijkheid: creëer een gestructureerde en overzichtelijke lay-out voor gemakkelijke navigatie.
   – Duidelijkheid: maak de navigatie en inhoud van de website begrijpelijk voor de gebruikers.
  4. Conversie-optimalisatie:
   – Analyseer en verbeter conversiepunten op de website om meer bezoekers om te zetten naar klanten.
   – Focus op conversiegerichte elementen zoals structuur, navigatie en call-to-actions.
  5. Ervaring en expertise:
   – Kies voor een webbureau met ervaren professionals die een website kunnen ontwerpen die aansluit bij jouw bedrijf en doelgroep.
   – Let op expertise op het gebied van online vindbaarheid en conversie.

  Houd deze aandachtspunten in gedachten tijdens het ontwerpen van jouw website om een succesvolle online aanwezigheid te creëren.

  conversie optimalisatie
  Data & Analyse

  Tips en tricks voor conversie optimalisatie

  Als online marketeer wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk conversiepercentage behalen. Een conversie is namelijk al het moment waarop een bezoeker op je website een bepaalde actie onderneemt. Deze actie kan zijn het invullen van een contactformulier, een e-mailadres

  Lees meer >>
  SEO Content Website Digital Marketing
  Webdevelopment

  Wat zijn goede FAQ vragen?

  Als digital marketing agency is het belangrijk om goede FAQ-pagina’s te hebben op je website. FAQ, wat staat voor “Veelgestelde Vragen”, is een belangrijk onderdeel van je website. Het is de plek waar bezoekers snel en gemakkelijk antwoord kunnen vinden

  Lees meer >>
  SEO Content Copywriting
  Webdevelopment

  Wie kan mij helpen met het maken van een website?

  Zelfstandig een website maken kan een uitdagende taak zijn, vooral als je niet over veel technische kennis beschikt. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om hulp te krijgen bij het maken van een professionele website. In dit artikel bespreken we

  Lees meer >>
  SEO Content Website Digital Marketing
  Webdevelopment

  Wat kost een website met WordPress?

  Als je een website wilt maken, is WordPress een van de meest populaire opties. WordPress is een contentmanagementsysteem waarmee je eenvoudig een website kunt bouwen en beheren, zelfs als je geen technische achtergrond hebt. In dit artikel zullen we kijken

  Lees meer >>

  Author

  • Wouter Schoemaker

   Wouter Schoemaker (Linkedin Profiel) is een autoriteit op het gebied van digitale marketing, met een indrukwekkende staat van dienst die zijn expertise en ervaring in het veld aantoont. Met meer dan twee decennia ervaring in verschillende rollen, heeft Wouter een diepgaand inzicht in de vele facetten van digitale marketing en bedrijfsontwikkeling.

   In 2015 richtte Wouter Symblings Digital Marketing op, een bedrijf dat zich richt op digitale marketing, IT en sales. Symblings combineert de 'verschillende entiteiten' IT, Sales en Marketing door middel van een geïntegreerde aanpak, wat leidt tot commerciële groei, ondersteuning en de gewenste groei-resultaten voor Symblings' klanten.

   Zijn carrière begon bij Yacht, waar hij zich opwerkte van Account Manager tot Senior Accountmanager, waarbij hij verantwoordelijk was voor de verkoop van alle diensten en competenties van Yacht bij financiële en zakelijke dienstverleners in de regio (groot) Amsterdam. Hij was ook betrokken bij verschillende projectgroepen gericht op innovatie en ontwikkeling op het gebied van social media, commercieel handelen, cultuur, structuur en coaching.

   Na Yacht richtte Wouter zijn eerste eigen bedrijf op, 2Network, een werving- en selectiebureau voor hoger opgeleiden in ICT en Sales. Hier was hij verantwoordelijk voor het commerciële beleid en planning, waaronder het bepalen van de propositie en groeistrategie, het schrijven van een businessplan, het aanvragen van financiering, het vastleggen van inkoopovereenkomsten met productie en distributie, en de uitvoering van de online marketingstrategie.

   Wouter's ondernemersgeest leidde tot de oprichting van verschillende andere bedrijven, waaronder Mijnpicknicktafel.nl, een online winkel voor picknicktafels, en CuracaoTodo.com, een online marketingplatform dat organisaties op Curacao helpt om beter in contact te komen met nieuwe klanten in lokale en internationale markten.

   In oktober 2021 nam Wouter de rol van Marketing- en Bedrijfsontwikkelingsmanager op zich bij Draaierijen.nl, een bedrijf dat zich richt op het helpen van de metaalindustrie om kosten te besparen en hun inkoopproces te stroomlijnen. Door samen te werken met tientallen metaaldraaierijen en machinefabrikanten in Nederland, zorgt Draaierijen.nl ervoor dat al hun partners worden gecontroleerd op kwaliteit, financiële gezondheid, leverbetrouwbaarheid en bewerkingsmogelijkheden. Draaierijen.nl heeft een voorzieningspercentage van 92% behaald, wat heeft geleid tot een kostenbesparing van ongeveer 26% voor hun klanten.

   Wouter's andere ondernemingen omvatten Offertes247.nl, een platform dat organisaties de mogelijkheid biedt om zich direct in de top van Google's organische zoekresultaten te presenteren, en Boot-Huur.nl, een bootverhuurbedrijf op de Vinkeveense Plassen.

   Wouter's uitgebreide ervaring en succes in digitale marketing en bedrijfsontwikkeling maken hem tot een autoriteit in het veld. Zijn vermogen om succesvolle bedrijven op te bouwen en te leiden, evenals zijn diepgaande kennis van digitale marketingstrategieën en -technieken, onderstrepen zijn expertise en autoriteit in de industrie.

   Bekijk Berichten
  Scroll naar boven

  Vrijblijvende offerte

  Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

  Contact
  Contactformulier aanvraag (#4)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis SEO Artikel

  Ontvang een gratis SEO-geoptimaliseerd artikel van 1000-1200 woorden door het formulier hieronder in te vullen en plaats het op jouw website om de kracht van onze content te ervaren.

  Note: Geen idee wat een keyword is? Vul ‘onbekend’ in en wij nemen contact met je op.

  Gratis SEO artikel
  Gratis SEO artikel formulier (#7)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis persoonlijke SEO scan

  Klaar voor een boost in uw online zichtbaarheid? Meld u aan voor een gratis, persoonlijke SEO scan tijdens een 1-op-1 Google Meet consult. Samen duiken we in de wereld van zoekmachineoptimalisatie specifiek voor uw website. Mis deze kans niet en vul onderstaand formulier in.

  pasfoto tim van pel
  Gratis SEO audit 1 op 1 formulier (#13)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Algoritme

  Wat is het precies? 

  Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

  Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

  Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.