Tips en tricks voor conversie optimalisatie

conversie optimalisatie

Als online marketeer wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk conversiepercentage behalen. Een conversie is namelijk al het moment waarop een bezoeker op je website een bepaalde actie onderneemt. Deze actie kan zijn het invullen van een contactformulier, een e-mailadres achterlaten, inschrijven voor een nieuwsbrief of het plaatsen van een bestelling. Hoe hoger dit conversiepercentage is, hoe meer bezoekers uiteindelijk klant zullen worden en hoe hoger je omzet zal zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website bezoekers sneller tot conversies overgaan?

Pagina inhoud samenvatting
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Hoe werkt conversie optimalisatie in de praktijk?

  Het is duidelijke dat conversie optimalisatie een belangrijk proces is binnen online marketing. Om te beginnen is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van je huidige bezoekers en het aantal conversies dat zij momenteel behalen. Deze gegevens kun je verzamelen met Google Analytics. Vervolgens kun je met behulp van conversie optimalisatie trajecten de zachte en harde conversies in kaart brengen en verbeteren.

  Een mooi voorbeeld van conversie optimalisatie is een webshop die gebruik maakt van een Conversie Manager. Hiermee wordt het gedrag van bezoekers op de webshop geanalyseerd en kunnen de elementen voor conversie geoptimaliseerd worden. Door het gebruik van bullets, grote buttons en betekenisvolle resultaten wordt het aantal conversies verhoogd en is de kans groter dat ze loyale klanten worden. 

  Ontdekken wat we voor uw organisatie kunnen bereiken?

  Vul ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur een persoonlijke reactie.

  Geen enkele organisatie  is hetzelfde, daarom stellen we altijd een op maat gemaakt plan van aanpak op.

  Laat onze ervaren consultants u begeleiden naar succes!

  Tips voor een hogere conversie op je website

  Als webshop eigenaar, wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk bezoekers uiteindelijk klant worden. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat het conversiepercentage wordt verhoogd. Met conversie optimalisatie kun je alle elementen op je website verbeteren om zo meer conversies te behalen. Wil je beginnen om de conversie op jouw website te optimaliseren? Hieronder geven we je een aantal tips om je op weg te helpen:

  • Bepaal je conversie doelen: Voordat je begint met het optimaliseren van je website, is het belangrijk om je doelen te bepalen. Wat wil je precies bereiken met je website? Wil je meer verkopen, meer offerte-aanvragen of een contactaanvraag? Als je duidelijk weet wat je wilt bereiken, kun je gerichter aan de slag.

  • Analyseer je bezoekers en conversies: Het is belangrijk om te weten wie je bezoekers zijn en wat ze doen op je website. Met behulp van tools als Google Analytics kun je precies zien welke pagina’s veel bezoekers trekken en waar bezoekers afhaken. Analyseer deze gegevens om te zien waar je de meeste conversies kunt behalen.

  • Optimaliseer je website voor conversie: Als je weet waar je de meeste conversies kunt behalen, is het tijd om je website te optimaliseren voor conversie. Zorg voor duidelijke call-to-actions, grote buttons en een eenvoudig bestelproces. Richt je website in op een manier die de bezoeker stapsgewijs naar conversie leidt.

  • Zorg voor zachte conversies: Niet alle bezoekers zijn direct klaar voor harde conversies, zoals een aankoop. Het is daarom belangrijk om ook zachte conversies aan te bieden, zoals het inschrijven voor een nieuwsbrief of het downloaden van een whitepaper. Zo kun je e-mailadressen bemachtigen en deze bezoekers warm maken voor een uiteindelijke conversie.
  • Evalueer de resultaten: Als je website eenmaal geoptimaliseerd is, is het belangrijk om de resultaten te evalueren. Zorg dat je de conversies meet en analyseer waar nog verbeteringen mogelijk zijn. Zo blijf je je website steeds verder optimaliseren voor een hogere conversie en uiteindelijk een hogere omzet.

  Wij hopen dat je aan de slag kunt gaan met deze tips. Door ze te volgen en je website te optimaliseren, kun je een groot verschil maken in het aantal bezoekers dat uiteindelijk klant wordt. Als je hulp nodig hebt bij conversie optimalisatie, kun je gerust contact met ons opnemen voor meer informatie. Er zijn namelijk een aantal belangrijke factoren die een belangrijke rol spelen bij de optimalisatie.

  SEO begint bij kwalitatieve content

  Verhoog je conversies met onze doelgerichte content!

  Het geheim achter een bloeiende SEO-strategie? Kwalitatieve content die het hart van de doelgroep verovert. Met de juiste inhoud die naadloos inspeelt op de behoeften en verlangens van jouw potentiële klanten, til je jouw zichtbaarheid naar een hoger niveau.

  Als je een sterke online aanwezigheid wilt opbouwen, is hoogwaardige content de sleutel tot jouw succes.

  Wat zijn belangrijke factoren bij conversie optimalisatie?

  Bij conversie optimalisatie spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Zo is het conversie percentage eigenlijk niets meer dan een belangrijke indicator voor het succes van je website. Tijdens de optimalisatie is het goed om te weten dat je de website, zowel voor harde als zachte conversies kunt inrichten.

  Een belangrijke factor die een rol speelt bij conversie optimalisatie is de beleving van bezoekers op je website. Zorg voor een gebruiksvriendelijke website die aansluit bij jouw doelgroep en waarop bezoekers eenvoudig kunnen navigeren. Ook de content op je website speelt hierbij een belangrijke rol. Bekende uitdrukkingen als “content is king” zijn dan ook zeker van toepassing op conversie optimalisatie. Zorg voor aantrekkelijke en vooral interessante content die aansluit bij de doelgroep en die de bezoeker stimuleert om tot conversie over te gaan.

  Verder is het van belang om de onderdelen op je website te optimaliseren waar bezoekers conversies kunnen behalen. Denk hierbij aan het contactformulier, de winkelwagen en het afrekenproces in een webshop. Door deze gebieden gebruiksvriendelijk, eenvoudig en overzichtelijk in te richten, verhoog je de kans op conversies.

  De doelgroep zelf speelt ook een belangrijke rol bij het optimalisatie proces. Door jouw doelgroep goed in kaart te brengen en hierop in te spelen bij de optimalisatie van je website, vergroot je de kans op bezoekers die uiteindelijk klant worden. Gebruik een duidelijk lettertype en duidelijke visuals die aansluiten bij je doelgroep.

  Naast het optimaliseren van de website zelf, is het belangrijk om na te denken over de hele online marketing strategie. Wij raden aan om een degelijk budget vrij te maken voor marketing en het opzetten van een doelgerichte strategie waarmee je jouw doelgroep bereikt en aanspreekt. Hierbij is het van belang om Analytics Universal of Enhanced E-Commerce van Analytics in te zetten om alle belangrijke acties van bezoekers te meten.

  Kortom, conversie optimalisatie zorgt voor een hoger conversiepercentage en een hogere omzet. Door het optimaliseren van je website voor conversie en het inzetten van een doelgerichte online marketing strategie, kun je het aantal bezoekers dat uiteindelijk klant wordt, aanzienlijk verhogen. Met behulp van conversie optimalisatie zorg je voor een duurzaam resultaat en meer succes op het gebied van online marketing.

  Gratis SEO scan van uw website?

  Ontdek nu de verborgen potentie van uw website met onze GRATIS SEO scan! Onze geavanceerde tools en deskundige analyse bieden u een gedetailleerd inzicht in de verbeterpunten van uw online aanwezigheid.

  Ontvang een uitgebreid rapport met waardevolle optimalisatie-tips die uw website naar nieuwe hoogten zullen stuwen. Neem vandaag nog de eerste stap naar een betere vindbaarheid en meer organisch verkeer. Mis deze kans niet – claim nu uw GRATIS SEO scan en maak uw website klaar voor succes!

  Conclusie 

  Het optimaliseren van je website voor conversie zorgt ervoor dat het gedrag van bezoekers op je website wordt geanalyseerd en verbeterd, zodat je meer conversies behaalt en je online groei stimuleert. Door het inrichten van een juist conversie optimalisatie traject kun je concrete resultaten behalen, zoals een hogere conversie ratio en lagere kosten per conversie. Het is daarbij belangrijk om alle elementen voor conversie op je website te optimaliseren en rekening te houden met alle factoren die hierbij een rol spelen. We hopen dat we je genoeg informatie gegeven hebben om jou optimalisatie proces te beginnen en je omzet te verhogen.

  conversie optimalisatie
  Data & Analyse

  Tips en tricks voor conversie optimalisatie

  Als online marketeer wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk conversiepercentage behalen. Een conversie is namelijk al het moment waarop een bezoeker op je website een bepaalde actie onderneemt. Deze actie kan zijn het invullen van een contactformulier, een e-mailadres

  Lees meer >>
  call tracking inrichten
  Data & Analyse

  Call Tracking inrichten

  Als digital marketing agency weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om de online marketing van onze opdrachtgevers te optimaliseren. Maar wat vaak vergeten wordt, is dat er ook offline conversies plaatsvinden, zoals telefonische gesprekken. En het meten

  Lees meer >>
  SEO Content Copywriting
  Data & Analyse

  Waarom Google Tag Manager inrichten?

  Als digital marketing agency weten we als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste gegevens te verzamelen en te analyseren om je online marketingstrategie te optimaliseren. Een handige tool die hierbij kan helpen is Google Tag Manager. In

  Lees meer >>
  SEO Content Copywriting
  Data & Analyse

  Google Analytics inrichten

  Als online marketing bureau is het belangrijk om een goede inrichting van Google Analytics te hebben, zodat we onze klanten de juiste informatie kunnen geven over hun websitebezoekers en de resultaten van hun online marketingcampagnes. In dit blogartikel zullen we

  Lees meer >>

  Author

  • Wouter Schoemaker

   Wouter Schoemaker (Linkedin Profiel) is een autoriteit op het gebied van digitale marketing, met een indrukwekkende staat van dienst die zijn expertise en ervaring in het veld aantoont. Met meer dan twee decennia ervaring in verschillende rollen, heeft Wouter een diepgaand inzicht in de vele facetten van digitale marketing en bedrijfsontwikkeling.

   In 2015 richtte Wouter Symblings Digital Marketing op, een bedrijf dat zich richt op digitale marketing, IT en sales. Symblings combineert de 'verschillende entiteiten' IT, Sales en Marketing door middel van een geïntegreerde aanpak, wat leidt tot commerciële groei, ondersteuning en de gewenste groei-resultaten voor Symblings' klanten.

   Zijn carrière begon bij Yacht, waar hij zich opwerkte van Account Manager tot Senior Accountmanager, waarbij hij verantwoordelijk was voor de verkoop van alle diensten en competenties van Yacht bij financiële en zakelijke dienstverleners in de regio (groot) Amsterdam. Hij was ook betrokken bij verschillende projectgroepen gericht op innovatie en ontwikkeling op het gebied van social media, commercieel handelen, cultuur, structuur en coaching.

   Na Yacht richtte Wouter zijn eerste eigen bedrijf op, 2Network, een werving- en selectiebureau voor hoger opgeleiden in ICT en Sales. Hier was hij verantwoordelijk voor het commerciële beleid en planning, waaronder het bepalen van de propositie en groeistrategie, het schrijven van een businessplan, het aanvragen van financiering, het vastleggen van inkoopovereenkomsten met productie en distributie, en de uitvoering van de online marketingstrategie.

   Wouter's ondernemersgeest leidde tot de oprichting van verschillende andere bedrijven, waaronder Mijnpicknicktafel.nl, een online winkel voor picknicktafels, en CuracaoTodo.com, een online marketingplatform dat organisaties op Curacao helpt om beter in contact te komen met nieuwe klanten in lokale en internationale markten.

   In oktober 2021 nam Wouter de rol van Marketing- en Bedrijfsontwikkelingsmanager op zich bij Draaierijen.nl, een bedrijf dat zich richt op het helpen van de metaalindustrie om kosten te besparen en hun inkoopproces te stroomlijnen. Door samen te werken met tientallen metaaldraaierijen en machinefabrikanten in Nederland, zorgt Draaierijen.nl ervoor dat al hun partners worden gecontroleerd op kwaliteit, financiële gezondheid, leverbetrouwbaarheid en bewerkingsmogelijkheden. Draaierijen.nl heeft een voorzieningspercentage van 92% behaald, wat heeft geleid tot een kostenbesparing van ongeveer 26% voor hun klanten.

   Wouter's andere ondernemingen omvatten Offertes247.nl, een platform dat organisaties de mogelijkheid biedt om zich direct in de top van Google's organische zoekresultaten te presenteren, en Boot-Huur.nl, een bootverhuurbedrijf op de Vinkeveense Plassen.

   Wouter's uitgebreide ervaring en succes in digitale marketing en bedrijfsontwikkeling maken hem tot een autoriteit in het veld. Zijn vermogen om succesvolle bedrijven op te bouwen en te leiden, evenals zijn diepgaande kennis van digitale marketingstrategieën en -technieken, onderstrepen zijn expertise en autoriteit in de industrie.

  Scroll naar boven

  Vrijblijvende offerte

  Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

  Contact
  Contactformulier aanvraag (#4)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis SEO Artikel

  Ontvang een gratis SEO-geoptimaliseerd artikel van 1000-1200 woorden door het formulier hieronder in te vullen en plaats het op jouw website om de kracht van onze content te ervaren.

  Note: Geen idee wat een keyword is? Vul ‘onbekend’ in en wij nemen contact met je op.

  Gratis SEO artikel
  Gratis SEO artikel formulier (#7)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis persoonlijke SEO scan

  Klaar voor een boost in uw online zichtbaarheid? Meld u aan voor een gratis, persoonlijke SEO scan tijdens een 1-op-1 Google Meet consult. Samen duiken we in de wereld van zoekmachineoptimalisatie specifiek voor uw website. Mis deze kans niet en vul onderstaand formulier in.

  pasfoto tim van pel
  Gratis SEO audit 1 op 1 formulier (#13)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Algoritme

  Wat is het precies? 

  Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

  Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

  Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.