Zoekwoordenonderzoek, de basis van een goede content en SEO strategie

Zoekwoorden onderzoek

Zoekwoorden onderzoek, de basis van een goede content en SEO strategie

Iedere SEO strategie en content strategie begint met een goed zoekwoordenonderzoek. Vraag je af wat de zoekopdrachten zijn die jouw gebruikers intypen in Google, waarmee ze jouw website zouden moeten vinden. Dit zijn vaak jouw producten of diensten, maar ook trends.

Dat is de eerste stap van een goede content strategie, wat weer de basis is van jouw SEO marketing.

Er zijn verschillende tools die je kunnen helpen met het vinden van zoekwoorden en  gerelateerde zoekopdrachten die waarschijnlijk ook interessant voor je zijn. Die tools geven ook een schatting van het zoekvolume per maand (per regio) en de competitie van de websites van concurrenten. Zoekwoorden met een hoog zoekvolume hebben doorgaans ook de meeste competitie, want iedereen wil natuurlijk graag hoog in Google staan voor zoekwoorden met een hoog zoekvolume.

Zoekwoorden Onderzoek Tools

Een aantal gratis tools om zoekwoordenonderzoek te doen:

Ubersuggest Deze website is de beste en meest complete optie als je hem vergelijkt met andere gratis SEO tools. Er is wel een beperking op het aantal zoekwoorden dat je krijgt, maar je kan later terugkomen voor meer.

Keywordtool.io Met deze tool kun je ook zoekvolumes achterhalen binnen YouTube, Bing, Amazon, eBay, Play Store en Twitter. Daarin is Keywordtool uniek.

Wil je een uitgebreider overzicht van gratis en betaalde zoekwoorden tools, kijk dan hier op onze website.

AlsoAsked Je krijgt veel informatie, zoekwoorden en vragen die je kan gebruiken in je teksten. Want het beantwoorden van vragen is belangrijk, steeds meer gebruikers typen direct een vraag in Google.

zoekwoordenonderzoek alsoasked tool

Google Keyword Planner Uiteraard is het ook mogelijk in Google zoekwoorden en bijbehorende zoekvolumes op te zoeken. Hiervoor heb je wel een Google Adwords account nodig, want hier is de Google keyword planner een onderdeel van.

Je kan ook direct zien hoeveel een Google Adwords bod op het keyword ongeveer is.

zoekwoordenonderzoek google keyword planner

Google Suggest

Een andere handige manier om – aan jouw primaire zoekwoorden – gerelateerde zoekwoorden te vinden is Google Suggest. Google helpt gebruikers door – na het intypen van de eerste letters – zoekopdrachten weer te geven die andere gebruikers eerder invoerden. En dit zijn logischerwijs precies die zoekopdrachten waar een hoog zoekvolume op is. 

Type dus [jouw zoekwoord] A… , jouw [jouw zoekwoord] B… en zo verder om een overzicht te krijgen en ideeën op te doen!

zoekwoordenonderzoek

Neem Contact Op

Heeft u vragen, advies nodig, of wilt u een samenwerking bespreken?

 

Laat het ons weten via onderstaande contactgegevens, of door het formulier in te vullen.

Wat kunnen we voor u doen?