Inhoud van dit artikel

Wat is content marketing?

De eerste stap om met content marketing te beginnen is te begrijpen wat content marketing precies is. Dit betekent dat je het verschil moet begrijpen tussen traditionele reclame en content marketing. 

Traditionele reclame is erop gericht mensen iets te laten kopen, terwijl content marketing zich richt op het verstrekken van waardevolle informatie aan consumenten.

Content marketing is een vorm van internet marketing waarbij bedrijven hun eigen content plaatsen op verschillende mediums zoals blogs, video’s, afbeeldingen, podcasts, enz. Ze voegen ook advertenties toe aan de inhoud zelf.

Deze vorm van marketing is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Volgens Hubspot is “content marketing een van de snelst groeiende vormen van internetmarketing”.

Hoe schrijf je kwalitatieve content?

Hoe herken je kwalitatieve content? Hoe schrijf je kwalitatieve content? En wat voor impact kan goede content op je online platform realiseren? Dit artikel leert je precies wat je allemaal moet weten voor het ontwikkelen van kwalitatieve content dat je online platform laat groeien.

Wat is kwalitatieve content?

Kwalitatieve inhoud, teksten en andere content, verwijst naar elk type content dat geen cijfers, statistieken of andere kwantificeerbare gegevens bevat. Het is belangrijk op te merken dat dit juiste content bevat.

Elke keer dat je communiceert met je publiek, is het door middel van content. Het schrijven van inhoud, het kan veel van je tijd in beslag nemen. Niet alleen dat, het maakt niet uit hoeveel tijd je besteedt aan het schrijven van inhoud, het is belangrijk wat voor content je schrijft. Voor de indexering van Google is het enorm belangrijk dat je hoge kwaliteit content schrijft. Daarnaast wordt er gekeken naar nieuwe content en soorten content die op je website gepubliceerd worden. Een goede manier om de juiste content te schrijven is het raadplegen van copywriting tools. Later in dit blog lees je wat goede copywriting tools zijn voor het realiseren van goede kwaliteit content.

Content marketing strategie

Voordat je begint met schrijven, moet je beslissen wat voor soort inhoud je wilt maken. Wil je een blog post schrijven, een product beschrijving pagina, een verkoop brief of misschien een persbericht? Dit is al een belangrijk aspect van je content marketing strategie.

Content marketing

Content marketing is een belangrijk onderdeel geworden van de digitale marketingstrategie. Volgens Hubspot zegt 80% van de marketeers dat ze van plan zijn hun budget voor content marketing het komende jaar te verhogen. Door deze stijgende concurrentie is het belangrijk om al vroeg je online platform te betrekken bij het ontwikkelen van content.

Wat is het belang van kwalitatieve content?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven content marketing zouden moeten gaan gebruiken. Ten eerste helpt het hen om hun doelmarkt te bereiken. Door regelmatig kwalitatieve content te posten, trekken ze potentiële klanten aan die geïnteresseerd zijn in hun producten of diensten.

Ten tweede vergroot het de naamsbekendheid. Wanneer mensen interessante content lezen, voelen ze zich verbonden met het bedrijf. Ten derde schept het vertrouwen. Mensen vertrouwen merken die kwalitatieve content produceren. En ten slotte verbetert het de SEO. Zoekmachines kijken naar inhoud wanneer ze websites rangschikken.

Het is van enorm belang om jezelf (organisch) hoog in Google te positioneren. Door je hoog in Google te positioneren resulteert dit in meer website bezoekers en in de meeste gevallen ook meer omzet.

Het beste aan content marketing is dat het altijd in ontwikkeling is. De wereld van digitale communicatie verandert elke dag. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Wees niet bang om af en toe nieuwe platformen of content types uit te proberen, door nieuwe trends te raadplegen onderscheid je jezelf van je concurrenten.

Wat zijn de voordelen van content marketing?

Volgens een studie van Marketing Sherpa, “De gemiddelde kosten per lead gegenereerd door content marketing was 34 dollar.” Uit dezelfde studie bleek ook dat bedrijven met een hoger niveau van betrokkenheid en interactie meer kans hadden om leads te genereren dan bedrijven die geen betrokkenheid of interactie met klanten hadden.

Bovendien, volgens Forbes, “content marketing genereert drie keer zoveel leads als andere vormen van reclame.” Het nadeel is bij content marketing dat kwalitatieve content tijd kost om te creëren. Als je de concurrentie voor wilt blijven, zal je serieus tijd moeten investeren in het produceren van goede content. Het goede nieuws is dat als je eenmaal de kunst van het schrijven van overtuigende teksten onder de knie hebt, je je output gemakkelijk kunt opschalen.

Waar moet je op letten bij het schrijven van kwalitatieve content?

Bij het schrijven van goede content is het belangrijk dat de algemene boodschap van je content waarde geeft aan de lezer van je content. Zo helpt het vaak wanneer je een geloofwaardige bron raadpleegt of je artikel versterkt met foto en video content. Bij het schrijven van kwalitatieve content raden wij het vaak aan om goed te kijken naar je content aanpak. Waar begin je of welke tools ga je gebruiken voor het schrijven van succesvolle content.

Het belang van interessante artikel kop

Volgens verschillende statistieken lezen 80% van de mensen de kop van een artikel, slechts 20% van die mensen leest daadwerkelijk ook het hele artikel, je wilt dus genoeg mensen hun aandacht trekken door middel van een interessante en uitnodigende kop te schrijven. Om dit soort interessante koppen te schrijven raad ik het altijd aan om gebruik te maken van hele specifieke koppen. Hierdoor trek je gelijk de ideale doelgroep aan die zeer geïnteresseerd is in je artikel. Het zijn koppen die je lezer precies vertellen wat ze gaan krijgen. Bijvoorbeeld, kijk naar de kop van deze blog post. Niet slecht, maar niet zo specifiek. Kijk nu eens naar deze super specifieke kop. Het is veel meer overtuigend, toch?

De kracht van een goede inleiding

Er wordt vaak gezegd dat de eerste paragraaf het belangrijkste deel van je artikel is. Dit is waar, want als je je lezers niet in het begin aan de haak slaat, dan is er niets anders om ze aan het lezen te houden. Om ervoor te zorgen dat uw lezers een positieve ervaring hebben, moet je ze iets waardevols bieden.

Om dit te bereiken, moet je ervoor zorgen dat uw eerste zin echt boeiend is. Je kunt dit doen door een vraag te stellen, iets over jezelf of je bedrijf te vertellen of zelfs door een verhaal te vertellen. Daarnaast kun je wat persoonlijke details toevoegen zoals “Ik kom uit…” of “Mijn naam is…”.

Je kunt ook proberen contact te maken met je lezers door vragen te stellen als: Wat vind je van…? Hoe voelde je je na …? Waarom geef je om…? etc.

Content analyse

Na het schrijven van een content artikel is het geen overbodige luxe om tijd vrij te maken voor het analyseren van de content. Om te checken of je content relevant is is het belangrijk om de volgende vragen aan jezelf te stellen: Wat werkt goed? Wat werkt niet goed? Welke woorden worden vaak gebruikt? Welke worden zelden gebruikt? Zijn er spelfouten? Is je tekst te lang? Te kort? Staan er grammaticale fouten in? Zo ja, dan moet je deze dingen herstellen voordat je je content publiceert.

Schrijfproces

Na het analyseren van je inhoud, weet je nu wat er verbeterd moet worden. Dus moet je nadenken over welke stappen je moet volgen om je content te verbeteren.

Je kunt jezelf bijvoorbeeld afvragen: Op wie richt ik me? Wat wil ik dat mijn lezers leren? Wat wil ik bereiken? Je kan bijvoorbeeld heel conversie gericht je artikelen schrijven maar ook kan je je focussen op het zoveel mogelijk leveren van waarden en vervolgens zorgen dat je gebruikers terug op de website komen.

Hoe kom je erachter waar je publiek behoefte aan heeft?

Om erachter te komen wat je publiek wil, kun je tools als Google Analytics gebruiken. Deze tools laten je o.a. zien welke pagina’s uw bezoekers het vaakst bezoeken. Vanuit hier kun je anticiperen bij het creëren van nieuwe content. Wordt product A nou heel veel bekeken maar product B veel minder dan kan je hier een aantal stappen op ondernemen. Je kan bijvoorbeeld kijken hoeveel informatie en content er voor product B beschikbaar is. Wellicht is dit veel minder dan product A dan is het verstandig om hier meer kwalitatieve content voor te realiseren. Ook kan het zijn dat er veel minder interesse is voor product B, probeer dan te zorgen voor creatieve content creatie waardoor je je bezoekers op een andere manier triggert. Daarnaast kan je je online kanaal gebruiken als een bron van informatie waardoor je de bezoeker erg veel informatie geeft, hierdoor creëer je een erg grote kans dat de gebruiker terugkomt naar je online kanaal.

Wat is de volgende stap?

Nu heb je je inhoud geschreven en geanalyseerd. Nu moet je de geschreven content alleen nog delen! Je kunt je content verspreiden via social media-kanalen (Facebook, Twitter, LinkedIn), e-mail nieuwsbrieven, blogs, websites, enz.

content marketing delen

Hulp nodig bij het creëeren van succesvolle content?

Symblings Digital Marketing is specialist in het schrijven van succesvolle content. Wij helpen je graag verder met het produceren van kwalitatieve unieke content die aansprekend is voor de juiste zoekwoorden en doelgroepen.

 

Symblings.com-citations-en-backlinks-header

Citations en backlinks

Citaties en backlinks kunnen beide je SEO positie sterk helpen. Wel is het belangrijk dat je het verschil tussen een Citation en een Backlink weet.

Deel deze informatie
Lees Verder »
Symblings.com-zoekwoordenonderzoek-header

Zoekwoordenonderzoek

Het opstellen van een zoekwoorden onderzoek is enorm belangrijk onderdeel van een online marketingstrategie. Door een zoekwoorden onderzoek kom je er gemakkelijk achter welke zoekwoorden

Deel deze informatie
Lees Verder »
Deel deze informatie