Waarom rank ik niet ondanks de groene bolletjes van Yoast?

Waarom rank ik niet ondanks de groene bolletjes van Yoast

Je hebt een WordPress website met de Yoast-plugin en na lang zwoegen heb je dé perfecte pagina. Alle balletjes staan eindelijk op groen, maar na een tijdje blijkt: je positie in Google is nou niet bepaald ‘je-van-het’. Herkenbaar? Hoe kan dit en wat nu?

Pagina inhoud samenvatting
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Hoe werken de bolletjes van Yoast?

  Het doel van Yoast is om SEO toegankelijk te maken voor iedereen. Dat doet de plugin onder andere door met rode, oranje en groene bolletjes en/of smileys aan te geven of jouw webpagina aan bepaalde SEO voldoet. Voldoet je webpagina aan de voorwaarden van Yoast? Dan krijg je een groen bolletje. Voldoet je pagina niet of onvoldoende? Dan krijg je een oranje of rood bolletje te zien. De tool geeft dan ook aanbevelingen voor aanpassingen.

  De bolletjes van Yoast zijn een visuele weergave van de SEO-prestaties van jouw webpagina.

  Ze worden weergegeven in het Yoast SEO-paneel dat je ziet bij het bewerken van een pagina of bericht in WordPress.

  De bolletjes worden gebruikt om de volgende aspecten van SEO te beoordelen:

  • De focuszoekterm van je pagina
  • De lengte van je meta-beschrijving
  • De lengte van je URL
  • De aanwezigheid van interne links
  • De aanwezigheid van uitgaande links
  • De aanwezigheid van afbeeldingen
  • De lengte van je content

  Ontdekken wat we voor uw organisatie kunnen bereiken?

  Vul ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur een persoonlijke reactie.

  Geen enkele organisatie  is hetzelfde, daarom stellen we altijd een op maat gemaakt plan van aanpak op.

  Laat onze ervaren consultants u begeleiden naar succes!

  Hoe worden de bolletjes beoordeeld?

  De rode, oranje en groene bolletjes worden toegekend op basis van de beoordeling van de betreffende aspecten. Hieronder vind je een uitleg van de verschillende beoordelingen:

  • Rood bolletje: Dit betekent dat je pagina niet of onvoldoende voldoet aan de desbetreffende SEO-voorwaarden. Yoast geeft dan aanbevelingen voor verbeteringen die je kunt doorvoeren.
  • Oranje bolletje: Dit betekent dat je pagina deels voldoet aan de desbetreffende SEO- voorwaarden, maar nog ruimte voor verbetering heeft. Op basis van de aanbevelingen van Yoast kun je je pagina optimaliseren.
  • Groen bolletje: Dit betekent dat je pagina goed voldoet aan de desbetreffende SEO- voorwaarden. Je hebt de aanbevelingen van Yoast opgevolgd en je pagina is geoptimaliseerd.

  Het doel van de bolletjes is dus om je in één oogopslag te laten zien hoe je pagina presteert op het gebied van SEO, en om je aanbevelingen te geven voor verbeteringen die je kunt doorvoeren.

  Wat zijn de aanbevelingen van Yoast?

  Wanneer je een oranje of rood bolletje krijgt, geeft Yoast specifieke aanbevelingen om je pagina te optimaliseren. Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op best practices voor SEO en zijn bedoeld om je te helpen je pagina beter vindbaar te maken voor zoekmachines.

  Enkele veelvoorkomende aanbevelingen van Yoast zijn:

  1. Zorg ervoor dat je focuszoekterm in de meta-beschrijving staat
  2. Voeg interne links toe naar relevante pagina’s op je website
  3. Gebruik alt-tags bij afbeeldingen om ze beter vindbaar te maken voor zoekmachines
  4. Optimaliseer de lengte en leesbaarheid van je content

  Door de aanbevelingen van Yoast op te volgen en de bolletjes te verbeteren, kun je de SEO- prestaties van je webpagina’s optimaliseren en de vindbaarheid ervan vergroten.

  White hat SEO

  SEO-analyse

  Om te bepalen of je tekst voldoende geoptimaliseerd is voor zoekmachines, maakt Yoast gebruik van verschillende factoren. Door rekening te houden met deze factoren kun je ervoor zorgen dat je tekst beter gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Hierdoor vergroot je de kans dat je website meer verkeer ontvangt en uiteindelijk meer potentiële klanten of lezers bereikt.

  Een van de belangrijkste factoren waar Yoast naar kijkt, is de keyphrase distributie. Hiermee
  wordt bedoeld hoe vaak en op welke plaatsen de belangrijkste zoekterm, ofwel keyphrase, in de tekst voorkomt. Door de keyphrase op strategische plaatsen in de tekst te plaatsen, zoals in de introductie en in de SEO-titel, geef je zoekmachines een duidelijk signaal dat jouw tekst relevant is voor dat specifieke zoekwoord.

  Linkbuilding

  Een andere factor waar Yoast naar kijkt, is de uitgaande en interne links in je tekst. Het hebben van relevante links naar andere websites of interne pagina’s op je eigen website kan de gebruikerservaring verbeteren en je tekst meer waarde geven in de ogen van zoekmachines. Zorg er wel voor dat je links naar betrouwbare en relevante bronnen plaatst.

  Daarnaast kijkt Yoast naar de keyphrase dichtheid en lengte van de metabeschrijving. Een goede keyphrase dichtheid houdt in dat het zoekwoord op een natuurlijke manier voorkomt in de tekst, zonder overmatig gebruik. De lengte van de metabeschrijving, die vaak in de zoekresultaten wordt weergegeven, moet ook optimaal zijn om gebruikers te verleiden om door te klikken naar je website.

  De totale tekstlengte is ook van belang, omdat zoekmachines graag uitgebreide en informatieve teksten belonen. Een uitgebreide tekst kan meer relevantie en waarde bieden aan je lezers, waardoor ze geneigd zijn langer op je website te blijven en terug te keren voor meer informatie.

  SEO-titel

  Verder kijkt Yoast naar de SEO-titel breedte. Een SEO-titel is de titel die zoekmachines tonen in de zoekresultaten. Deze moet niet te lang zijn, zodat deze volledig zichtbaar is voor gebruikers.

  Een te lange titel kan ervoor zorgen dat belangrijke woorden worden afgekapt, waardoor de relevantie en klikbaarheid van je tekst afneemt.

  Tenslotte kijkt Yoast ook naar het gebruik van afbeeldingen en de bijbehorende afbeelding keyphrase. Het toevoegen van relevante afbeeldingen aan je tekst kan de visuele aantrekkingskracht vergroten en de tekst ondersteunen. Zorg er wel voor dat de afbeeldingen geoptimaliseerd zijn met de juiste alt-tekst en bestandsnaam, waarin de keyphrase voorkomt.

  Al deze factoren kunnen bijdragen aan een betere SEO-analyse en optimalisatie van je tekst voor zoekmachines. Door hier rekening mee te houden, kun je de vindbaarheid en relevantie van je tekst vergroten, wat uiteindelijk kan leiden tot meer verkeer naar je website.

  SEO Content Copywriting

  De leesbaarheid van je tekst

  Een van de belangrijkste aspecten van een goede tekst is de leesbaarheid. Als je tekst goed leesbaar is, kunnen bezoekers gemakkelijk begrijpen waar het over gaat en vinden ze het prettig om de tekst te lezen. Maar hoe bepaal je of een tekst leesbaar is? Yoast, een bekende SEO tool, kijkt ook naar de leesbaarheid van je tekst en beoordeelt verschillende aspecten die van invloed zijn op de leesbaarheid.

  De lijdende vorm

  Een van de eerste dingen waar Yoast naar kijkt, is het gebruik van de lijdende vorm. Bij de lijdende vorm wordt de nadruk gelegd op het onderwerp dat de handeling ondergaat, in plaats van op het onderwerp dat de handeling uitvoert. Het gebruik van de lijdende vorm kan een tekst minder actief en daardoor minder leesbaar maken. Yoast adviseert om de lijdende vorm zoveel mogelijk te vermijden.

  Opeenvolgende zinnen

  Een ander aspect dat Yoast beoordeelt, zijn opeenvolgende zinnen. Opeenvolgende zinnen zijn zinnen die dezelfde structuur hebben en daardoor een tekst minder gevarieerd maken. Yoast raadt aan om af te wisselen tussen verschillende structuurtypes en zinnen actief en interessant te houden.

  Koptekst-verdeling

  Yoast kijkt ook naar de verdeling van kopteksten in je tekst. Kopteksten zijn de titels die je boven bepaalde alinea’s of paragrafen plaatst. Ze helpen lezers om de tekst te scannen en de hoofdpunten gemakkelijk te vinden. Yoast adviseert om kopteksten op een logische manier te gebruiken en ze te verdelen over de tekst.

  Alinealengte

  Daarnaast beoordeelt Yoast de lengte van alinea’s in je tekst. Lange alinea’s kunnen overweldigend zijn voor lezers en moeilijk te lezen. Yoast adviseert om alinea’s kort en overzichtelijk te houden. Dit helpt lezers om de tekst beter te begrijpen en gemakkelijker door te lezen.

  Zinslengte

  Yoast kijkt ook naar de lengte van zinnen in je tekst. Lange zinnen kunnen complex zijn en daardoor moeilijk te volgen. Yoast adviseert om zinnen kort en bondig te houden. Dit maakt de tekst duidelijker en gemakkelijker te lezen voor de bezoekers.

  Signaalwoorden

  Als laatste let Yoast op het gebruik van signaalwoorden in je tekst. Signaalwoorden zijn
  woorden die de relaties tussen zinnen en alinea’s verduidelijken. Ze geven aan of iets een oorzaak, gevolg, tegenstelling of voorbeeld is. Het gebruik van signaalwoorden maakt een tekst gestructureerder en gemakkelijker te begrijpen. Yoast roept op om signaalwoorden op een goede manier te gebruiken in je tekst.

  Al deze aspecten dragen bij aan de leesbaarheid van je tekst. Door gebruik te maken van actieve zinnen, gevarieerde structuur, logische koptekst-verdeling, kortere alinea’s, bondige zinnen en de juiste signaalwoorden, zorg je ervoor dat je tekst goed leesbaar is voor je bezoekers.

  Bij het schrijven van je tekst is het dus belangrijk om niet alleen te denken aan SEO, maar ook aan de leesbaarheid. Yoast kan je hierbij helpen door beoordelingen te geven op deze verschillende aspecten. Verbeteringen op het gebied van leesbaarheid zullen ervoor zorgen dat je tekst beter begrepen en gewaardeerd wordt door je lezers.

  Gratis SEO scan van uw website?

  Ontdek nu de verborgen potentie van uw website met onze GRATIS SEO scan! Onze geavanceerde tools en deskundige analyse bieden u een gedetailleerd inzicht in de verbeterpunten van uw online aanwezigheid.

  Ontvang een uitgebreid rapport met waardevolle optimalisatie-tips die uw website naar nieuwe hoogten zullen stuwen. Neem vandaag nog de eerste stap naar een betere vindbaarheid en meer organisch verkeer. Mis deze kans niet – claim nu uw GRATIS SEO scan en maak uw website klaar voor succes!

  Yoast kleurt alles groen, waarom rank ik toch niet?

  Als je gebruik maakt van de Yoast SEO plugin voor WordPress, ben je vast bekend met de groene bolletjes die je ziet verschijnen wanneer je een pagina of bericht optimaliseert. Je hebt je best gedaan om zoveel mogelijk groene bolletjes te krijgen, maar toch merk je dat je website niet goed rankt in Google. Hoe kan dat? Hier zijn verschillende redenen voor.

  1. Verkeerde keyphrase gekozen

  Een van de redenen waarom je ondanks de groene bolletjes van Yoast niet goed rankt, kan liggen aan het kiezen van een verkeerde keyphrase. De keyphrase is het zoekwoord waarop je wilt dat je pagina of bericht gevonden wordt in Google. Het is belangrijk om een keyphrase te kiezen die relevant is voor je content en waar mensen daadwerkelijk op zoeken. Als je een keyphrase kiest die te breed of te specifiek is, kan het zijn dat je concurrenten beter ranken op een andere keyphrase die beter aansluit bij de zoekintentie van de gebruiker.

  2. Inhoud sluit niet aan op de zoekintentie

  Een andere reden waarom je misschien niet goed rankt, is omdat de inhoud van je pagina of bericht niet goed aansluit op de zoekintentie van de gebruiker. Google probeert altijd de meest relevante resultaten te tonen aan gebruikers op basis van hun zoekopdracht. Als jouw content niet voldoet aan de behoeften of vragen van gebruikers, zal Google je pagina minder hoog ranken. Het is belangrijk om goed te begrijpen wat gebruikers verwachten wanneer ze een bepaalde zoekopdracht uitvoeren en hierop in te spelen met je content.

  3. Betere prestaties van concurrenten

  Het kan ook zijn dat je concurrenten simpelweg beter presteren in Google dan jij. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals het hebben van meer relevante backlinks, een hogere autoriteit opgebouwd door jarenlange ervaring, of betere gebruikerservaring op hun website.Het is belangrijk om je concurrenten goed in de gaten te houden en te achterhalen wat zij doen om goed te ranken. Op basis hiervan kun je je eigen strategie bijsturen en verbeteren.

  4. Achterhaalde waarden in de analyse van Yoast

  Yoast SEO is een handig hulpmiddel om je content te optimaliseren voor SEO, maar het is niet perfect. De waarden en aanbevelingen die de plugin geeft zijn gebaseerd op bepaalde algoritmes en richtlijnen, maar deze kunnen verouderd raken. Het is mogelijk dat de analyse van Yoast niet helemaal up-to-date is met de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van SEO. Het is daarom belangrijk om niet blindelings te vertrouwen op de groene bolletjes van Yoast, maar je content ook kritisch te bekijken en te blijven testen en optimaliseren.

  5. Onvoldoende autoriteit opgebouwd

  Naast het optimaliseren van je content, is het ook belangrijk om autoriteit op te bouwen voor je website. Autoriteit is een maatstaf die zoekmachines gebruiken om de betrouwbaarheid en relevantie van een website te bepalen. Hoe hoger de autoriteit van je website, hoe groter de kans dat je goed rankt in de zoekresultaten. Autoriteit bouw je op door kwalitatieve backlinks te verkrijgen, waardevolle content te delen en actief te zijn op sociale media.

  6. Technische problemen op je website

  Tenslotte kunnen technische problemen op je website ook invloed hebben op je ranking. Denk hierbij aan trage laadtijden, niet-mobielvriendelijke pagina’s, dubbele content, en andere technische fouten. Deze problemen kunnen ervoor zorgen dat zoekmachines je website minder hoog waarderen en dat kan resulteren in een lagere ranking. Het is belangrijk om je website regelmatig te controleren op technische problemen en deze op te lossen.

  Kortom, er zijn verschillende redenen waarom je ondanks de groene bolletjes van Yoast niet goed rankt in Google. Het is belangrijk om kritisch naar je content en website te kijken en waar nodig verbeteringen door te voeren. Zoekmachineoptimalisatie is een continu proces en vergt tijd en inspanning. Blijf leren en experimenteren om je ranking te verbeteren en meer organisch verkeer naar je website te krijgen.

  Is Yoast dan slecht?

  Yoast is geen slechte tool, maar het is belangrijk om te beseffen dat het slechts een hulpmiddel is voor on-page SEO. Het is niet de enige factor die bepaalt of je goed rankt in Google. Kwalitatieve content, relevante backlinks en een goed opgebouwde website zijn ook belangrijk. Je kunt ook ranken zonder dat alle bolletjes groen zijn.

  Als je bekend bent met WordPress en SEO, dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van Yoast. Yoast is een populaire plugin voor WordPress waarmee je je website kunt optimaliseren voor zoekmachines. Het biedt handige functies en tools om je te helpen bij het verbeteren van je on-page SEO.

  Yoast maakt gebruik van een bolletjessysteem om je te laten zien hoe goed je pagina geoptimaliseerd is. Groene bolletjes betekenen dat alles goed geoptimaliseerd is, terwijl rode bolletjes aangeven dat er nog verbeteringen nodig zijn. Hoewel dit systeem handig kan zijn om snel inzicht te krijgen in de optimalisatie van je pagina, is het belangrijk om te beseffen dat SEO meer is dan alleen het voldoen aan de eisen van Yoast.

  SEO begint bij kwalitatieve content

  Verhoog je conversies met onze doelgerichte content!

  Het geheim achter een bloeiende SEO-strategie? Kwalitatieve content die het hart van de doelgroep verovert. Met de juiste inhoud die naadloos inspeelt op de behoeften en verlangens van jouw potentiële klanten, til je jouw zichtbaarheid naar een hoger niveau.

  Als je een sterke online aanwezigheid wilt opbouwen, is hoogwaardige content de sleutel tot jouw succes.

  Het belang van kwalitatieve content

  Hoewel Yoast je kan helpen bij het optimaliseren van je content, is kwaliteit de sleutel tot succes. Het schrijven van unieke, waardevolle en relevante content is essentieel voor een goede ranking in Google. Yoast kan je tips geven over hoe je je content kunt optimaliseren, maar het is aan jou om ervoor te zorgen dat je content waardevol is voor je doelgroep. Het is belangrijk om niet alleen te focussen op keyword-dichtheid en andere technische aspecten, maar ook om je te richten op het creëren van waardevolle inhoud die je doelgroep helpt en aanspreekt. Schrijf over onderwerpen die relevant zijn voor je doelgroep en bied oplossingen voor hun vragen en problemen.

  Relevante backlinks

  Naast kwalitatieve content is het ook belangrijk om relevante backlinks naar je website te krijgen. Backlinks zijn links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Deze links geven Google het signaal dat je website waardevol en relevant is. Yoast kan je helpen bij het optimaliseren van je interne linkstructuur, maar het is aan jou om actief aan de slag te gaan met het verkrijgen van relevante backlinks.

  Zorg ervoor dat je linkt naar waardevolle content en probeer gastbloggen, samenwerkingen met andere websites en het delen van je content op sociale media om meer backlinks naar je website te krijgen. Hoe meer kwalitatieve backlinks je hebt, hoe groter de kans dat je pagina hoog rankt in Google.

  Een goed opgebouwde website

  Naast kwalitatieve content en relevante backlinks is ook de structuur en opbouw van je website belangrijk voor SEO. Yoast kan je helpen bij het optimaliseren van je paginatitels,
  metadescriptions, URL-structuur en meer. Maar het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de algehele gebruikerservaring van je website.

  Zorg ervoor dat je website snel laadt, goed georganiseerd is en makkelijk navigeerbaar is voor je bezoekers. Een goede website-architectuur en gebruiksvriendelijkheid dragen bij aan een betere ranking in Google.

  Ranken zonder alle bolletjes groen

  Hoewel het streven naar perfectie met Yoast een goed uitgangspunt is, is het niet altijd nodig om alle bolletjes groen te hebben om hoog te ranken in Google. Zo lang je voldoet aan de belangrijkste SEO-factoren, zoals kwalitatieve content en relevante backlinks, kun je nog steeds goed scoren in de zoekresultaten.

  Laat je niet alleen leiden door de bolletjes van Yoast, maar gebruik het als een hulpmiddel om je pagina te optimaliseren. Focus op het bieden van waardevolle inhoud voor je doelgroep, het verkrijgen van relevante backlinks en het creëren van een goed opgebouwde website. Door deze aspecten te combineren, kun je je kansen vergroten om hoog te ranken in Google.

  Kortom, Yoast is geen slechte tool, maar het is belangrijk om te beseffen dat het slechts een hulpmiddel is voor on-page SEO. Het is niet de enige factor die bepaalt of je goed rankt in Google. Door te focussen op kwalitatieve content, relevante backlinks en een goed opgebouwde website, kun je je kansen vergroten om hoog te scoren in de zoekresultaten.

  Citations en backlinks
  Content Marketing

  Citations en backlinks

  Citaties en backlinks kunnen beide je SEO positie sterk helpen. Wel is het belangrijk dat je het verschil tussen een Citation en een Backlink weet. Er zit namelijk een groot verschil tussen links van een citation en de links die

  Lees meer >>
  Hospitality Marketing: Slimme Strategieën voor Gastenaantrekking
  Content Marketing

  Hospitality Marketing: Slimme Strategieën voor Gastenaantrekking

  Ontdek effectieve marketingstrategieën in de hospitality-industrie die gasten aantrekken en de gastervaring verbeteren. Leer hoe Symblings Digital Marketing hotels helpt met conversiegerichte technologie. Inleiding Als het gaat om de hospitality-industrie, draait alles om het bieden van uitzonderlijke gastervaringen en het

  Lees meer >>

  Author

  Scroll naar boven

  Vrijblijvende offerte

  Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

  Contact
  Contactformulier aanvraag (#4)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis persoonlijke SEO scan

  Klaar voor een boost in uw online zichtbaarheid? Meld u aan voor een gratis, persoonlijke SEO scan tijdens een 1-op-1 Google Meet consult. Samen duiken we in de wereld van zoekmachineoptimalisatie specifiek voor uw website. Mis deze kans niet en vul onderstaand formulier in.

  pasfoto tim van pel
  Gratis SEO audit 1 op 1 formulier (#13)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis SEO Artikel

  Ontvang een gratis SEO-geoptimaliseerd artikel van 1000-1200 woorden door het formulier hieronder in te vullen en plaats het op jouw website om de kracht van onze content te ervaren.

  Note: Geen idee wat een keyword is? Vul ‘onbekend’ in en wij nemen contact met je op.

  Gratis SEO artikel
  Gratis SEO artikel formulier (#7)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Algoritme

  Wat is het precies? 

  Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

  Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

  Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.