Waarom zoekwoordenonderzoek doen?

zoekwoorden

Het opstellen van een zoekwoorden onderzoek is enorm belangrijk onderdeel van een online marketingstrategie. Door een zoekwoorden onderzoek kom je er gemakkelijk achter welke zoekwoorden wel en niet aansluiten op je bedrijf. Een goed zoekwoorden onderzoek resulteert al vaak snel naar meer bezoekers per maand. Dit komt door de juiste zoekwoorden te gebruiken die over hoge maandelijks zoekvolumes beschikken. Benieuwd hoe jij dit kan realiseren? Wij vertellen je graag meer!

Pagina inhoud samenvatting
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Onderzoek naar zoekwoorden

  Een goede marketeer doet vaak uit zichzelf al uitgebreid onderzoek naar zoekwoorden. Zo maakt hij een lijst met zoekwoorden die belangrijk zijn voor je onderneming. Deze lijst met zoektermen worden vaak opgesteld aan de hand van een keyword tool, verder in dit artikel vertellen we je graag wat goede tools zijn voor zoektermen onderzoek.

  Ontdekken wat we voor uw organisatie kunnen bereiken?

  Vul ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur een persoonlijke reactie.

  Geen enkele organisatie  is hetzelfde, daarom stellen we altijd een op maat gemaakt plan van aanpak op.

  Laat onze ervaren consultants u begeleiden naar succes!

  Waarom zijn goede zoekwoorden zo belangrijk?

  Je hebt een duidelijk beeld met welke zoekwoorden je onderneming kan gaan groeien binnen de organische Google positie. Ook zal de kwaliteit van je content toenemen als je vooraf al weet op welke zoekwoorden je wilt gaan focussen. Hierdoor krijg je een erg direct gespecificeerd artikel dat vaak ook weer lijdt naar een hogere conversie.

  Let op de zoekintenties

  Je wilt weten of mensen ze ook echt intypen in Google als ze naar iets op zoek zijn. Als dat zo is, dan is het een goed zoekwoord voor je website. Zorg dat je erachter komt wat de het behoefte of probleem is. Bij elk zoekopdracht dat uitgevoerd wordt is er een behoefte of een probleem. Mensen zitten met een vraag en door het gebruiken van de juiste zoekwoorden kan jij ervoor zorgen dat dit probleem opgelost wordt. Probeer voor je zelf centraal te stellen wat de zoekintenties zijn van jouw gebruiker, wil je ze naar je platform om een probleem te verhelpen of wil je juist hun behoefte vervullen door middel van de content of door de diensten die je levert. Door deze intenties goed in je onderzoek te verwerken weet je precies welke kant je op wilt gaan met je zoekwoorden onderzoek.

  Nieuwe zoekwoorden vinden voor je onderneming

  Google heeft een gratis keyword research tool ontwikkeld genaamd “AdWords Keyword Tool”. Het helpt je om zoekwoorden te vinden die relevant zijn voor je website en geven je ook informatie over hun zoekvolume, concurrentie en CPC (kosten per klik). Ook zie je gelijk welke zoekwoorden beschikken over hoog zoekvolume. Door het verwerken van zoekwoorden met een hoog zoekvolume zorg je ervoor dat het verkeer naar je website blijft groeien. Deze groei is altijd een erg belangrijk onderdeel in online marketing.

  seo impressie afbeelding
  SEO Content Copywriting

  Hoe vind je het juiste zoekwoord?

  Het belangrijkste als het gaat om het vinden van het juiste zoekwoord is om ervoor te zorgen dat ze niet te concurrerend zijn. Als je een zoekwoord kiest met een zeer hoge concurrentie, dan zul je niet veel verkeer krijgen. De beste manier om dit probleem te voorkomen is door te kiezen voor een zoekwoord met lage concurrentie, hierdoor positioneer je je erg snel in Google.

  Als je de juiste zoekwoorden wilt vinden, moet je in staat zijn om ze te identificeren. Bijvoorbeeld, als je op zoek bent naar een trefwoord met betrekking tot “toetsenbord”, dan moet je zoeken naar woorden als “toetsenborden” of “sneltoetsen”.

  SEO begint bij kwalitatieve content

  Verhoog je conversies met onze doelgerichte content!

  Het geheim achter een bloeiende SEO-strategie? Kwalitatieve content die het hart van de doelgroep verovert. Met de juiste inhoud die naadloos inspeelt op de behoeften en verlangens van jouw potentiële klanten, til je jouw zichtbaarheid naar een hoger niveau.

  Als je een sterke online aanwezigheid wilt opbouwen, is hoogwaardige content de sleutel tot jouw succes.

  Long tail vs short tail keywords

  Het gebruiken van long tail keywords

  Long tail keywords hebben vier of meer woorden zoals tweedehands auto’s in Amsterdam. Of bijvoorbeeld nog specifieker zoals rode tweedehands auto’s in Amsterdam-Noord. Door het gebruiken van hele specifieke keywords is de kans groter dat je hoger in Google rankt. Zo heeft tweedehands auto’s een zoekwoord moeilijkheid van 100%. Maar tweedehands auto’s in Amsterdam-Noord heeft maar een zoekwoord moeilijkheid van 12%. Verder is de kans groot dat je met dit zoekwoord potentiële klanten aantrekt, dit komt doordat klanten die heel geïnteresseerd in iets zijn heel specifiek zoeken. Als jij deze long tail keywords in je content verwerkt krijgt de bezoeker direct waar hij naar opzoek is.

  Het gebruiken van short tail keywords

  Short tail keywords beschikken vaak over serieuze zoekvolumes in tegenstelling als long tail keywords. Ook zijn short tail keywords vaak veel algemener, bijvoorbeeld auto’s kopen of tweedehands auto’s. Het hoog positioneren van een short tail keyword is vaak ook erg lastig. Short tail keywords beschikken over hele hoge concurrentie, je kunt nog enorm goede content schrijven door de enorme budgetten die de ‘grote jongens’ in hun online platform hebben verwerkt, als in het enorm uitbreiden van hun domain authority is het simpelweg onmogelijk om als startend platform je hoog te positioneren op een short tail keyword.

  Gratis SEO scan van uw website?

  Ontdek nu de verborgen potentie van uw website met onze GRATIS SEO scan! Onze geavanceerde tools en deskundige analyse bieden u een gedetailleerd inzicht in de verbeterpunten van uw online aanwezigheid.

  Ontvang een uitgebreid rapport met waardevolle optimalisatie-tips die uw website naar nieuwe hoogten zullen stuwen. Neem vandaag nog de eerste stap naar een betere vindbaarheid en meer organisch verkeer. Mis deze kans niet – claim nu uw GRATIS SEO scan en maak uw website klaar voor succes!

  Handige tools voor zoekwoordenonderzoek

  Een handig hulpmiddel van bij het vinden van de juiste keywords is Google zelf. Simpel door betreffende zoekwoorden in de zoekbalk in te vullen. Vervolgens geeft Google zelf suggesties van soortgelijke zoekwoorden, hierdoor kom je er erg snel achter of dit een relevant zoekwoord is. Deze suggesties genereren vaak ook nieuwe ideeën voor zoekwoorden, bepaalde zoekwoorden waar je zelf niet snel aan zal denken maar toch de moeite waard blijkt te zijn.

  Belangrijke tools bij het opzetten en uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek zijn:

  • Google Analytics
  • Google Adwords
  • Google Search Console
  • Gebruik maken van Google Trends
  Citations en backlinks
  Content Marketing

  Citations en backlinks

  Citaties en backlinks kunnen beide je SEO positie sterk helpen. Wel is het belangrijk dat je het verschil tussen een Citation en een Backlink weet. Er zit namelijk een groot verschil tussen links van een citation en de links die

  Lees meer >>
  Hospitality Marketing: Slimme Strategieën voor Gastenaantrekking
  Content Marketing

  Hospitality Marketing: Slimme Strategieën voor Gastenaantrekking

  Ontdek effectieve marketingstrategieën in de hospitality-industrie die gasten aantrekken en de gastervaring verbeteren. Leer hoe Symblings Digital Marketing hotels helpt met conversiegerichte technologie. Inleiding Als het gaat om de hospitality-industrie, draait alles om het bieden van uitzonderlijke gastervaringen en het

  Lees meer >>

  Author

  • Wouter Schoemaker

   Wouter Schoemaker (Linkedin Profiel) is een autoriteit op het gebied van digitale marketing, met een indrukwekkende staat van dienst die zijn expertise en ervaring in het veld aantoont. Met meer dan twee decennia ervaring in verschillende rollen, heeft Wouter een diepgaand inzicht in de vele facetten van digitale marketing en bedrijfsontwikkeling.

   In 2015 richtte Wouter Symblings Digital Marketing op, een bedrijf dat zich richt op digitale marketing, IT en sales. Symblings combineert de 'verschillende entiteiten' IT, Sales en Marketing door middel van een geïntegreerde aanpak, wat leidt tot commerciële groei, ondersteuning en de gewenste groei-resultaten voor Symblings' klanten.

   Zijn carrière begon bij Yacht, waar hij zich opwerkte van Account Manager tot Senior Accountmanager, waarbij hij verantwoordelijk was voor de verkoop van alle diensten en competenties van Yacht bij financiële en zakelijke dienstverleners in de regio (groot) Amsterdam. Hij was ook betrokken bij verschillende projectgroepen gericht op innovatie en ontwikkeling op het gebied van social media, commercieel handelen, cultuur, structuur en coaching.

   Na Yacht richtte Wouter zijn eerste eigen bedrijf op, 2Network, een werving- en selectiebureau voor hoger opgeleiden in ICT en Sales. Hier was hij verantwoordelijk voor het commerciële beleid en planning, waaronder het bepalen van de propositie en groeistrategie, het schrijven van een businessplan, het aanvragen van financiering, het vastleggen van inkoopovereenkomsten met productie en distributie, en de uitvoering van de online marketingstrategie.

   Wouter's ondernemersgeest leidde tot de oprichting van verschillende andere bedrijven, waaronder Mijnpicknicktafel.nl, een online winkel voor picknicktafels, en CuracaoTodo.com, een online marketingplatform dat organisaties op Curacao helpt om beter in contact te komen met nieuwe klanten in lokale en internationale markten.

   In oktober 2021 nam Wouter de rol van Marketing- en Bedrijfsontwikkelingsmanager op zich bij Draaierijen.nl, een bedrijf dat zich richt op het helpen van de metaalindustrie om kosten te besparen en hun inkoopproces te stroomlijnen. Door samen te werken met tientallen metaaldraaierijen en machinefabrikanten in Nederland, zorgt Draaierijen.nl ervoor dat al hun partners worden gecontroleerd op kwaliteit, financiële gezondheid, leverbetrouwbaarheid en bewerkingsmogelijkheden. Draaierijen.nl heeft een voorzieningspercentage van 92% behaald, wat heeft geleid tot een kostenbesparing van ongeveer 26% voor hun klanten.

   Wouter's andere ondernemingen omvatten Offertes247.nl, een platform dat organisaties de mogelijkheid biedt om zich direct in de top van Google's organische zoekresultaten te presenteren, en Boot-Huur.nl, een bootverhuurbedrijf op de Vinkeveense Plassen.

   Wouter's uitgebreide ervaring en succes in digitale marketing en bedrijfsontwikkeling maken hem tot een autoriteit in het veld. Zijn vermogen om succesvolle bedrijven op te bouwen en te leiden, evenals zijn diepgaande kennis van digitale marketingstrategieën en -technieken, onderstrepen zijn expertise en autoriteit in de industrie.

   Bekijk Berichten
  Scroll naar boven

  Vrijblijvende offerte

  Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

  Contact
  Contactformulier aanvraag (#4)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis SEO Artikel

  Ontvang een gratis SEO-geoptimaliseerd artikel van 1000-1200 woorden door het formulier hieronder in te vullen en plaats het op jouw website om de kracht van onze content te ervaren.

  Note: Geen idee wat een keyword is? Vul ‘onbekend’ in en wij nemen contact met je op.

  Gratis SEO artikel
  Gratis SEO artikel formulier (#7)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis persoonlijke SEO scan

  Klaar voor een boost in uw online zichtbaarheid? Meld u aan voor een gratis, persoonlijke SEO scan tijdens een 1-op-1 Google Meet consult. Samen duiken we in de wereld van zoekmachineoptimalisatie specifiek voor uw website. Mis deze kans niet en vul onderstaand formulier in.

  pasfoto tim van pel
  Gratis SEO audit 1 op 1 formulier (#13)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Algoritme

  Wat is het precies? 

  Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

  Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

  Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.