Lokale seo marketing

Lokale SEO marketing is een strategie die gericht is op het optimaliseren van jouw online aanwezigheid voor lokale zoekopdrachten. Het speelt een cruciale rol bij het vergroten van de zichtbaarheid van jouw bedrijf in lokale zoekresultaten, waardoor je beter vindbaar bent voor potentiële klanten in jouw directe omgeving. Met lokale SEO marketing kun je jouw bedrijf effectief promoten binnen jouw lokale markt, waarbij je gebruik maakt van specifieke technieken en tactieken om jouw online zichtbaarheid te vergroten. In dit artikel zullen we de essentie van lokale SEO marketing uitleggen en waarom het een waardevolle strategie is voor jouw bedrijf.

Ontdekken wat we voor uw organisatie kunnen bereiken?

Vul ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur een persoonlijke reactie.

Geen enkele organisatie  is hetzelfde, daarom stellen we altijd een op maat gemaakt plan van aanpak op.

Laat onze ervaren consultants u begeleiden naar succes!

Wat is lokale Zoekmachineoptimalisatie?

Lokale SEO is het proces van het optimaliseren van uw website en online eigenschappen, zodat u kunt worden gevonden in lokale zoekopdrachten, veelal voorzien van een plaatsnaam.

Of u nu een lokaal opererend bedrijf heeft, een fysieke winkel hebt of zelfs meerdere gebieden bedient (zoals een keten of franchise), dan is lokale marketing belangrijk voor u!

We zullen u door lokale rangschikkingsfactoren leiden, hoe u uw website kunt optimaliseren om hoog te scoren, hoe u in Google Maps kunt verschijnen en uiteindelijk hoe u meer succes kunt behalen uit zoekmachines!

Door de bronnen en strategieën in deze handleiding te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf wordt gevonden wanneer uw doelgroepen online zoeken.

Lokale citations

Een overzicht van 
lokale online Marketing

Leer op deze pagina alles wat je moet weten over lokale SEO en het optimaliseren van de lokale  zoekmachine resulaten van jouw bedrijf. Gebruik deze strategieën om meer gratis verkeer van zoekmachines te krijgen!

Waarom is gevonden worden in lokale zoekopdrachten belangrijk voor jouw bedrijf?

Hier zijn enkele statistieken:

 • 96% van pc-eigenaren voert lokale zoekopdrachten uit
 • 46% van alle Google-zoekopdrachten is lokaal
 • 64% van de lokale klanten gebruikt zoekmachines en directory’s als hun belangrijkste manier om lokale bedrijven te vinden
 • 50% van de lokale mobiele zoekers zoeken naar bedrijfsinformatie (zoals het adres of telefoonnummer van een bedrijf)
 • Maar liefst 78% van de lokale mobiele zoekopdrachten resulteert in een offline aankoop

SEO begint bij kwalitatieve content

Verhoog je conversies met onze doelgerichte content!

Het geheim achter een bloeiende SEO-strategie? Kwalitatieve content die het hart van de doelgroep verovert. Met de juiste inhoud die naadloos inspeelt op de behoeften en verlangens van jouw potentiële klanten, til je jouw zichtbaarheid naar een hoger niveau.

Als je een sterke online aanwezigheid wilt opbouwen, is hoogwaardige content de sleutel tot jouw succes.

Ranken in Google Maps kaarten

Ranken in Google Maps kaarten is een cruciaal onderdeel van lokale SEO. Het stelt bedrijven in staat om beter zichtbaar te zijn voor potentiële klanten in hun directe omgeving. Door hoog te ranken in de Google Maps kaarten, vergroot je de kans dat jouw bedrijf opvalt wanneer gebruikers lokaal gerichte zoekopdrachten uitvoeren. Het optimaliseren van jouw vermelding in Google Mijn Bedrijf en het verzamelen van positieve reviews zijn enkele van de belangrijkste strategieën om jouw ranking in de Google Maps kaarten te verbeteren. Met een sterke aanwezigheid in de Google Maps kaarten kun je een concurrentievoordeel behalen en meer lokale klanten aantrekken.

google mijn bedrijf
Local searches

Lokale Zoekopdrachten zonder een Geo-zoekterm

Zelfs wanneer u zoekt zonder geo-modifier (plaatsnaam/regio), kunt u gelokaliseerde resultaten krijgen.

Let op in de onderstaande schermafbeelding, ik zocht alleen de term ‘loodgieter’ zonder een stad of locatie toe te voegen, maar Google weet waar ik ben en gaf gelokaliseerde resultaten weer!

Dus ‘lokaal’ is overal en als u een bedrijf heeft met lokale doelgroep of een servicegebied (rondom uw bedrijf) hebt, dan helpt dit overzicht u ervoor te zorgen dat uw klanten u kunnen vinden met – hun – lokale zoekopdrachten.

Gratis SEO scan van uw website?

Ontdek nu de verborgen potentie van uw website met onze GRATIS SEO scan! Onze geavanceerde tools en deskundige analyse bieden u een gedetailleerd inzicht in de verbeterpunten van uw online aanwezigheid.

Ontvang een uitgebreid rapport met waardevolle optimalisatie-tips die uw website naar nieuwe hoogten zullen stuwen. Neem vandaag nog de eerste stap naar een betere vindbaarheid en meer organisch verkeer. Mis deze kans niet – claim nu uw GRATIS SEO scan en maak uw website klaar voor succes!

Krijg meer winkelbezoekers met lokale SEO, dankzij Symblings!

Overal zijn er kansen te vinden, je moet alleen weten waar je moet kijken. In deze competitieve wereld is het cruciaal dat jouw merk opvalt te midden van de concurrentie. Als je hier niets aan doet, is de kans groot dat potentiële klanten jou ook niet kunnen vinden.

Lokale SEO is een krachtige manier om mensen te bereiken die op zoek zijn naar producten en diensten in de buurt van jouw locatie. Met meer dan 50% van de zoekopdrachten die afkomstig zijn van mobiele apparaten, is het van groot belang om aanwezig te zijn op platforms zoals Google Maps, Bing Maps, Yahoo Local, Yelp, Facebook Places, Foursquare en nog veel meer. Maar hierbij zijn er talloze verrassende mogelijkheden die je niet wilt missen.

Nichekansen

Bij Symblings ontdekten we recentelijk een geweldige kans in de restaurantbranche. Het viel ons op dat de meeste restaurants geen beoordelingen hadden op Google. Dit was verrassend, aangezien consumenten meestal reviewsites zoals TripAdvisor, Zomato, Yelp en Facebook raadplegen om te bepalen waar ze gaan eten.

Nieuwsgierig geworden, zijn we dieper in de gegevens gedoken en ontdekten we dat hoewel de meeste restaurants geen beoordelingen hadden, ze wel foto’s online deelden. Dit bracht ons aan het denken: waarom worden ze niet beoordeeld? Na grondig onderzoek kwamen we erachter dat de meeste restaurants kleine bedrijven zijn met een beperkt marketingbudget. Ze vertrouwen sterk op mond-tot-mondreclame en sociale media om zichzelf te promoten.

Dit betekende dat ze het zich niet konden veroorloven om te betalen voor recensies. Dus bedachten we: hoe kunnen we hen helpen? Welnu, we besloten om gratis recensies aan te bieden aan lokale restaurants. Op deze manier konden ze hun zichtbaarheid op Google vergroten en meer verkeer naar hun website genereren. En raad eens? Onze klanten zagen aanzienlijke verbeteringen in hun rankings en verkoopresultaten.

Dus als je wilt profiteren van de mogelijkheden van lokale SEO, is het tijd om je omgeving goed te verkennen. Er zijn talloze niches die op jou liggen te wachten.

Optimaliseer vandaag nog jouw lokale SEO-strategie en verover de toppositie in de lokale zoekresultaten. Begin met het verbeteren van jouw Google Mijn Bedrijf-vermelding, verzamel positieve recensies en zorg voor relevante en geoptimaliseerde content. Trek meer lokale klanten aan en laat jouw bedrijf groeien! Symblings staat voor je klaar om je te begeleiden naar succes.

Lokale SEO Marketing

Onderzoek: Catering tackelt uitdagingen van veeleisende gasten

Uit onderzoek blijkt dat cateringklanten steeds trendgevoeliger worden en steeds grotere wensen hebben. Dit vormt de nummer één uitdaging voor cateraars. Daarnaast zijn er nog andere uitdagingen en beperkingen binnen het cateringsegment die succes bemoeilijken. Uitdagingen en beperkingen in de

Lees meer >>
SEO Content Website Digital Marketing
Lokale SEO

Organische clicks in de zoekresultaten

Veel websites denken maar aan 1 ding: Hoog in Google komen. Wat leveren deze posities eigenlijk op, wat is de CTR (Click Through Rate), en hoe reflecteert dit zich in bezoekers op je website? Dat is waar we in dit

Lees meer >>
SEO Content Copywriting
Lokale SEO

Waarom lokale SEO Marketing inzetten?

Lokale SEO Marketing is de marketingmethode die zich richt op het vergroten van de lokale vindbaarheid van bedrijven. Dit wordt bereikt door middel van lokale zoekmachine optimalisatie (SEO), waarbij er geoptimaliseerd wordt voor lokale zoekopdrachten en lokale resultaten in de

Lees meer >>

Author

 • Wouter Schoemaker

  Wouter Schoemaker (Linkedin Profiel) is een autoriteit op het gebied van digitale marketing, met een indrukwekkende staat van dienst die zijn expertise en ervaring in het veld aantoont. Met meer dan twee decennia ervaring in verschillende rollen, heeft Wouter een diepgaand inzicht in de vele facetten van digitale marketing en bedrijfsontwikkeling.

  In 2015 richtte Wouter Symblings Digital Marketing op, een bedrijf dat zich richt op digitale marketing, IT en sales. Symblings combineert de 'verschillende entiteiten' IT, Sales en Marketing door middel van een geïntegreerde aanpak, wat leidt tot commerciële groei, ondersteuning en de gewenste groei-resultaten voor Symblings' klanten.

  Zijn carrière begon bij Yacht, waar hij zich opwerkte van Account Manager tot Senior Accountmanager, waarbij hij verantwoordelijk was voor de verkoop van alle diensten en competenties van Yacht bij financiële en zakelijke dienstverleners in de regio (groot) Amsterdam. Hij was ook betrokken bij verschillende projectgroepen gericht op innovatie en ontwikkeling op het gebied van social media, commercieel handelen, cultuur, structuur en coaching.

  Na Yacht richtte Wouter zijn eerste eigen bedrijf op, 2Network, een werving- en selectiebureau voor hoger opgeleiden in ICT en Sales. Hier was hij verantwoordelijk voor het commerciële beleid en planning, waaronder het bepalen van de propositie en groeistrategie, het schrijven van een businessplan, het aanvragen van financiering, het vastleggen van inkoopovereenkomsten met productie en distributie, en de uitvoering van de online marketingstrategie.

  Wouter's ondernemersgeest leidde tot de oprichting van verschillende andere bedrijven, waaronder Mijnpicknicktafel.nl, een online winkel voor picknicktafels, en CuracaoTodo.com, een online marketingplatform dat organisaties op Curacao helpt om beter in contact te komen met nieuwe klanten in lokale en internationale markten.

  In oktober 2021 nam Wouter de rol van Marketing- en Bedrijfsontwikkelingsmanager op zich bij Draaierijen.nl, een bedrijf dat zich richt op het helpen van de metaalindustrie om kosten te besparen en hun inkoopproces te stroomlijnen. Door samen te werken met tientallen metaaldraaierijen en machinefabrikanten in Nederland, zorgt Draaierijen.nl ervoor dat al hun partners worden gecontroleerd op kwaliteit, financiële gezondheid, leverbetrouwbaarheid en bewerkingsmogelijkheden. Draaierijen.nl heeft een voorzieningspercentage van 92% behaald, wat heeft geleid tot een kostenbesparing van ongeveer 26% voor hun klanten.

  Wouter's andere ondernemingen omvatten Offertes247.nl, een platform dat organisaties de mogelijkheid biedt om zich direct in de top van Google's organische zoekresultaten te presenteren, en Boot-Huur.nl, een bootverhuurbedrijf op de Vinkeveense Plassen.

  Wouter's uitgebreide ervaring en succes in digitale marketing en bedrijfsontwikkeling maken hem tot een autoriteit in het veld. Zijn vermogen om succesvolle bedrijven op te bouwen en te leiden, evenals zijn diepgaande kennis van digitale marketingstrategieën en -technieken, onderstrepen zijn expertise en autoriteit in de industrie.

  Bekijk Berichten
Scroll naar boven

Vrijblijvende offerte

Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

Contact
Contactformulier aanvraag (#4)

Onze privacy policy is van toepassing.

Gratis SEO Artikel

Ontvang een gratis SEO-geoptimaliseerd artikel van 1000-1200 woorden door het formulier hieronder in te vullen en plaats het op jouw website om de kracht van onze content te ervaren.

Note: Geen idee wat een keyword is? Vul ‘onbekend’ in en wij nemen contact met je op.

Gratis SEO artikel
Gratis SEO artikel formulier (#7)

Onze privacy policy is van toepassing.

Gratis persoonlijke SEO scan

Klaar voor een boost in uw online zichtbaarheid? Meld u aan voor een gratis, persoonlijke SEO scan tijdens een 1-op-1 Google Meet consult. Samen duiken we in de wereld van zoekmachineoptimalisatie specifiek voor uw website. Mis deze kans niet en vul onderstaand formulier in.

pasfoto tim van pel
Gratis SEO audit 1 op 1 formulier (#13)

Onze privacy policy is van toepassing.

Algoritme

Wat is het precies? 

Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.