Wat kost een webdeveloper per uur?

wat kost webdeveloper
Als je een website wilt bouwen, dan is het goed om te weten wat de kosten daarvan zijn. De kosten van een website zijn afhankelijk van verschillende factoren. In dit artikel leggen we uit wat een webdeveloper kost en welke factoren daarbij een rol spelen.
Pagina inhoud samenvatting
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Wat kost een webdeveloper per uur?

  Een goede webdeveloper kost gemiddeld tussen de €50 en €100 per uur. Dit hangt af van de ervaring en expertise van de developer. Er zijn ook goedkopere opties, zoals een simpele website bouwer of een goedkope website bouwer. Deze opties zijn echter minder geschikt voor professionele websites.

  Ontdekken wat we voor uw organisatie kunnen bereiken?

  Vul ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur een persoonlijke reactie.

  Geen enkele organisatie  is hetzelfde, daarom stellen we altijd een op maat gemaakt plan van aanpak op.

  Laat onze ervaren consultants u begeleiden naar succes!

  Soorten webdevelopers

  Verschillende soorten webdevelopers bieden hun diensten aan, waaronder freelance webdevelopers en webdevelopers in loondienst bij grote bedrijven. Freelancers zijn vaak voordeliger, maar het is belangrijk om de ervaring en kwaliteit van de webdeveloper zorgvuldig te beoordelen.

  Bij het bouwen van een website komen zowel eenmalige als maandelijkse kosten kijken. De eenmalige kosten omvatten het ontwerp en de technische aspecten van de website, terwijl de maandelijkse kosten betrekking hebben op hosting, zoekmachineoptimalisatie en conversieoptimalisatie.

  Een goede webdeveloper zorgt ervoor dat de website goed vindbaar is in zoekmachines. Dit vereist kennis van zoekmachineoptimalisatie en een gerichte inspanning om de online zichtbaarheid te vergroten.

  Conversieoptimalisatie

  Daarnaast is conversieoptimalisatie een belangrijk aspect van webdevelopment. Een professionele webdeveloper zorgt ervoor dat de website bezoekers gemakkelijk kunnen converteren, bijvoorbeeld door het vereenvoudigen van contactmogelijkheden en actiegerichte elementen.

  Het type website dat gebouwd moet worden, varieert afhankelijk van de specifieke behoeften en doelgroep. Dit kan variëren van een eenvoudig online visitekaartje tot een volwaardige webshop of een website voor een groot bedrijf.

  Gemiddelde kosten en salaris

  Wat betreft kosten, ligt het gemiddelde salaris van een webdeveloper tussen de €2.500 en €4.500 per maand, afhankelijk van de ervaring en expertise. De prijs per uur van een goede webdeveloper varieert meestal tussen de €50 en €100, hoewel ervaren professionals of maatwerkoplossingen mogelijk hogere tarieven hanteren.

  SEO Content Website Digital Marketing

  Hosting en techniek

  Naast het aantrekkelijke design en de vindbaarheid in zoekmachines is het aspect van hosting en techniek van groot belang voor een website. Verschillende hosting pakketten zijn beschikbaar om tegemoet te komen aan diverse soorten websites. Bovendien is het cruciaal om gebruik te maken van de nieuwste technieken om een optimale werking van de website te garanderen.

  Structuur en branding

  Een deskundige webdeveloper waarborgt een doordachte structuur van de website en zorgt voor een consistente branding van het bedrijf. Een goede structuur vergemakkelijkt de navigatie voor bezoekers, waardoor zij snel en eenvoudig de gewenste informatie kunnen vinden. Branding zorgt ervoor dat de website herkenbaar is en naadloos aansluit bij de identiteit van het bedrijf.

  Belangrijke factoren voor bedrijven

  Voor bedrijven is het van cruciaal belang dat de website goed functioneert en bijdraagt aan het aantrekken van nieuwe klanten. De website fungeert als een belangrijk kanaal om klanten te werven en te informeren over de diensten en producten die het bedrijf aanbiedt. Daarom is het noodzakelijk om te investeren in een professionele webdesigner die de juiste technieken en strategieën hanteert om dit te realiseren.

  Conversie in het middelpunt

  Een ervaren webdeveloper streeft naar conversie. Dit betekent dat de website moet bijdragen aan het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten. Een competente webdeveloper zorgt ervoor dat de website gericht is op conversie, waarbij bezoekers moeiteloos de gewenste acties kunnen ondernemen.

  SEO begint bij kwalitatieve content

  Verhoog je conversies met onze doelgerichte content!

  Het geheim achter een bloeiende SEO-strategie? Kwalitatieve content die het hart van de doelgroep verovert. Met de juiste inhoud die naadloos inspeelt op de behoeften en verlangens van jouw potentiële klanten, til je jouw zichtbaarheid naar een hoger niveau.

  Als je een sterke online aanwezigheid wilt opbouwen, is hoogwaardige content de sleutel tot jouw succes.

  Maandelijkse kosten voor webdesign

  Bij het laten ontwikkelen van een professionele website zijn er maandelijkse kosten waarmee rekening moet worden gehouden. Deze kosten omvatten hosting en websiteonderhoud, waarvan de gemiddelde kosten tussen de €10 en €50 per maand liggen. Het is essentieel om de behoeften van de website en de vereiste hostingpakketten te evalueren.

  Het inhuren van een freelance webdesigner kan voordelig zijn in vergelijking met een webdesigner in dienst van een groot bedrijf. Het uurloon van een freelance webdesigner varieert gemiddeld tussen de €50 en €100, terwijl dat van een webdesigner in dienst van een groot bedrijf tussen de €70 en €150 ligt. Het is daarom cruciaal om de ervaring, kwaliteit en het bijbehorende uurtarief van de webdesigner zorgvuldig te overwegen.

  De kosten van een website zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de functie en gewenste functionaliteiten. Een eenvoudige website kan al enkele honderden euro’s kosten, terwijl een complexe website met geavanceerde functies en meerdere pagina’s duizenden euro’s kan kosten. Het is van belang om de wensen en behoeften van de website in acht te nemen en de kosten daarop af te stemmen.

  Een goede webdesigner speelt een cruciale rol in het succes van de website. Een goede webdesigner zorgt voor een optimale gebruikerservaring en conversie, terwijl een slechte webdesigner kan leiden tot een onduidelijke structuur en een mindere waarde van de website. Kies daarom zorgvuldig voor een professionele en ervaren webdesigner als Symblings die kwaliteit kan leveren.

  Gratis SEO scan van uw website?

  Ontdek nu de verborgen potentie van uw website met onze GRATIS SEO scan! Onze geavanceerde tools en deskundige analyse bieden u een gedetailleerd inzicht in de verbeterpunten van uw online aanwezigheid.

  Ontvang een uitgebreid rapport met waardevolle optimalisatie-tips die uw website naar nieuwe hoogten zullen stuwen. Neem vandaag nog de eerste stap naar een betere vindbaarheid en meer organisch verkeer. Mis deze kans niet – claim nu uw GRATIS SEO scan en maak uw website klaar voor succes!

  Conclusie

  Het laten ontwikkelen van een professionele website is een belangrijke investering voor het bedrijf. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een goede webdesigner die zorgt voor een goede online vindbaarheid, structuur en conversie van de website. Het uurtarief van de webdesigner en de maandelijkse kosten voor hosting en onderhoud zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden.

  conversie optimalisatie
  Data & Analyse

  Tips en tricks voor conversie optimalisatie

  Als online marketeer wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk conversiepercentage behalen. Een conversie is namelijk al het moment waarop een bezoeker op je website een bepaalde actie onderneemt. Deze actie kan zijn het invullen van een contactformulier, een e-mailadres

  Lees meer >>
  SEO Content Website Digital Marketing
  Webdevelopment

  Wat zijn goede FAQ vragen?

  Als digital marketing agency is het belangrijk om goede FAQ-pagina’s te hebben op je website. FAQ, wat staat voor “Veelgestelde Vragen”, is een belangrijk onderdeel van je website. Het is de plek waar bezoekers snel en gemakkelijk antwoord kunnen vinden

  Lees meer >>
  SEO Content Copywriting
  Webdevelopment

  Wie kan mij helpen met het maken van een website?

  Zelfstandig een website maken kan een uitdagende taak zijn, vooral als je niet over veel technische kennis beschikt. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om hulp te krijgen bij het maken van een professionele website. In dit artikel bespreken we

  Lees meer >>
  SEO Content Website Digital Marketing
  Webdevelopment

  Wat kost een website met WordPress?

  Als je een website wilt maken, is WordPress een van de meest populaire opties. WordPress is een contentmanagementsysteem waarmee je eenvoudig een website kunt bouwen en beheren, zelfs als je geen technische achtergrond hebt. In dit artikel zullen we kijken

  Lees meer >>

  Author

  • Wouter Schoemaker

   Wouter Schoemaker (Linkedin Profiel) is een autoriteit op het gebied van digitale marketing, met een indrukwekkende staat van dienst die zijn expertise en ervaring in het veld aantoont. Met meer dan twee decennia ervaring in verschillende rollen, heeft Wouter een diepgaand inzicht in de vele facetten van digitale marketing en bedrijfsontwikkeling.

   In 2015 richtte Wouter Symblings Digital Marketing op, een bedrijf dat zich richt op digitale marketing, IT en sales. Symblings combineert de 'verschillende entiteiten' IT, Sales en Marketing door middel van een geïntegreerde aanpak, wat leidt tot commerciële groei, ondersteuning en de gewenste groei-resultaten voor Symblings' klanten.

   Zijn carrière begon bij Yacht, waar hij zich opwerkte van Account Manager tot Senior Accountmanager, waarbij hij verantwoordelijk was voor de verkoop van alle diensten en competenties van Yacht bij financiële en zakelijke dienstverleners in de regio (groot) Amsterdam. Hij was ook betrokken bij verschillende projectgroepen gericht op innovatie en ontwikkeling op het gebied van social media, commercieel handelen, cultuur, structuur en coaching.

   Na Yacht richtte Wouter zijn eerste eigen bedrijf op, 2Network, een werving- en selectiebureau voor hoger opgeleiden in ICT en Sales. Hier was hij verantwoordelijk voor het commerciële beleid en planning, waaronder het bepalen van de propositie en groeistrategie, het schrijven van een businessplan, het aanvragen van financiering, het vastleggen van inkoopovereenkomsten met productie en distributie, en de uitvoering van de online marketingstrategie.

   Wouter's ondernemersgeest leidde tot de oprichting van verschillende andere bedrijven, waaronder Mijnpicknicktafel.nl, een online winkel voor picknicktafels, en CuracaoTodo.com, een online marketingplatform dat organisaties op Curacao helpt om beter in contact te komen met nieuwe klanten in lokale en internationale markten.

   In oktober 2021 nam Wouter de rol van Marketing- en Bedrijfsontwikkelingsmanager op zich bij Draaierijen.nl, een bedrijf dat zich richt op het helpen van de metaalindustrie om kosten te besparen en hun inkoopproces te stroomlijnen. Door samen te werken met tientallen metaaldraaierijen en machinefabrikanten in Nederland, zorgt Draaierijen.nl ervoor dat al hun partners worden gecontroleerd op kwaliteit, financiële gezondheid, leverbetrouwbaarheid en bewerkingsmogelijkheden. Draaierijen.nl heeft een voorzieningspercentage van 92% behaald, wat heeft geleid tot een kostenbesparing van ongeveer 26% voor hun klanten.

   Wouter's andere ondernemingen omvatten Offertes247.nl, een platform dat organisaties de mogelijkheid biedt om zich direct in de top van Google's organische zoekresultaten te presenteren, en Boot-Huur.nl, een bootverhuurbedrijf op de Vinkeveense Plassen.

   Wouter's uitgebreide ervaring en succes in digitale marketing en bedrijfsontwikkeling maken hem tot een autoriteit in het veld. Zijn vermogen om succesvolle bedrijven op te bouwen en te leiden, evenals zijn diepgaande kennis van digitale marketingstrategieën en -technieken, onderstrepen zijn expertise en autoriteit in de industrie.

   Bekijk Berichten
  Scroll naar boven

  Vrijblijvende offerte

  Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

  Contact
  Contactformulier aanvraag (#4)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis SEO Artikel

  Ontvang een gratis SEO-geoptimaliseerd artikel van 1000-1200 woorden door het formulier hieronder in te vullen en plaats het op jouw website om de kracht van onze content te ervaren.

  Note: Geen idee wat een keyword is? Vul ‘onbekend’ in en wij nemen contact met je op.

  Gratis SEO artikel
  Gratis SEO artikel formulier (#7)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis persoonlijke SEO scan

  Klaar voor een boost in uw online zichtbaarheid? Meld u aan voor een gratis, persoonlijke SEO scan tijdens een 1-op-1 Google Meet consult. Samen duiken we in de wereld van zoekmachineoptimalisatie specifiek voor uw website. Mis deze kans niet en vul onderstaand formulier in.

  pasfoto tim van pel
  Gratis SEO audit 1 op 1 formulier (#13)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Algoritme

  Wat is het precies? 

  Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

  Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

  Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.