Symblings Digital Marketing
4.8
Gebaseerd op 15 beoordelingen
powered by Google
js_loader
Adres

Symblings Digital Marketing
Kabelweg 37, Amsterdam

Specialismes

SEO, SEA, Content Marketing, Linkbuilding, Web Development.

Plan een afspraak

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak.

Onze SEO technieken
Robots.txt

Robots.txt

Robots.txt is een soort gids die we aan internetzoekmachines geven, zoals Google. Dit gidsje, een simpel tekstbestand, zegt welke delen van onze website de zoekmachines wel en niet mogen bekijken. We noemen die zoekmachines vaak ook ‘bots’, ‘crawlers’ of ‘spiders’. Dit bestand plaatsen we in de hoofdmap van de website, en het kan gevonden worden door “”/robots.txt”” aan het einde van het websiteadres te zetten.

Het robots.txt-bestand is een belangrijk hulpmiddel om onze website zo goed mogelijk zichtbaar te maken in zoekmachines, een proces dat we ‘zoekmachineoptimalisatie’ of ‘SEO’ noemen. Het stelt ons in staat om zelf te kiezen welke delen van de website de zoekmachines mogen zien en rangschikken. Met het robots.txt-bestand kunnen we voorkomen dat de zoekmachines delen van onze website zien die niet nuttig, niet relevant of gevoelig zijn. Zo kunnen we ervoor zorgen dat alleen onze beste en meest relevante pagina’s in de resultaten van de zoekmachine verschijnen.

Naast het kiezen welke delen van de website de zoekmachines mogen zien, kunnen we met het robots.txt-bestand ook bepalen hoe snel ze onze website mogen doorzoeken. We noemen dit de ‘crawlsnelheid’. De crawlsnelheid is de snelheid waarmee de zoekmachine onze website doorzoekt en rangschikt. We kunnen dit regelen door in het robots.txt-bestand het aantal zoekmachine-bots en hun snelheid aan te geven.

Kortom, het robots.txt-bestand is een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven die zelf willen bepalen welke delen van hun website de zoekmachines mogen zien en rangschikken. Met het robots.txt-bestand kunnen we de kwaliteit en relevantie van de pagina’s die in de zoekmachine verschijnen verbeteren en de snelheid waarmee onze website wordt doorzocht optimaliseren.

Meer Kennisbank Artikelen

Scroll naar boven

Algoritme

Wat is het precies? 

Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.