Call Tracking inrichten

call tracking inrichten

Als digital marketing agency weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om de online marketing van onze opdrachtgevers te optimaliseren. Maar wat vaak vergeten wordt, is dat er ook offline conversies plaatsvinden, zoals telefonische gesprekken. En het meten van deze gesprekken is minstens zo belangrijk als het meten van online conversies. In deze blog vertellen we je alles over Call Tracking, een methode om telefonische conversies inzichtelijk te maken. We leggen uit wat Call Tracking is, hoe je het instelt, waarom het belangrijk is voor je online marketing en welke voordelen het biedt.

Pagina inhoud samenvatting
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Wat is Call Tracking?

  Call Tracking is een methode om telefonische conversies te meten. Dit houdt in dat je bijhoudt hoeveel telefoongesprekken er plaatsvinden als gevolg van je online en offline campagnes. Dit doe je door een uniek telefoonnummer aan elke campagne te koppelen, zodat je kunt zien welke campagne het meeste telefonische conversies oplevert. Op deze manier kun je je offline campagnes net zo goed optimaliseren als je online campagnes.

  Ontdekken wat we voor uw organisatie kunnen bereiken?

  Vul ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur een persoonlijke reactie.

  Geen enkele organisatie  is hetzelfde, daarom stellen we altijd een op maat gemaakt plan van aanpak op.

  Laat onze ervaren consultants u begeleiden naar succes!

  Hoe stel je Call Tracking in?

  Om Call Tracking in te stellen heb je een aantal tools nodig, waaronder Google Analytics, Google Tag Manager en een dynamisch telefoonnummer. Hieronder leggen we uit welke stappen je moet nemen om Call Tracking in te stellen:

  1. Maak gebruik van een dynamisch telefoonnummer: Een dynamisch telefoonnummer is een telefoonnummer dat automatisch wordt gegenereerd en gekoppeld aan de campagne waarmee de bezoeker in aanraking is gekomen. Zo kun je precies bijhouden hoeveel gesprekken er per campagne worden gevoerd.

  2. Koppel het dynamische telefoonnummer aan je website: Dit doe je via Google Tag Manager. Maak een nieuwe tag aan en selecteer het juiste dynamische telefoonnummer. Vervolgens koppel je de tag aan de pagina(‘s) waarop je het telefoonnummer wilt laten zien.

  3. Stel Call Tracking in binnen Google Analytics: Maak binnen je Analytics account een nieuwe weergave aan waarin je telefonische conversies wilt meten. Ga vervolgens naar de beheerdersectie en selecteer ‘Doelen’. Klik op de knop ‘Nieuw doel’ en selecteer ‘Aangepast’. Voer hier de juiste instellingen in voor je telefonische conversies, zoals de gemiddelde gespreksduur en het aantal afzonderlijke telefoongesprekken.

  4. Koppel het dynamische telefoonnummer aan je campagnes: Koppel het dynamische telefoonnummer aan elke campagne die je wilt bijhouden. Dit doe je door het dynamische telefoonnummer toe te voegen aan de URL’s van je campagnes.

  5. Bekijk de resultaten in Google Analytics: Ga naar het rapport ‘Conversies’ in Google Analytics en bekijk de resultaten van je telefonische conversies. Hier kun je de conversies inzichtelijk maken en bijhouden welke campagne het meeste telefonische conversies oplevert.

  Het belang van de juiste instellingen

  Om Call Tracking optimaal te benutten, zijn de juiste instellingen nodig. Dit betekent dat je moet weten hoe je Call Tracking instelt binnen je webstatistieken programma, zoals Google Analytics. Door de juiste instellingen te gebruiken, kun je direct inzicht krijgen in de resultaten van je campagnes en kun je de juiste beslissingen nemen op basis van de data.

  Waarom is Call Tracking belangrijk voor je online marketing?

  Het meten van telefonische conversies is belangrijk omdat het je meer inzicht geeft in de effectiviteit van je campagnes en de ROI van je online marketing. Als je alleen online conversies meet, krijg je een vertekend beeld van je resultaten. Het kan namelijk zijn dat veel van je offline conversies, zoals telefonische gesprekken, niet worden meegenomen in je metingen. Dit kan resulteren in een verkeerde inschatting van de prestaties van je campagnes en een onjuiste verdeling van je marketingbudget. Door Call Tracking in te stellen kun je dus een compleet beeld krijgen van het aantal conversies en de conversiewaarde van je campagnes.

  call tracking google
  call tracking

  Voordelen van Call Tracking

  Call Tracking biedt verschillende voordelen voor je online marketing. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  1. Meer inzicht in je campagnes: Call Tracking geeft je meer inzicht in de prestaties van je campagnes. Je kunt bijvoorbeeld bijhouden welke campagnes het meeste telefonische conversies opleveren en welke campagnes minder goed presteren. Hierdoor kun je je marketingbudget beter verdelen en je campagnes optimaliseren.

  2. Betrouwbaar inzicht in je conversies: Door het meten van telefonische conversies krijg je een betrouwbaarder inzicht in je conversies. Je weet precies hoeveel conversies er plaatsvinden als gevolg van je campagnes, zowel online als offline. Dit helpt je om je conversiedoel te behalen en meer conversies te genereren.

  3. Nieuwe mogelijkheden voor analyse: Met Call Tracking kun je nieuwe mogelijkheden voor analyse benutten. Zo kun je bijvoorbeeld aangepaste statistieken en berekende statistieken gebruiken om je resultaten inzichtelijk te maken. Hierdoor kun je nog beter zien welke campagnes het meest succesvol zijn en welke campagnes nog verbeterd kunnen worden.

  4. Optimalisatie van je campagnebronnen: Met Call Tracking kun je ook je campagnebronnen optimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld zien welke campagnebronnen de meeste telefoontjes opleveren en welke campagnebronnen minder goed presteren. Hierdoor kun je je marketingbudget beter verdelen en je campagnebronnen optimaliseren voor meer telefonische conversies.

  Call Tracking op campagne niveau

  Call Tracking is niet alleen belangrijk om telefonische conversies inzichtelijk te maken, maar het is ook een belangrijke tool voor het optimaliseren van je online marketing campagnes. Door het meten van telefonische conversies kun je namelijk waardevolle informatie verzamelen over het gedrag van potentiële klanten en de effectiviteit van je campagnes. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke campagnebronnen het meest succesvol zijn en welke campagnes het meeste verkeer opleveren. Op basis van deze informatie kun je beslissingen nemen over de optimalisatie van je campagnes en de optimale verdeling van je marketingbudget.

  Meer conversies met Offsite conversies

  Een ander voordeel van Call Tracking is dat het niet alleen inzicht geeft in online conversies, maar ook in Offsite conversies. Dit zijn conversies die plaatsvinden buiten je website, zoals telefonische gesprekken en e-mails. Door deze Offsite conversies inzichtelijk te maken, kun je meer relevante conversies meten en je conversiedoel beter behalen. Zo kun je bijvoorbeeld telefonische conversies meten en bijhouden hoeveel van deze conversies leiden tot een conversie naar een autobedrijf.

  SEO begint bij kwalitatieve content

  Verhoog je conversies met onze doelgerichte content!

  Het geheim achter een bloeiende SEO-strategie? Kwalitatieve content die het hart van de doelgroep verovert. Met de juiste inhoud die naadloos inspeelt op de behoeften en verlangens van jouw potentiële klanten, til je jouw zichtbaarheid naar een hoger niveau.

  Als je een sterke online aanwezigheid wilt opbouwen, is hoogwaardige content de sleutel tot jouw succes.

  Dashboard op basis van verkeerstype

  Met Call Tracking kun je een dashboard opzetten op basis van het verkeerstype, wat een cruciaal aspect is. Hiermee kun je de effectiviteit van campagnebronnen voor zowel mobiele gebruikers als desktopgebruikers analyseren. Deze inzichten helpen je bij het optimaliseren van campagnes en het verbeteren van je website voor verschillende verkeerstypes.

  Een dynamisch dashboard is een handige tool om de resultaten van je Call Tracking campagnes te meten. Hiermee krijg je direct inzicht in het aantal telefoongesprekken en de bijbehorende conversies. Dit stelt je in staat om snel beslissingen te nemen over campagneoptimalisatie en het efficiënt inzetten van je marketingbudget.

  Voor het gebruik van Call Tracking moeten de juiste Analytics instellingen worden geconfigureerd. Dit omvat de basisimplementatie van Google Analytics, gevolgd door specifieke aanpassingen om Call Tracking mogelijk te maken. Met de GA4-implementatie zijn er zelfs nieuwe mogelijkheden voor Call Tracking en conversiemeting beschikbaar.

  Een essentieel onderdeel van Call Tracking is het meten van het einde van telefoongesprekken, oftewel de oproepbeëindiging voordat een conversie plaatsvindt. Deze gegevens helpen bij het nemen van beslissingen over campagneoptimalisatie en het verbeteren van de gebruikerservaring op je website.

  Tracking Inzicht is een krachtige tool voor het meten van Call Tracking campagnes. Het biedt uitgebreide mogelijkheden om resultaten te analyseren en campagnes te optimaliseren. Hiermee vergroot je het succes van je online marketing en behaal je je conversiedoelen efficiënter.

  Gratis SEO scan van uw website?

  Ontdek nu de verborgen potentie van uw website met onze GRATIS SEO scan! Onze geavanceerde tools en deskundige analyse bieden u een gedetailleerd inzicht in de verbeterpunten van uw online aanwezigheid.

  Ontvang een uitgebreid rapport met waardevolle optimalisatie-tips die uw website naar nieuwe hoogten zullen stuwen. Neem vandaag nog de eerste stap naar een betere vindbaarheid en meer organisch verkeer. Mis deze kans niet – claim nu uw GRATIS SEO scan en maak uw website klaar voor succes!

  Conclusie

  Call Tracking is een belangrijke methode om telefonische conversies inzichtelijk te maken en je online marketing te optimaliseren. Door het instellen van Call Tracking kun je meer inzicht krijgen in je campagnes, betrouwbaarder inzicht in je conversies en nieuwe mogelijkheden voor analyse benutten. Daarnaast kun je je campagnebronnen optimaliseren en je marketingbudget beter verdelen. Het is daarom zeker aan te raden om Call Tracking in te stellen als je meer wilt weten over het succes van je campagnes en het behalen van je conversiedoel.

  conversie optimalisatie
  Data & Analyse

  Tips en tricks voor conversie optimalisatie

  Als online marketeer wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk conversiepercentage behalen. Een conversie is namelijk al het moment waarop een bezoeker op je website een bepaalde actie onderneemt. Deze actie kan zijn het invullen van een contactformulier, een e-mailadres

  Lees meer >>
  call tracking inrichten
  Data & Analyse

  Call Tracking inrichten

  Als digital marketing agency weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om de online marketing van onze opdrachtgevers te optimaliseren. Maar wat vaak vergeten wordt, is dat er ook offline conversies plaatsvinden, zoals telefonische gesprekken. En het meten

  Lees meer >>
  SEO Content Copywriting
  Data & Analyse

  Waarom Google Tag Manager inrichten?

  Als digital marketing agency weten we als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste gegevens te verzamelen en te analyseren om je online marketingstrategie te optimaliseren. Een handige tool die hierbij kan helpen is Google Tag Manager. In

  Lees meer >>
  SEO Content Copywriting
  Data & Analyse

  Google Analytics inrichten

  Als online marketing bureau is het belangrijk om een goede inrichting van Google Analytics te hebben, zodat we onze klanten de juiste informatie kunnen geven over hun websitebezoekers en de resultaten van hun online marketingcampagnes. In dit blogartikel zullen we

  Lees meer >>

  Author

  • Wouter Schoemaker

   Wouter Schoemaker (Linkedin Profiel) is een autoriteit op het gebied van digitale marketing, met een indrukwekkende staat van dienst die zijn expertise en ervaring in het veld aantoont. Met meer dan twee decennia ervaring in verschillende rollen, heeft Wouter een diepgaand inzicht in de vele facetten van digitale marketing en bedrijfsontwikkeling.

   In 2015 richtte Wouter Symblings Digital Marketing op, een bedrijf dat zich richt op digitale marketing, IT en sales. Symblings combineert de 'verschillende entiteiten' IT, Sales en Marketing door middel van een geïntegreerde aanpak, wat leidt tot commerciële groei, ondersteuning en de gewenste groei-resultaten voor Symblings' klanten.

   Zijn carrière begon bij Yacht, waar hij zich opwerkte van Account Manager tot Senior Accountmanager, waarbij hij verantwoordelijk was voor de verkoop van alle diensten en competenties van Yacht bij financiële en zakelijke dienstverleners in de regio (groot) Amsterdam. Hij was ook betrokken bij verschillende projectgroepen gericht op innovatie en ontwikkeling op het gebied van social media, commercieel handelen, cultuur, structuur en coaching.

   Na Yacht richtte Wouter zijn eerste eigen bedrijf op, 2Network, een werving- en selectiebureau voor hoger opgeleiden in ICT en Sales. Hier was hij verantwoordelijk voor het commerciële beleid en planning, waaronder het bepalen van de propositie en groeistrategie, het schrijven van een businessplan, het aanvragen van financiering, het vastleggen van inkoopovereenkomsten met productie en distributie, en de uitvoering van de online marketingstrategie.

   Wouter's ondernemersgeest leidde tot de oprichting van verschillende andere bedrijven, waaronder Mijnpicknicktafel.nl, een online winkel voor picknicktafels, en CuracaoTodo.com, een online marketingplatform dat organisaties op Curacao helpt om beter in contact te komen met nieuwe klanten in lokale en internationale markten.

   In oktober 2021 nam Wouter de rol van Marketing- en Bedrijfsontwikkelingsmanager op zich bij Draaierijen.nl, een bedrijf dat zich richt op het helpen van de metaalindustrie om kosten te besparen en hun inkoopproces te stroomlijnen. Door samen te werken met tientallen metaaldraaierijen en machinefabrikanten in Nederland, zorgt Draaierijen.nl ervoor dat al hun partners worden gecontroleerd op kwaliteit, financiële gezondheid, leverbetrouwbaarheid en bewerkingsmogelijkheden. Draaierijen.nl heeft een voorzieningspercentage van 92% behaald, wat heeft geleid tot een kostenbesparing van ongeveer 26% voor hun klanten.

   Wouter's andere ondernemingen omvatten Offertes247.nl, een platform dat organisaties de mogelijkheid biedt om zich direct in de top van Google's organische zoekresultaten te presenteren, en Boot-Huur.nl, een bootverhuurbedrijf op de Vinkeveense Plassen.

   Wouter's uitgebreide ervaring en succes in digitale marketing en bedrijfsontwikkeling maken hem tot een autoriteit in het veld. Zijn vermogen om succesvolle bedrijven op te bouwen en te leiden, evenals zijn diepgaande kennis van digitale marketingstrategieën en -technieken, onderstrepen zijn expertise en autoriteit in de industrie.

  Scroll naar boven

  Vrijblijvende offerte

  Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

  Contact
  Contactformulier aanvraag (#4)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis SEO Artikel

  Ontvang een gratis SEO-geoptimaliseerd artikel van 1000-1200 woorden door het formulier hieronder in te vullen en plaats het op jouw website om de kracht van onze content te ervaren.

  Note: Geen idee wat een keyword is? Vul ‘onbekend’ in en wij nemen contact met je op.

  Gratis SEO artikel
  Gratis SEO artikel formulier (#7)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis persoonlijke SEO scan

  Klaar voor een boost in uw online zichtbaarheid? Meld u aan voor een gratis, persoonlijke SEO scan tijdens een 1-op-1 Google Meet consult. Samen duiken we in de wereld van zoekmachineoptimalisatie specifiek voor uw website. Mis deze kans niet en vul onderstaand formulier in.

  pasfoto tim van pel
  Gratis SEO audit 1 op 1 formulier (#13)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Algoritme

  Wat is het precies? 

  Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

  Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

  Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.