Organische clicks in de zoekresultaten

SEO Content Website Digital Marketing

Veel websites denken maar aan 1 ding: Hoog in Google komen. Wat leveren deze posities eigenlijk op, wat is de CTR (Click Through Rate), en hoe reflecteert dit zich in bezoekers op je website? Dat is waar we in dit artikel op in gaan: Hoe waardevol is hoog in Google komen gelet op de diverse posities in de top 10?

Pagina inhoud samenvatting
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Waarom zijn organische clicks belangrijk?

  Organische clicks zijn van cruciaal belang voor het succes van jouw website. Ze trekken kwalitatief verkeer aan dat actief op zoek is naar wat jij te bieden hebt. Door organische clicks te genereren, bouw je betrouwbaarheid op, vergroot je jouw online autoriteit en bespaar je kosten op lange termijn. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor jou opgesomd:

  1. Relevant verkeer: Organische clicks worden gegenereerd door gebruikers die actief op zoek zijn naar specifieke informatie, producten of diensten. Deze clicks zijn het resultaat van de relevantie van jouw website in relatie tot de zoekopdracht van de gebruiker. Door organische clicks te ontvangen, trek je kwalitatief verkeer aan dat een hogere kans heeft om geïnteresseerd te zijn in wat jouw website te bieden heeft.
  2. Betrouwbaarheid en geloofwaardigheid: Organische clicks dragen bij aan het opbouwen van betrouwbaarheid en geloofwaardigheid. Wanneer gebruikers actief klikken op jouw organische zoekresultaten, laat dit zien dat jouw website wordt beschouwd als een autoriteit binnen jouw branche. Dit versterkt het vertrouwen van gebruikers in jouw merk en vergroot de kans dat ze jouw website verkiezen boven die van concurrenten.
  3. Langdurig effect: Het verkrijgen van organische clicks kan een langdurig effect hebben. Zodra je een hoge positie hebt bereikt in de organische zoekresultaten en clicks genereert, blijft dit verkeer vaak consistent en stabiel. In tegenstelling tot betaalde advertenties, die verdwijnen zodra het budget op is, blijft organisch verkeer een duurzame bron van bezoekers naar jouw website.
  4. Kostenbesparing: Organische clicks zijn kosteneffectief in vergelijking met betaalde advertenties. Hoewel het optimaliseren van jouw website voor organische zoekresultaten tijd en inspanning vergt, zijn de uiteindelijke resultaten de investering waard. Organische clicks genereren leads en conversies zonder dat je constant hoeft te betalen voor advertenties. Dit leidt tot hogere ROI’s en lagere acquisitiekosten op de lange termijn.

  Samengevat zijn organische clicks belangrijk omdat ze relevant verkeer aantrekken, bijdragen aan betrouwbaarheid en geloofwaardigheid, een langdurig effect hebben en kostenbesparend zijn. Door te streven naar een goede positie in de organische zoekresultaten kun je een sterke online aanwezigheid opbouwen en waardevolle connecties maken met jouw doelgroep.

  Ontdekken wat we voor uw organisatie kunnen bereiken?

  Vul ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur een persoonlijke reactie.

  Geen enkele organisatie  is hetzelfde, daarom stellen we altijd een op maat gemaakt plan van aanpak op.

  Laat onze ervaren consultants u begeleiden naar succes!

  Clickpercentages gebaseerd op positie

  Iedereen weet dat een hogere positie in Google meer clicks oplevert. Middels zoekmachine optimalisatie betere resultaten in Google realiseren is dus ook een belangrijke manier om meer bezoekers op je website te krijgen. Hoe waardevol een positie is, blijkt uit de clickpercentages in de resultaten gebaseerd op 5 miljoen zoekopdrachten in Google. Onderstaande afbeelding geeft aan wat de CTR is per positie.

  Linkbuilding resultaten

  Wat zeggen deze cijfers over CTR per positie?

  Aan de hand van de grafiek kunnen we een aantal uitspraken doen die de verschillen duidelijk maken. Met je website bovenaan in Google komen is zeer waardevol:

  • De nummer 1 positie krijgt 10 keer meer clicks dan de nummer 10, oftewel: Van elke 100 zoekopdrachten, zullen er 3 terecht komen bij de nummer 10, en maar liefst 30 bij de nummer 1.
  • De posities 1 t/m 3 krijgen bij elkaar 75% van het totale aantal clicks! Een plek in de top 10 is dus een mooi streven, maar wil je er echt iets aan hebben, dan zal je je moeten richten op de echte topposities.
  • De afname van de CTR in de eerste 2 posities is enorm, maar liefst 7%. Ook al sta je slechts enkele pixels onder de nummer 1, er gaan veel clicks verloren.

  Het is dus vrij duidelijk dat de gouden posities in de top 3 zitten. Maar de verschillen in posities zijn nog duidelijker te maken door te kijken wat een extra plek op kan leveren.

  SEO begint bij kwalitatieve content

  Verhoog je conversies met onze doelgerichte content!

  Het geheim achter een bloeiende SEO-strategie? Kwalitatieve content die het hart van de doelgroep verovert. Met de juiste inhoud die naadloos inspeelt op de behoeften en verlangens van jouw potentiële klanten, til je jouw zichtbaarheid naar een hoger niveau.

  Als je een sterke online aanwezigheid wilt opbouwen, is hoogwaardige content de sleutel tot jouw succes.

  Winst per positie in de zoekresultaten

  Zoals gezegd is de stijging in de CTR 7% van positie 2 naar bovenaan in Google. Maar om te beseffen hoeveel die verhoogde CTR echt inhoudt, is het goed om te kijken wat die stijging betekent gebaseerd op bezoekers. Stel dat er 100 zoekopdrachten worden gedaan, dan betekent een stijging van plek 1 naar 2 dat er afgerond eerst 25 mensen klikken, en daarna 32. De procentuele stijging in bezoekers is dus maar liefst 28%. Laten we eens kijken wat dit betekent voor elke positieverbetering.

  Alhoewel je dus relatief gezien het beste in de top 3 zou kunnen staan, zien we hier dat het ook waardevol is om een positie te stijgen als je daar nog niet te vinden bent. Vooral de enorme toename van 53,2% als je van plek 6 naar 5 gaat is opvallend. Hoog in Google is dus een prima doelstelling alvorens je gaat kijken naar bovenaan in Google komen!

  Gratis SEO scan van uw website?

  Ontdek nu de verborgen potentie van uw website met onze GRATIS SEO scan! Onze geavanceerde tools en deskundige analyse bieden u een gedetailleerd inzicht in de verbeterpunten van uw online aanwezigheid.

  Ontvang een uitgebreid rapport met waardevolle optimalisatie-tips die uw website naar nieuwe hoogten zullen stuwen. Neem vandaag nog de eerste stap naar een betere vindbaarheid en meer organisch verkeer. Mis deze kans niet – claim nu uw GRATIS SEO scan en maak uw website klaar voor succes!

  De effecten van je posities verbeteren in Google

  Alhoewel de CTR verbeteringen in eerste instantie toonden dat vooral plek 1 t/m 3 belangrijk zijn in de zoekresultaten, blijken stijgingen ook in lagere posities flinke impact te hebben. Uiteraard krijg je de meeste bezoekers als je website bovenaan in Google staat, maar de winst die je behaalt als je van 2 naar 1 gaat, is kleiner dan de winst van plek 6 naar 5. Staar je dus vooral niet blind op het verbeteren van je positie van 3 naar 2, of 2 naar 1, maar let ook goed op de zoekopdrachten waar je iets lager staat aangezien je daar ook flinke winst kunt pakken.

  Citations en backlinks
  Content Marketing

  Citations en backlinks

  Citaties en backlinks kunnen beide je SEO positie sterk helpen. Wel is het belangrijk dat je het verschil tussen een Citation en een Backlink weet. Er zit namelijk een groot verschil tussen links van een citation en de links die

  Lees meer >>
  Hospitality Marketing: Slimme Strategieën voor Gastenaantrekking
  Content Marketing

  Hospitality Marketing: Slimme Strategieën voor Gastenaantrekking

  Ontdek effectieve marketingstrategieën in de hospitality-industrie die gasten aantrekken en de gastervaring verbeteren. Leer hoe Symblings Digital Marketing hotels helpt met conversiegerichte technologie. Inleiding Als het gaat om de hospitality-industrie, draait alles om het bieden van uitzonderlijke gastervaringen en het

  Lees meer >>

  Author

  Scroll naar boven

  Vrijblijvende offerte

  Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

  Contact
  Contactformulier aanvraag (#4)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis SEO Artikel

  Ontvang een gratis SEO-geoptimaliseerd artikel van 1000-1200 woorden door het formulier hieronder in te vullen en plaats het op jouw website om de kracht van onze content te ervaren.

  Note: Geen idee wat een keyword is? Vul ‘onbekend’ in en wij nemen contact met je op.

  Gratis SEO artikel
  Gratis SEO artikel formulier (#7)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis persoonlijke SEO scan

  Klaar voor een boost in uw online zichtbaarheid? Meld u aan voor een gratis, persoonlijke SEO scan tijdens een 1-op-1 Google Meet consult. Samen duiken we in de wereld van zoekmachineoptimalisatie specifiek voor uw website. Mis deze kans niet en vul onderstaand formulier in.

  pasfoto tim van pel
  Gratis SEO audit 1 op 1 formulier (#13)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Algoritme

  Wat is het precies? 

  Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

  Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

  Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.