Lokale SEO Marketing

Symblings unieke locale SEO websites

Symblings is specialist in het bouwen van websites die met name zijn gericht op regionaal geleverde diensten.

In plaats van één website te optimaliseren voor een goede ranking op tientallen zoekopdrachten bouwen wij niche websites die het héél goed doen voor 1-4 keywords. Voor andere keywords bouwen we een nieuwe website, ieder op een eigen nieuwe (of bestaande) domeinnaam.

Voor Google is de locatie van de zoekopdracht heel belangrijk om te bepalen welke websites als eerste in de zoekmachine getoond worden. Zelfs wanneer er geen geografische locatie of plaatsnaam in de zoekopdracht wordt toegevoegd weet Google waar de gebruiker is en welke resultaten dus – hoogstwaarschijnlijk – het meest relevant zijn

lokale seo loodgieter amsterdam
loodgieter lokale seo

Onze websites bestaan uit circa 400 – 500 pagina’s die geoptimaliseerd zijn op een plaatsnaam. De locaties die gekozen worden kunnen in een regionale straal rond de vestigingsplaats liggen, of een landelijke regio zijn.

In dit voorbeeld gebruik ik de website LED-Frames.nl met primaire zoekwoorden ‘LED Frame kopen’, LED Frames kopen’, ‘Koop LED Frame’, ‘Koop LED Frames’.

lokale seo marketing
lokale seo led frames

Deze websites hebben heel veel specifieke locatie pagina’s die allemaal voorzien geoptimaliseerd zijn op de gekozen primaire zoekwoorden.

Voorbeelden van locatie pagina’s:
https://led-frames.nl/led-frame-kopen/emmeloord/
https://led-frames.nl/led-frame-kopen/soest/
https://led-frames.nl/led-frame-kopen/zeewolde/
Etc etc…

Deze plaatsnaam-pagina’s hebben allemaal unieke content, waardoor ze allemaal goed ranken voor het keyword. Als het ‘duplicate content’ zou zijn zou Google ze niet indexeren in de zoekmachine.

De pagina’s zijn ook allemaal met elkaar gelinked, waardoor Google een goed beeld krijgt van de regio waarin ‘de website’ relevant is.

lokale seo led frames

Branding van de website(s)

Er kan gekozen worden om de websites ‘white-label’ te houden, dus voorzien van een eigen Logo van de domeinnaam, of de eigen bestaande merknaam toe te voegen.

Voor LED-Frames.nl uit dit voorbeeld hebben we gekozen de merknaam en het logo van Exposure Systems toe te voegen.

Uiteraard kunnen andere pagina’s zoals ‘over ons’ en dergelijken gewoon toegevoegd worden.

lokale seo led frames

Het resultaat

Voor de meeste zoekwoorden combinaties weten we al vrij snel (circa 2-3 maanden) de organische #1 positie in Google te behalen. Uiteraard de positie met de meeste klikken van zoekopdrachten.
Veelal krijgt de organische #1 zelfs meer klikken dan de – altijd daarboven geplaatste – Google Adwords advertenties, waarvoor per klik betaald moet worden.

De organische zoekresultaten hebben voor veel gebruikers meer autoriteit, omdat die positie ‘verdiend’ moet worden door onder andere relevante content en gebruikersdata. Bovendien blijkt dat gebruikers een voorkeur hebben voor een website die de naam van de

Er zijn ruim 200 SEO factoren van toepassing op basis waarvan Google haar rangschikking bepaalt.

Naast zoekopdrachten zoals ‘LED Frame kopen Emmeloord’ of ‘Koop LED Frame Soest’ rankt deze website ook op #1 organisch zonder de locatie toevoeging.

lokale seo led frames

Symblings monitort de posities in de zoekmachine doorlopend om op eventuele dalingen – door SEO optimalisatie van concurrerende websites – te kunnen reageren.

lokale seo led frames

De website rankt zelfs goed op het algemene ‘LED Frames’, hoewel deze zoekopdracht voor ons minder interessant is, omdat we hier hebben geoptimaliseerd op ‘commerciële / transactionele zoekopdrachten’, omdat we bezoekers op onze website willen die willen ‘kopen’.

De zoekopdracht ‘LED Frames’ kan ook gebruikt worden door mensen die technische informatie zoeken (informatieve zoekopdracht), of leveranciers willen vergelijken.

lokale seo led frames

De content die op de bestemmingspagina staat moet weer aansluiten op dat type zoekopdracht op de conversie te verhogen. En deze typen zoektermen hangen ook weer samen met Kennis, Houding en Gedrag uit het beslissingsproces in het consumentengedrag. Het gaat te ver om daar nu op in te gaan. Voor deze website hebben we in ieder geval gekozen voor optimalisatie op Gedrag = ‘het verkrijgen van leads’, minder op het geven van allerlei informatie over LED Frames.

Werkwijze

Normaal gesproken doet Symblings een keyword onderzoek op zoekvolume en bestaande competitie. Daarmee krijgen we een goed inzicht in de meest interessante keywords om ons op te richten. Eventueel kunnen we ook werken met specifieke gewenste keywords.

Vervolgens doen we een domeinnaam onderzoek om bijpassende beschikbare domeinnamen te vinden. Dit zijn meestal .nl extensies, maar kunnen eventueel ook .shop of .store versies zijn bijvoorbeeld. De keuze is afhankelijk van het exacte doel en beschikbaarheid.

Wij leggen de domeinnaam voor u vast. Eventueel kunt u de gekozen domeinnaam ook zelf vastleggen en de Nameservers naar onze servers verwijzen.

We maken deze websites met WordPress, het grootste en meest veelzijdige CMS systeem voor websites wereldwijd. Daarop kiezen we een bestaand template dat aansluit op de brache en aangeboden diensten. En uiteraard eenvoudigweg op persoonlijke voorkeur, welke ‘mooi’ gevonden wordt.

Binnen een gekozen template is ruimte om het design aan te passen, qua kleuren/lettertype om de website op een bestaande brand identity aan te laten sluiten. Maar ons uitgangspunt is altijd primair een snelle en goed converterende website. Dus echt maatwerk visual design kan meerwerk betekenen. En of we dat toe kunnen/willen passen zullen we altijd afwegen en eventueel afwijzen op basis van laadsnelheid van de pagina’s, zoals bij de wens veel videos en/of hoogstaande sliders etc toe te voegen.

Ons team is ook in staat om een al bestaand design over te nemen cq. na te bouwen.

Wij creëren in samenspraak de content voor de website en passen de technieken toe om te zorgen voor de 400-500 unieke locatie pagina’s. We dienen voor een goed resultaat met betrekking tot de exacte tekstuele content wel wat ruimte te krijgen. Uiteraard zal de tekst grammaticaal en qua spelling perfect kloppen. Maar de wijze waarop we de unieke content voor circa 500 pagina’s ‘centraal creëren’ leidt tot wat beperking om iedere zin op iedere pagina tot in detail te kunnen bepalen. Zie het als een verzoek om ons wat ‘dichterlijke vrijheid’ toe te staan.

Foto’s, video’s, prijslijsten, iconen en andere content kunnen we naar wens toevoegen.

Vervolgens bouwen we de website, wat gemiddeld in hooguit enkele weken is gerealiseerd.

Daarna plaatsen we hem op een van onze eigen snelle servers, om snelheid, compatibiliteit, onderhoud en security te kunnen waarborgen. Nadat de website af is ‘melden we hem aan bij Google’ om geïndexeerd te worden. En we monitoren de ranking van 300 pagina’s.

Uiteraard worden contactformulieren gekoppeld aan uw primaire emailadres. En we plaatsen op iedere website een uniek telefoonnummer (lokaal of 085) dat wordt doorgeschakeld naar uw primaire nummer.

Bij de bouw van de website zijn de kosten voor het eerste jaar voor de domeinnaam, hosting, het unieke telefoonnummer en werkzaamheden zoals updates en security beheer inbegrepen. Na het eerste jaar zijn de kosten hiervoor €19,95 per maand.

 

Kosten

De kosten van dit soort websites hangt af van de exacte wensen op het gebied van design en content. Alsmede van de exacte gekozen zoekterm. Voor zoektermen met een hoge competitie en een hoog zoekvolume zullen we meer werk (zoals aanvullende linkbuilding, etc) moeten verrichten om de #1 positie te kunnen behalen.

Bij afname van meerdere websites, om meerdere keywords te targetten, zullen de kosten per website flink dalen. Omdat we dan een deel van de werkzaamheden kunnen ‘kopieren’ naar meerdere websites.

Zie bijvoorbeeld de overeenkomsten in de websites https://LED-Frames.nl en https://textiel-frames.nl

Andere Lokale SEO Website Voorbeelden

lokale seo standbouw offerte
lokale seo motorstoring amsterdam
lokale seo advocaat hilversum
Scroll naar boven

Algoritme

Wat is het precies? 

Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.