Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.
Contact us now +1128 5255 8454
support@elated-themes.com

Instagram Feed

Welkom bij Symblings

Blog

Home  /  Online Marketing   /  Lokale SEO Marketing

Lokale SEO Marketing

Lokale Marketing Online

Lokale SEO Marketing Uitgelegd

Een overzicht van Lokale Online Marketing

In deze gids leert u alles wat u moet weten over lokale SEO en het rangschikken van uw lokale bedrijf. Gebruik deze strategieën om meer gratis verkeer van zoekmachines te krijgen!

Waarom is gevonden worden in lokale zoekopdrachten belangrijk voor uw bedrijf?

Hier zijn enkele statistieken:

 • 96% van pc-eigenaren voert lokale zoekopdrachten uit
 • 46% van alle Google-zoekopdrachten is lokaal
 • 64% van de lokale klanten gebruikt zoekmachines en directory’s als hun belangrijkste manier om lokale bedrijven te vinden
 • 50% van de lokale mobiele zoekers zoeken naar bedrijfsinformatie (zoals het adres of telefoonnummer van een bedrijf)
 • Maar liefst 78% van de lokale mobiele zoekopdrachten resulteert in een offline aankoop

Bronnen: Searchengineland.com en Business2community.com

Wat is lokale Zoekmachineoptimalisatie?

Lokale SEO is het proces van het optimaliseren van uw website en online eigenschappen, zodat u kunt worden gevonden in lokale zoekopdrachten, veelal voorzien van een plaatsnaam.

Of u nu een lokaal opererend bedrijf heeft, een fysieke winkel hebt of zelfs meerdere gebieden bedient (zoals een keten of franchise), dan is lokale marketing belangrijk voor u!

We zullen u door lokale rangschikkingsfactoren leiden, hoe u uw website kunt optimaliseren om hoog te scoren, hoe u in Google Maps kunt verschijnen en uiteindelijk hoe u meer succes kunt behalen uit zoekmachines!

Door de bronnen en strategieën in deze handleiding te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf wordt gevonden wanneer uw doelgroepen online zoeken.

Hoe ziet lokale SEO eruit?

Wanneer we het hebben over lokale SEO, willen we een rangorde krijgen in de verschillende gelokaliseerde zoekresultaten. En hoe ze getoond worden in Google.

Laten we eens kijken naar enkele plaatsen die u wilt laten zien. Zo ziet een typische zoekopdracht eruit op Google als we zoeken naar een ‘loodgieter Amsterdam’ (afbeelding rechts)

Zoals u ziet, zijn het enkel 100% advertenties boven de vouw. HaHaHa!

Dit wordt verondersteld een grap te zijn, maar het klopt wel. Google heeft in de loop van de tijd meer advertenties in lokale zoekresultaten geplaatst, dus dit is iets wat je in gedachten wilt houden.

OK, zo ziet het eruit na de advertenties:

Dit wordt gewoonlijk het “Local 3 Pack” / “Snack Pack” / “Map Pack” genoemd – u ziet een kaartenpakket met 3 lijsten en vervolgens kunt u de normale organische resultaten hieronder zien.

Maar dat is niet de enige plaats waar zoekopdrachten worden beïnvloed door lokale SEO.

Lokale SEO zoekopdracht in Google

Ranken in Google Maps kaarten

Zoekopdrachten gebruiken vaak Google Maps om lokale bedrijven te vinden, de strategieën die we hier tonen helpen u ook hier hoog te scoren.

Google Maps Lokale Zoekopdracht

Mobiele zoek resultaten in maps

Lokale zoekopdrachten op een mobiele telefoon zien er zo uit.

Lokale Zoekopdracht Mobiel

Lokale Zoekopdrachten zonder een Geo-zoekterm

Zelfs wanneer u zoekt zonder geo-modifier (plaatsnaam/regio), kunt u gelokaliseerde resultaten krijgen.

Let op in de onderstaande schermafbeelding, ik zocht alleen de term ‘loodgieter’ zonder een stad of locatie toe te voegen, maar Google weet waar ik ben en gaf gelokaliseerde resultaten weer!

Dus ‘lokaal’ is overal en als u een bedrijf heeft met lokale doelgroep of een servicegebied (rondom uw bedrijf) hebt, dan helpt dit overzicht u ervoor te zorgen dat uw klanten u kunnen vinden met – hun – lokale zoekopdrachten.

lokale zoekopdracht zonder geo

Lokale SEO – 2 onderdelen

Als we denken aan lokale SEO, kunnen we het in twee delen verdelen:

 1. Wat beïnvloedt de map / 3 pack rankings en andere kaartresultaten
 2. Wat beïnvloedt de ranglijst van organische lijsten

Dus wat beïnvloedt deze ranglijst? Laten we de gegevens eens bekijken!

Local SEO Pack / Map Rankings Factors/ Bekijk deze lokale SEO-case study door Moz

Google Mijn Bedrijf Optimaliseren

U kunt zien dat de # 1-factor voor goede lokale SEO Google Mijn Bedrijf is. Dit betekent dat u uw Google Mijn Bedrijf-vermelding correct moet optimaliseren.

Als u door de lijst gaat, ziet u dat links erg belangrijk zijn, evenals onPage-signalen van uw website, citatiesignalen en beoordelingen.

Sommigen noemen dit een “gemengd algoritme” – voorheen werden kaartresultaten minder beïnvloed door de rangorde-signalen van uw website, maar nu zijn de twee met elkaar verweven. Als u niet op kaarten staat, kan dit komen omdat u sterkere signalen naar uw website nodig heeft.

Laten we daarover praten:

lokale seo pack rankings

Organische zoekresultaten ranking factoren:

Dit gaat over het gedeelte onder de kaarten in de organische resultaten. Verwijzend naar dezelfde Moz-studie, hier zijn de belangrijkste factoren:

Je kunt hier zien dat de # 1 rangorde factor link signalen is. Links blijven nog steeds een essentieel onderdeel van organisch rangschikken.

Terwijl we door de lijst gaan, zien we OnPage-signalen (het optimaliseren van uw website met geschikte zoekwoorden en inhoud), gedragssignalen, personalisatie en NAP-citatiesignalen.

We zullen al deze factoren in deze gids bespreken!

Hoe optimaliseer je Google Mijn Bedrijf (GMB)?

“Snelle opmerking: in dat verleden heeft Google de manier waarop dit werkt en de naamgeving al enkele malen gewijzigd. Op een gegeven moment heette het Google Local, het was ooit ook een onderdeel van het Google Plus + ecosysteem, maar nu is het allemaal ontkoppeld en gescheiden in alleen Google Mijn Bedrijf.”

Uw Google Mijn Bedrijf-vermelding is het belangrijke startpunt voor de manier waarop uw bedrijfsgegevens op Google worden weergegeven in de Google Maps kaarten en de kennisgrafiek over uw organisatie.

In de Moz-studie van 2017 over lokale SEO-rangschikkingsfactoren die we eerder hebben aangehaald, komt Google My Business-signalen op de nummer 1 belangrijkste factor voor rangorde in kaartresultaten.

Als u er nog geen heeft, moet u uw Google Mijn Bedrijf-pagina claimen en deze optimaliseren!

Google Mijn Bedrijf Aanmelden

Hier is hoe u uw Google Mijn Bedrijf Pagina begint en optimaliseert. Ga eerst naar Google Mijn Bedrijf en klik op ‘Nu starten’.

U moet naar een formulier worden gebracht om uw bedrijfsinformatie in te voeren. Voer dezelfde NAP-info (naam, adres, telefoonnummer) in die u op uw website hebt weergegeven en let op het categorie gedeelte onderaan.

Het vermelden van de juiste categorie, waarmee klanten (en de bots van Google) precies weten wat uw bedrijf doet, is belangrijk voor het weergeven van uw bedrijf in de juiste zoekresultaten. Met Google kunt u meerdere categorieën gebruiken, dus gebruik er zoveel die relevant zijn voor uw bedrijf. Wees zo specifiek mogelijk.

Vervolgens moet u het verifiëren om verdere wijzigingen in uw account aan te brengen.

U kunt dit op een aantal manieren doen:

 1. Via briefkaart: Google slak stuurt de verificatiecode naar uw vermelde adres.
 2. Via telefoon: Google stuurt de verificatiecode via een automatisch bericht naar uw telefoon.
 3. Via e-mail: een optie voor directe verificatie, die beschikbaar is als u dezelfde inloggegevens in uw Google Search Console gebruikt voor uw Mijn Bedrijf-account.

Sommige opties zijn mogelijk niet beschikbaar en de meest populaire manier is om een ​​briefkaart per post te ontvangen. Of u in aanmerking komt om te verifiëren met behulp van een van de opties, is afhankelijk van het type bedrijf dat u hebt.

Google biedt meer gedetailleerde instructies voor elk proces op hun ondersteuningspagina hier.

Zorg ervoor dat u elk mogelijk gedeelte invult, inclusief het uploaden van foto’s en het invullen van alle categorieën.

Symblings levert een breed portfolio van SEO diensten en zoekmachineoptimalisatie. Daarnaast bieden we advies en uitvoering op het gebied van o.a. Webdevelopment en Digital Marketing. Daar kunnen we u dus ook mee helpen!

Neem 100% vrijblijvend contact met ons op om uw behoefte en situatie te bespreken. We denken altijd graag met u mee!

Andere Blog Artikelen

Blog 2 van 10 – Symblings heeft een reeks artikelen geschreven over het onderwerp SEO / Zoekmachineoptimalisatie. Dit is het tweede artikel uit die serie.

Vindt u het artikel interessant? Schrijf u dan in voor onze SEO nieuwsbrief en u ontvangt de volgende artikelen automatisch in uw mailbox.

 • optioneel
 •  
No Comments
Post a comment

Call Now Button