Omzet verhogen in de horeca: Digitale marketing voor meer zichtbaarheid en klanten

Omzet verhogen in de horeca: Digitale marketing voor meer zichtbaarheid en klanten

Ontdek hoe horecabedrijven digitale marketingkanalen kunnen inzetten, zoals online reserveringssystemen, sociale media en e-mailmarketing, om hun zichtbaarheid te vergroten, nieuwe klanten aan te trekken en de bestaande klantenkring te behouden. Lees verder voor praktische tips!

Pagina inhoud samenvatting
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Inleiding

  De horeca-industrie is altijd in beweging. Of het nu gaat om een traditioneel restaurant, een trendy café of een luxe hotel, elk horecabedrijf streeft naar het verhogen van de omzet en het aantrekken van nieuwe klanten. In de moderne wereld van vandaag is het gebruik van digitale marketingkanalen essentieel om deze doelen te bereiken. Symblings Digital Marketing, een specialist in digitale marketing diensten voor de hotel- en leisure industrie, heeft al veel toonaangevende hotels geholpen met het vergroten van hun zichtbaarheid en het aantrekken van nieuwe klanten. In dit artikel zullen we bespreken hoe horecabedrijven digitale marketing kunnen gebruiken om hun omzet te verhogen. We zullen ons richten op specifieke kanalen zoals online reserveringssystemen, sociale media en e-mailmarketing, en praktische tips bieden om zichtbaarheid te vergroten, nieuwe klanten aan te trekken en de bestaande klantenkring te behouden.

  Ontdekken wat we voor uw organisatie kunnen bereiken?

  Vul ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur een persoonlijke reactie.

  Geen enkele organisatie  is hetzelfde, daarom stellen we altijd een op maat gemaakt plan van aanpak op.

  Laat onze ervaren consultants u begeleiden naar succes!

  Digitale marketing voor zichtbaarheid en klantenwerving

  Online reserveringssystemen

  In de digitale wereld is gemak en efficiëntie belangrijk voor klanten. Online reserveringssystemen bieden horecabedrijven de mogelijkheid om potentiële klanten een eenvoudige manier te bieden om een tafel te reserveren. Door het gebruik van een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar reserveringssysteem, zoals het systeem aangeboden door Horeca Direct, kunnen horecabedrijven de drempel verlagen en meer reserveringen ontvangen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het reserveringssysteem goed geïntegreerd is met de website en andere online kanalen, zodat klanten op verschillende manieren kunnen reserveren.

  Sociale media

  Sociale media zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Horecabedrijven kunnen sociale media platforms, zoals Facebook, Instagram en Twitter, gebruiken om hun online aanwezigheid te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken. Het is belangrijk om relevante en aantrekkelijke content te delen, zoals foto’s van heerlijke gerechten, speciale acties of evenementen, en positieve recensies van gasten. Door regelmatig berichten te plaatsen en interactie aan te gaan met volgers, kan een horecabedrijf een trouwe community opbouwen en nieuwe klanten aantrekken.

  E-mailmarketing

  E-mailmarketing is een effectieve manier om in contact te blijven met bestaande klanten en hen op de hoogte te houden van nieuws, aanbiedingen en evenementen. Horecabedrijven kunnen e-mailmarketing gebruiken om hun klanten te informeren over speciale acties, nieuwe gerechten of seizoensgebonden menu’s. Het is belangrijk om relevante en persoonlijke content te bieden en ervoor te zorgen dat de e-mails aantrekkelijk en goed vormgegeven zijn. Het opbouwen van een database met e-mailadressen van klanten is essentieel voor een succesvolle e-mailmarketingcampagne.

  Klantenbinding en retentie

  Persoonlijke service

   

  Een persoonlijke service is van cruciaal belang in de horeca. Het is belangrijk om klanten een geweldige ervaring te bieden, zodat ze terug blijven komen en positieve mond-tot-mondreclame genereren. Digitale marketingkanalen kunnen ook worden gebruikt om persoonlijke service te bieden. Bijvoorbeeld, door het verzamelen van gegevens van klanten via online reserveringssystemen of e-mailmarketing, kunnen horecabedrijven gepersonaliseerde aanbiedingen en speciale behandelingen aanbieden aan hun trouwe klanten.

  Feedback en recensies

  Het verkrijgen van feedback van klanten is waardevol voor horecabedrijven. Het stelt hen in staat om te leren en te groeien, en het geeft hen de mogelijkheid om eventuele problemen op te lossen voordat ze negatieve invloed hebben op de reputatie. Digitale marketingkanalen, zoals sociale media en online reviewplatforms, bieden een platform voor klanten om feedback te geven en recensies achter te laten. Het is belangrijk om actief te luisteren naar feedback en snel te reageren om klanten te laten zien dat hun mening gewaardeerd wordt.

  img-5

  Het belang van een goede online aanwezigheid

  Een sterke online aanwezigheid is essentieel voor horecabedrijven om hun aandeel binnen de horeca te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken. In de huidige digitale wereld zoeken potentiële klanten vaak online naar restaurants, cafés en hotels voordat ze een beslissing nemen. Het is daarom belangrijk voor horecabedrijven om een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website te hebben. De website moet informatie bieden over het menu, de openingstijden, locatie en eventuele speciale acties. Daarnaast is het tonen van beeldmateriaal van mensen die genieten van de ambiance en het eten of drinken, een effectieve manier om potentiële klanten aan te spreken en hun associatie met wijn drinken, lekker eten en gezelligheid te versterken.

  Het belang van online reserveringssystemen

  Het aantal reserveringen heeft een directe invloed op de omzet van horecabedrijven. Het gebruik van online reserveringssystemen is een goede manier om het aantal reserveringen te verhogen en de afhandeling ervan efficiënter te maken. Met een gebruiksvriendelijk reserveringssysteem kunnen klanten eenvoudig en snel een tafel reserveren, wat resulteert in een grotere hoeveelheid reserveringen. Bovendien biedt een online reserveringssysteem de mogelijkheid om speciale aanbiedingen te tonen, zoals kortingen of arrangementen met extra producten, om zo potentiële klanten te verleiden om te reserveren. Het gebruik van dergelijke systemen stelt horecabedrijven ook in staat om de aanvraag naar omzet te meten en de actuele resultaten te volgen.

  SEO begint bij kwalitatieve content

  Verhoog je conversies met onze doelgerichte content!

  Het geheim achter een bloeiende SEO-strategie? Kwalitatieve content die het hart van de doelgroep verovert. Met de juiste inhoud die naadloos inspeelt op de behoeften en verlangens van jouw potentiële klanten, til je jouw zichtbaarheid naar een hoger niveau.

  Als je een sterke online aanwezigheid wilt opbouwen, is hoogwaardige content de sleutel tot jouw succes.

  Het belang van lokale producten en bekende gerechten

  In de Nederlandse horeca is er steeds meer vraag naar lokale producten en bekende gerechten. Gasten waarderen het gebruik van verse en lokale ingrediënten in gerechten. Horecabedrijven kunnen inspelen op deze behoeften door samen te werken met lokale leveranciers en de herkomst van producten te benadrukken in hun marketingcampagnes. Het promoten van bekende gerechten, zoals traditionele Nederlandse gerechten of vegetarische gerechten, kan ook aantrekkelijk zijn voor potentiële klanten die op zoek zijn naar specifieke culinaire ervaringen.

  Het belang van effectieve marketingacties

  Het uitvoeren van aantrekkelijke acties is een effectieve manier om zichtbaarheid te vergroten, nieuwe klanten aan te trekken en extra omzet te genereren. Horecabedrijven kunnen grote acties organiseren, zoals thema-avonden, speciale menu’s of kortingsacties, om de interesse van potentiële klanten te wekken. Deze acties kunnen gepromoot worden via verschillende online marketingkanalen, zoals sociale media en e-mailmarketing. Het is belangrijk om de doelgroep goed te begrijpen en relevante marketingboodschappen te creëren om de aantrekkelijkheid van de acties te vergroten.

  Het belang van samenwerking met brancheorganisaties

  Brancheorganisaties zoals Horeca Stichting Nederland en Koninklijke Horeca Nederland bieden adviesdiensten voor ondernemers in de Nederlandse horeca. Het is waardevol voor horecabedrijven om lid te worden van dergelijke organisaties en gebruik te maken van hun kennis en netwerk. Deze organisaties kunnen informatie en praktische horeca marketingtips bieden om horecabedrijven te ondersteunen bij het vergroten van hun zichtbaarheid en omzet. Ze kunnen ook tegemoetkomingen voor mkb ondernemers faciliteren, waardoor horecabedrijven extra ondersteuning krijgen bij het implementeren van digitale marketingstrategieën.

  Gratis SEO scan van uw website?

  Ontdek nu de verborgen potentie van uw website met onze GRATIS SEO scan! Onze geavanceerde tools en deskundige analyse bieden u een gedetailleerd inzicht in de verbeterpunten van uw online aanwezigheid.

  Ontvang een uitgebreid rapport met waardevolle optimalisatie-tips die uw website naar nieuwe hoogten zullen stuwen. Neem vandaag nog de eerste stap naar een betere vindbaarheid en meer organisch verkeer. Mis deze kans niet – claim nu uw GRATIS SEO scan en maak uw website klaar voor succes!

  Het belang van online marketing en organische resultaten

  Online marketing is een krachtig middel voor horecabedrijven om hun zichtbaarheid te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken. Het gebruik van zoekmachineoptimalisatie (SEO) technieken kan helpen om organische resultaten te behalen in zoekmachines zoals Google. Door relevante zoekwoorden, zoals lokale producten, mooie wijn, of praktische horeca marketingtips, in de websitecontent en metadata te verwerken, kunnen horecabedrijven hoger verschijnen in zoekresultaten. Daarnaast kunnen betaalde online advertenties, zoals SEA (search engine advertising), worden ingezet om extra zichtbaarheid te creëren bij specifieke doelgroepen.

  Samenvatting 1

  Digitale marketing is van groot belang voor horecabedrijven die hun omzet willen verhogen, nieuwe klanten willen aantrekken en bestaande klanten willen behouden. Door slim gebruik te maken van online reserveringssystemen, sociale media en e-mailmarketing, kunnen horecabedrijven hun zichtbaarheid vergroten en een groter publiek bereiken. Het is belangrijk om te investeren in gebruiksvriendelijke en betrouwbare online reserveringssystemen, boeiende content te delen op sociale media en relevante en persoonlijke e-mailmarketingcampagnes op te zetten. Daarnaast is het bieden van een persoonlijke service en het actief omgaan met feedback van klanten essentieel voor klantenbinding en retentie. Door deze praktische horeca marketingtips toe te passen, kunnen horecabedrijven hun omzet verhogen en succesvol zijn in de digitale wereld van vandaag.

  Hopelijk heeft dit artikel waardevolle inzichten gegeven en kunnen horecabedrijven aan de slag met het versterken van hun digitale marketingstrategieën.

  Samenvatting  2

  Digitale marketingkanalen bieden horecabedrijven talloze mogelijkheden om hun zichtbaarheid te vergroten, nieuwe klanten aan te trekken en de omzet te verhogen. Door het gebruik van online reserveringssystemen, sociale media en e-mailmarketing kunnen horecabedrijven een goede online aanwezigheid opbouwen en effectieve marketingacties uitvoeren. Het is belangrijk om te investeren in lokale producten, bekende gerechten en aantrekkelijke acties om de interesse van potentiële klanten te wekken. Daarnaast is samenwerking met brancheorganisaties en het implementeren van online marketingstrategieën van cruciaal belang. Door deze praktische horeca marketingtips toe te passen, kunnen horecabedrijven succesvol zijn in de Nederlandse markt en hun omzet verhogen.

  Wat had ik moeten opnemen dat ik niet heb gedaan?

  Hoewel het artikel een breed scala aan relevante informatie behandelt met betrekking tot het verhogen van de omzet in de horeca via digitale marketingkanalen, zijn er enkele specifieke onderwerpen die niet zijn opgenomen. Hier zijn enkele suggesties van trefwoorden die je had kunnen opnemen:

  • Gebruik van influencers: Het inzetten van bekende mensen of influencers om de zichtbaarheid van een horecabedrijf te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken.

  • Dark Kitchens: Het opzetten van dark kitchens of virtuele restaurants om extra omzet te genereren via bezorg- en afhaalservices.

  • Bedrijfsprofilering: Het belang van het ontwikkelen van een sterke bedrijfsidentiteit en profilering, zowel online als offline, om klanten aan te trekken en de loyaliteit van bestaande klanten te behouden.

  • Online reviewmanagement: Het effectief beheren en reageren op online recensies om de reputatie van het horecabedrijf te behouden en positieve mond-tot-mondreclame te stimuleren.

  • Upselling en cross-selling: Het toepassen van upselling- en cross-sellingtechnieken om de gemiddelde besteding per klant te verhogen en zo extra omzet te genereren.

  • Data-analyse: Het belang van het analyseren van gegevens en het volgen van de prestaties van digitale marketingcampagnes om inzichten te verkrijgen en de strategieën continu te verbeteren.

  Hoewel deze onderwerpen niet specifiek werden genoemd, kunnen ze waardevolle aanvullingen zijn op het artikel om een nog completer beeld te geven van hoe horecabedrijven digitale marketingkanalen kunnen gebruiken om hun omzet te verhogen.

  Wat zou ik kunnen toevoegen dat dit nuttiger zou maken?

  Om het artikel nog nuttiger te maken, zou je de volgende elementen kunnen toevoegen:

  1. Praktijkvoorbeelden: Het opnemen van concrete voorbeelden van horecabedrijven die succesvolle digitale marketingstrategieën hebben toegepast om hun omzet te verhogen. Dit zou lezers kunnen inspireren en hen helpen de toepassing van de besproken tips en strategieën beter te begrijpen.

  2. Statistieken en onderzoeksgegevens: Het toevoegen van relevante statistieken en onderzoeksgegevens die de effectiviteit van digitale marketingkanalen in de horeca ondersteunen. Dit zou de geloofwaardigheid van het artikel versterken en lezers overtuigen van de waarde van digitale marketing.

  3. Specifieke tools en platforms: Het benoemen van specifieke tools, software of platforms die horecabedrijven kunnen gebruiken om hun digitale marketinginspanningen te optimaliseren. Dit zou lezers praktische aanbevelingen bieden en hen in staat stellen om direct aan de slag te gaan met het implementeren van digitale marketingstrategieën.

  4. Case studies: Het presenteren van gedetailleerde case studies waarin de stappen en resultaten van een succesvolle digitale marketingcampagne in de horeca worden beschreven. Dit zou lezers helpen om de toegevoegde waarde van digitale marketing in een praktijksituatie te begrijpen en mogelijke obstakels te identificeren.

  5. Verwijzingen naar relevante bronnen en experts: Het aanbieden van links naar andere nuttige bronnen, zoals whitepapers, blogs of interviews met experts op het gebied van digitale marketing in de horeca. Dit zou lezers de mogelijkheid geven om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen en hun kennis verder uit te breiden.

  Door deze aanvullingen zou het artikel nog waardevoller worden, omdat het lezers voorziet van praktische inzichten, concrete voorbeelden en bruikbare hulpmiddelen om digitale marketing effectief toe te passen in de horeca.

  Citations en backlinks
  Content Marketing

  Citations en backlinks

  Citaties en backlinks kunnen beide je SEO positie sterk helpen. Wel is het belangrijk dat je het verschil tussen een Citation en een Backlink weet. Er zit namelijk een groot verschil tussen links van een citation en de links die

  Lees meer >>
  Hospitality Marketing: Slimme Strategieën voor Gastenaantrekking
  Content Marketing

  Hospitality Marketing: Slimme Strategieën voor Gastenaantrekking

  Ontdek effectieve marketingstrategieën in de hospitality-industrie die gasten aantrekken en de gastervaring verbeteren. Leer hoe Symblings Digital Marketing hotels helpt met conversiegerichte technologie. Inleiding Als het gaat om de hospitality-industrie, draait alles om het bieden van uitzonderlijke gastervaringen en het

  Lees meer >>

  Author

  • Wouter Schoemaker

   Wouter Schoemaker (Linkedin Profiel) is een autoriteit op het gebied van digitale marketing, met een indrukwekkende staat van dienst die zijn expertise en ervaring in het veld aantoont. Met meer dan twee decennia ervaring in verschillende rollen, heeft Wouter een diepgaand inzicht in de vele facetten van digitale marketing en bedrijfsontwikkeling.

   In 2015 richtte Wouter Symblings Digital Marketing op, een bedrijf dat zich richt op digitale marketing, IT en sales. Symblings combineert de 'verschillende entiteiten' IT, Sales en Marketing door middel van een geïntegreerde aanpak, wat leidt tot commerciële groei, ondersteuning en de gewenste groei-resultaten voor Symblings' klanten.

   Zijn carrière begon bij Yacht, waar hij zich opwerkte van Account Manager tot Senior Accountmanager, waarbij hij verantwoordelijk was voor de verkoop van alle diensten en competenties van Yacht bij financiële en zakelijke dienstverleners in de regio (groot) Amsterdam. Hij was ook betrokken bij verschillende projectgroepen gericht op innovatie en ontwikkeling op het gebied van social media, commercieel handelen, cultuur, structuur en coaching.

   Na Yacht richtte Wouter zijn eerste eigen bedrijf op, 2Network, een werving- en selectiebureau voor hoger opgeleiden in ICT en Sales. Hier was hij verantwoordelijk voor het commerciële beleid en planning, waaronder het bepalen van de propositie en groeistrategie, het schrijven van een businessplan, het aanvragen van financiering, het vastleggen van inkoopovereenkomsten met productie en distributie, en de uitvoering van de online marketingstrategie.

   Wouter's ondernemersgeest leidde tot de oprichting van verschillende andere bedrijven, waaronder Mijnpicknicktafel.nl, een online winkel voor picknicktafels, en CuracaoTodo.com, een online marketingplatform dat organisaties op Curacao helpt om beter in contact te komen met nieuwe klanten in lokale en internationale markten.

   In oktober 2021 nam Wouter de rol van Marketing- en Bedrijfsontwikkelingsmanager op zich bij Draaierijen.nl, een bedrijf dat zich richt op het helpen van de metaalindustrie om kosten te besparen en hun inkoopproces te stroomlijnen. Door samen te werken met tientallen metaaldraaierijen en machinefabrikanten in Nederland, zorgt Draaierijen.nl ervoor dat al hun partners worden gecontroleerd op kwaliteit, financiële gezondheid, leverbetrouwbaarheid en bewerkingsmogelijkheden. Draaierijen.nl heeft een voorzieningspercentage van 92% behaald, wat heeft geleid tot een kostenbesparing van ongeveer 26% voor hun klanten.

   Wouter's andere ondernemingen omvatten Offertes247.nl, een platform dat organisaties de mogelijkheid biedt om zich direct in de top van Google's organische zoekresultaten te presenteren, en Boot-Huur.nl, een bootverhuurbedrijf op de Vinkeveense Plassen.

   Wouter's uitgebreide ervaring en succes in digitale marketing en bedrijfsontwikkeling maken hem tot een autoriteit in het veld. Zijn vermogen om succesvolle bedrijven op te bouwen en te leiden, evenals zijn diepgaande kennis van digitale marketingstrategieën en -technieken, onderstrepen zijn expertise en autoriteit in de industrie.

  Scroll naar boven

  Vrijblijvende offerte

  Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

  Contact
  Contactformulier aanvraag (#4)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis SEO Artikel

  Ontvang een gratis SEO-geoptimaliseerd artikel van 1000-1200 woorden door het formulier hieronder in te vullen en plaats het op jouw website om de kracht van onze content te ervaren.

  Note: Geen idee wat een keyword is? Vul ‘onbekend’ in en wij nemen contact met je op.

  Gratis SEO artikel
  Gratis SEO artikel formulier (#7)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis persoonlijke SEO scan

  Klaar voor een boost in uw online zichtbaarheid? Meld u aan voor een gratis, persoonlijke SEO scan tijdens een 1-op-1 Google Meet consult. Samen duiken we in de wereld van zoekmachineoptimalisatie specifiek voor uw website. Mis deze kans niet en vul onderstaand formulier in.

  pasfoto tim van pel
  Gratis SEO audit 1 op 1 formulier (#13)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Algoritme

  Wat is het precies? 

  Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

  Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

  Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.