Gijzelsoftware Oplossing nodig?

Ransomware wordt in het Nederlands ook wel gijzelsoftware genoemd. Deze vorm van malware is eigenlijk een (malware) computervirus dat je computer of de bestanden erop kaapt en deze gegevens versleutelt.

Ransomware ook wel ‘gijzelsoftware’ of ‘cryptoware’ behoort momenteel tot de meest gevaarlijke internetgevaren wat er voor kan zorgen dat je al je op je computer opgeslagen data kunt verliezen.

Als je slachtoffer bent geworden van gijzel software schrik je natuurlijk verschrikkelijk. Je kunt dan opeens je bestanden niet meer openen. Dat is natuurlijk al heel vervelend, maar dat je veel geld zult moeten betalen om jouw belangrijke bestanden weer te ontgrendelen.

Veelal zal je – nadat systemen zijn geïnfecteerd – een ransom note van de hackers ontvangen dat je bijvoorbeeld met bitcoins, dus anoniem, moet betalen.

Pas als dat losgeld betaald is worden de bestanden op afstand door de cybercriminelen ontsleuteld.

Het is logisch dat deze vorm van cybercriminaliteit heel veel invloed heeft op ieder organisatie. Zeker als alle computers in een bedrijf zijn versleuteld.

Ransomware is dus zeer schadelijke software die door hackers wordt gebruikt om computersystemen, bestanden en persoonlijke informatie te encrypten. Eenmaal geïnfecteerd door ransomware, wordt er een tekstbericht of ‘ransom note’ weergegeven waarin om betaling van losgeld wordt gevraagd voor decodering.

Direct uw ransomware risico minimaliseren

Ransomware voorkomen en verwijderen

Hoe kun je gijzel software voorkomen en kun je het ook verwijderen?

De cybercriminelen zijn tegenwoordig dusdanig ervaren dat het haast onmogelijk om de gijzel software zelf te kunnen verwijderen. Zelfs zeer slimme IT Specialisten krijgen dit niet meer voor elkaar. De data is gegijzeld met een encryptie die nagenoeg niet te decoderen is.

Probeer je de gijzel software wel door specialisten te laten verwijderen is er een groot gevaar dat alle data-bestanden verloren gaan.

Ransomware Verzekeringen

Bij gijzel software is voorkomen écht beter dan genezen! Veel grotere en kleinere organisaties hebben een gijzel software verzekering afgesloten om de schade te kunnen verhalen. Maar deze Ransomware Verzekeringen zijn erg prijzig. En er worden grote eisen gesteld om gijzel software te voorkomen.

100% veilig bestaat helaas niet, omdat met name menselijke falen (zoals het klikken op een link in een email |}niet te voorkomen is.

Gelukkig heeft DataOpslagNederland een betere oplossing! Door gebruik de technologie van DataOpslagNederland te maken zijn bestanden eenvoudig weer te redden.
Deel deze informatie