Hoeveel uur om een website te maken?

hoe lang duurt maken website

Als digital marketing agency weten we als geen ander hoe belangrijk het is om een goede website te hebben. Een website is het kanaal om klanten te trekken, nieuwe klanten te werven en je bedrijf online te presenteren. Maar hoeveel uur duurt het eigenlijk om een website te maken? Dit is een vraag die we vaak krijgen en het antwoord is niet zo simpel als je zou denken. Er zijn namelijk een aantal factoren die meespelen bij het bouwen van een website. In dit blog artikel zullen we deze factoren bespreken en je laten zien hoe je een passend ontwerp kunt realiseren voor jouw website.

Pagina inhoud samenvatting
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Budget websites

  Laten we beginnen met de goedkoopste optie: budget websites. Er zijn een aantal simpele website bouwers op de markt die je kunt gebruiken om een website te maken. Het voordeel hiervan is dat je geen technische kennis nodig hebt en je website binnen enkele uren online kan zijn. Het nadeel is dat deze websites er vaak erg standaard uitzien en niet veel opties hebben. Als je een professionele uitstraling wilt hebben, is dit geen goede optie.

  Voorbeelden van websites die je met een budget website bouwer kunt maken zijn bijvoorbeeld Wix, Weebly en Squarespace. Deze website bouwers zijn populair en gemakkelijk in gebruik. Je kunt kiezen uit verschillende templates en deze aanpassen naar jouw smaak. Het nadeel van deze templates is dat veel mensen dezelfde template gebruiken, waardoor je website niet uniek zal zijn. Als je een unieke uitstraling wilt hebben, kun je beter kiezen voor een professionele designer.

  Professionele websites

  Een goede web designer kan je helpen om een website te maken die past bij jouw bedrijf. Een professionele designer heeft veel ervaring en kennis van web design en kan je adviseren over de beste oplossingen voor jouw website. Als je voor een professionele designer kiest, kun je ervan uitgaan dat jouw website er uniek en professioneel uit zal zien.

  Er zijn verschillende soorten web designers. Je hebt bijvoorbeeld goede web designers, maar ook slechte designers. Het is belangrijk om te kiezen voor een goede designer die jouw visie begrijpt en hiermee aan de slag kan gaan. Het is dus belangrijk om goed onderzoek te doen naar verschillende designers voordat je een keuze maakt.

  Een professionele website kan erg duur zijn, maar het is het geld vaak wel waard. Een professionele website zal ervoor zorgen dat jouw bedrijf er online goed uitziet en dat je meer klanten aantrekt.

  Ontdekken wat we voor uw organisatie kunnen bereiken?

  Vul ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur een persoonlijke reactie.

  Geen enkele organisatie  is hetzelfde, daarom stellen we altijd een op maat gemaakt plan van aanpak op.

  Laat onze ervaren consultants u begeleiden naar succes!

  Belangrijke factoren

  Nu je weet dat er verschillende soorten web designers zijn en dat een professionele website duur kan zijn, wil je vast weten hoeveel uur het kost om een website te maken. Dit hangt af van een aantal factoren:

  • Het type website dat je wilt maken
  • De complexiteit van de website
  • Het aantal pagina’s van de website
  • De content die op de website moet komen
  • Het definitieve ontwerp van de website
  • De ervaring van de designer

  Deze factoren kunnen allemaal invloed hebben op de hoeveelheid tijd die het kost om een website te maken. Het is daarom lastig om een exact aantal uren te noemen.

  Gelukkig zijn er wel een aantal richtlijnen die je kunt gebruiken om een schatting te maken van de tijd die het kost om een website te maken.

  Een simpele website bouwer kan binnen een paar uur een website maken. Als je voor een professionele designer kiest, kun je rekenen op een gemiddelde van 40 tot 80 uur voor een basis website. Een complexe website kan wel 120 uur of meer kosten. Het is dus belangrijk om goed na te denken over het type website dat je wilt maken en welke functies en pagina’s je nodig hebt.

  Een groot deel van de tijd die het kost om een website te maken gaat zitten in het ontwerpen van de website. Het definitieve ontwerp van de website moet passen bij jouw bedrijf en er professioneel uitzien. Het kan dus even duren voordat de designer het juiste ontwerp heeft gevonden.

  Als je een grote groep hebt die meewerkt aan de website, kan dit de tijd die het kost om de website te maken beïnvloeden. Hoe meer mensen betrokken zijn, hoe meer tijd er nodig is om iedereen op één lijn te krijgen.

  Kortom, er zijn veel factoren die invloed hebben op de hoeveelheid tijd die het kost om een website te maken. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over wat je wilt voordat je begint.

  Webdesign onderdelen
  Webdesign

  Verschillende opties voor het maken van een website

  Naast het kiezen van een budget website bouwer of professionele designer zijn er nog andere opties om een website te maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een goedkope website bouwer. Deze designers hebben vaak minder ervaring en vragen minder geld voor hun diensten. Het nadeel hiervan is dat de kwaliteit van de website mogelijk minder is.

  Een duurdere optie is om te kiezen voor de duurste designer die je kunt vinden. Dit kan ervoor zorgen dat je een website krijgt van de hoogste kwaliteit, maar het kan ook betekenen dat je veel meer betaalt dan nodig is.

  Een andere optie is om te kiezen voor een gemakkelijke optie zoals een template website. Dit kan een goede optie zijn als je weinig tijd hebt of weinig budget. Er zijn veel templates beschikbaar die je kunt gebruiken om een website te maken. Het nadeel hiervan is dat je website niet uniek is en er hetzelfde uit kan zien als andere websites die dezelfde template gebruiken.

  Het belang van een goed ontwerp

  Of je nu kiest voor een budget website bouwer, een goedkope designer of een professionele designer, het ontwerp van jouw website is erg belangrijk. Een goed ontwerp zorgt ervoor dat jouw website er professioneel uitziet en dat mensen langer op jouw website blijven.

  Een passend ontwerp betekent ook dat jouw website er goed uitziet op alle apparaten. Dit betekent dat de website er goed uitziet op zowel desktop als mobiele apparaten. Het aantal mensen dat websites op hun mobiele apparaat bekijkt, neemt steeds meer toe. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website er op elk apparaat goed uitziet.

  Een goede manier om ervoor te zorgen dat jouw website er professioneel uitziet, is door gebruik te maken van vaste afbeeldingen en mooie afbeelding sliders. Deze kunnen ervoor zorgen dat jouw website er visueel aantrekkelijk uitziet en dat mensen langer op jouw website blijven. Maar let op, gebruik deze afbeeldingen niet teveel, anders kan het de laadtijd van jouw website vertragen.

  Een andere belangrijke factor bij het ontwerpen van een website is de navigatie. Een goede navigatie zorgt ervoor dat mensen gemakkelijk door jouw website kunnen navigeren en snel de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Een slechte navigatie kan ervoor zorgen dat mensen gefrustreerd raken en jouw website verlaten.

  Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website snel laadt. Mensen hebben vaak weinig geduld en willen niet te lang wachten totdat een website laadt. Zorg er daarom voor dat jouw website snel laadt en dat de laadtijd niet langer is dan 3 seconden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door afbeeldingen te comprimeren en door gebruik te maken van caching.

  SEO begint bij kwalitatieve content

  Verhoog je conversies met onze doelgerichte content!

  Het geheim achter een bloeiende SEO-strategie? Kwalitatieve content die het hart van de doelgroep verovert. Met de juiste inhoud die naadloos inspeelt op de behoeften en verlangens van jouw potentiële klanten, til je jouw zichtbaarheid naar een hoger niveau.

  Als je een sterke online aanwezigheid wilt opbouwen, is hoogwaardige content de sleutel tot jouw succes.

  Een aantal tips voor het maken van een website

  Nu je meer weet over het maken van een website, willen we graag nog een aantal tips met je delen om ervoor te zorgen dat jouw website een succes wordt.

  1. Houd het simpel: Een website hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn om er goed uit te zien. Houd het ontwerp simpel en zorg ervoor dat de belangrijkste informatie gemakkelijk te vinden is.

  2. Denk aan de gebruiker: Bij het maken van een website is het belangrijk om rekening te houden met de gebruiker. Zorg ervoor dat de website gemakkelijk te navigeren is en dat de informatie die mensen zoeken gemakkelijk te vinden is.

  3. Maak gebruik van call-to-actions: Call-to-actions zijn knoppen of links die mensen aanmoedigen om actie te ondernemen. Gebruik deze op strategische plekken op jouw website om mensen te stimuleren om contact op te nemen, zich aan te melden voor jouw nieuwsbrief of een product te kopen.

  4. Test jouw website: Voordat je jouw website lanceert, is het belangrijk om deze te testen. Test de website op verschillende apparaten en browsers om er zeker van te zijn dat deze goed werkt.

  5. Optimaliseer voor zoekmachines: Zorg ervoor dat jouw website geoptimaliseerd is voor zoekmachines, zodat mensen jouw website kunnen vinden wanneer ze zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt.

  Gratis SEO scan van uw website?

  Ontdek nu de verborgen potentie van uw website met onze GRATIS SEO scan! Onze geavanceerde tools en deskundige analyse bieden u een gedetailleerd inzicht in de verbeterpunten van uw online aanwezigheid.

  Ontvang een uitgebreid rapport met waardevolle optimalisatie-tips die uw website naar nieuwe hoogten zullen stuwen. Neem vandaag nog de eerste stap naar een betere vindbaarheid en meer organisch verkeer. Mis deze kans niet – claim nu uw GRATIS SEO scan en maak uw website klaar voor succes!

  Het belang van een up-to-date website

  Een website die maanden oud is en niet meer up-to-date is, kan een negatieve invloed hebben op jouw bedrijf. Het kan ervoor zorgen dat mensen denken dat jouw bedrijf niet meer actief is of dat je niet meer om jouw website geeft. Het is daarom belangrijk om regelmatig nieuwe content toe te voegen en ervoor te zorgen dat jouw website er up-to-date uitziet.

  Een nieuwe website laten maken

  Als jouw website oud is en niet meer up-to-date is, kan het een goed idee zijn om een nieuwe website te laten maken. Een nieuwe website kan ervoor zorgen dat jouw bedrijf er fris en modern uitziet en kan nieuwe klanten aantrekken.

  Als je ervoor kiest om een nieuwe website te laten maken, is het belangrijk om te kiezen voor een goede designer. Symblings beschikt over de kennis en expertise om een website te bouwen die aansluit de  uitstraling van jouw bedrijf. De website zal er niet alleen goed uit zien, maar ook geoptimaliseerd worden voor conversie. Met Symblings behaal jij betere resultaten met jouw nieuwe website!

  conversie optimalisatie
  Data & Analyse

  Tips en tricks voor conversie optimalisatie

  Als online marketeer wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk conversiepercentage behalen. Een conversie is namelijk al het moment waarop een bezoeker op je website een bepaalde actie onderneemt. Deze actie kan zijn het invullen van een contactformulier, een e-mailadres

  Lees meer >>
  SEO Content Website Digital Marketing
  Webdevelopment

  Wat zijn goede FAQ vragen?

  Als digital marketing agency is het belangrijk om goede FAQ-pagina’s te hebben op je website. FAQ, wat staat voor “Veelgestelde Vragen”, is een belangrijk onderdeel van je website. Het is de plek waar bezoekers snel en gemakkelijk antwoord kunnen vinden

  Lees meer >>
  SEO Content Copywriting
  Webdevelopment

  Wie kan mij helpen met het maken van een website?

  Zelfstandig een website maken kan een uitdagende taak zijn, vooral als je niet over veel technische kennis beschikt. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om hulp te krijgen bij het maken van een professionele website. In dit artikel bespreken we

  Lees meer >>
  SEO Content Website Digital Marketing
  Webdevelopment

  Wat kost een website met WordPress?

  Als je een website wilt maken, is WordPress een van de meest populaire opties. WordPress is een contentmanagementsysteem waarmee je eenvoudig een website kunt bouwen en beheren, zelfs als je geen technische achtergrond hebt. In dit artikel zullen we kijken

  Lees meer >>

  Author

  Scroll naar boven

  Vrijblijvende offerte

  Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

  Contact
  Contactformulier aanvraag (#4)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis SEO Artikel

  Ontvang een gratis SEO-geoptimaliseerd artikel van 1000-1200 woorden door het formulier hieronder in te vullen en plaats het op jouw website om de kracht van onze content te ervaren.

  Note: Geen idee wat een keyword is? Vul ‘onbekend’ in en wij nemen contact met je op.

  Gratis SEO artikel
  Gratis SEO artikel formulier (#7)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis persoonlijke SEO scan

  Klaar voor een boost in uw online zichtbaarheid? Meld u aan voor een gratis, persoonlijke SEO scan tijdens een 1-op-1 Google Meet consult. Samen duiken we in de wereld van zoekmachineoptimalisatie specifiek voor uw website. Mis deze kans niet en vul onderstaand formulier in.

  pasfoto tim van pel
  Gratis SEO audit 1 op 1 formulier (#13)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Algoritme

  Wat is het precies? 

  Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

  Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

  Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.