Een overzicht van 
Lokale Online Marketing

Leer op deze pagina alles wat u moet weten over lokale SEO en het optimaliseren van de lokale  zoekmachine resulaten van uw bedrijf. Gebruik deze strategieën om meer gratis verkeer van zoekmachines te krijgen!

Waarom is gevonden worden in lokale zoekopdrachten belangrijk voor uw bedrijf?

Hier zijn enkele statistieken:

 • 96% van pc-eigenaren voert lokale zoekopdrachten uit
 • 46% van alle Google-zoekopdrachten is lokaal
 • 64% van de lokale klanten gebruikt zoekmachines en directory’s als hun belangrijkste manier om lokale bedrijven te vinden
 • 50% van de lokale mobiele zoekers zoeken naar bedrijfsinformatie (zoals het adres of telefoonnummer van een bedrijf)
 • Maar liefst 78% van de lokale mobiele zoekopdrachten resulteert in een offline aankoop

Bronnen: Searchengineland.com en Business2community.com

Wat is lokale Zoekmachineoptimalisatie?

Lokale SEO is het proces van het optimaliseren van uw website en online eigenschappen, zodat u kunt worden gevonden in lokale zoekopdrachten, veelal voorzien van een plaatsnaam.

Of u nu een lokaal opererend bedrijf heeft, een fysieke winkel hebt of zelfs meerdere gebieden bedient (zoals een keten of franchise), dan is lokale marketing belangrijk voor u!

We zullen u door lokale rangschikkingsfactoren leiden, hoe u uw website kunt optimaliseren om hoog te scoren, hoe u in Google Maps kunt verschijnen en uiteindelijk hoe u meer succes kunt behalen uit zoekmachines!

Door de bronnen en strategieën in deze handleiding te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf wordt gevonden wanneer uw doelgroepen online zoeken.

Dit wordt gewoonlijk het “Local 3 Pack” / “Snack Pack” / “Map Pack” genoemd – u ziet een kaartenpakket met 3 lijsten en vervolgens kunt u de normale organische resultaten hieronder zien.

 

Maar dat is niet de enige plaats waar zoekopdrachten worden beïnvloed door lokale SEO.

Ranken in Google Maps kaarten

Zoekopdrachten gebruiken vaak Google Maps om lokale bedrijven te vinden, de strategieën die we hier tonen helpen u ook hier hoog te scoren.

Mobiele zoek resultaten in maps

Lokale zoekopdrachten op een mobiele telefoon zien er zo uit.

Lokale Zoekopdrachten zonder een Geo-zoekterm

Zelfs wanneer u zoekt zonder geo-modifier (plaatsnaam/regio), kunt u gelokaliseerde resultaten krijgen.

Let op in de onderstaande schermafbeelding, ik zocht alleen de term ‘loodgieter’ zonder een stad of locatie toe te voegen, maar Google weet waar ik ben en gaf gelokaliseerde resultaten weer!

Dus ‘lokaal’ is overal en als u een bedrijf heeft met lokale doelgroep of een servicegebied (rondom uw bedrijf) hebt, dan helpt dit overzicht u ervoor te zorgen dat uw klanten u kunnen vinden met – hun – lokale zoekopdrachten.

Laat Symblings helpen met uw Lokale SEO Marketing

Lokale SEO – 2 onderdelen

Als we denken aan lokale SEO, kunnen we het in twee delen verdelen:

 1. Wat beïnvloedt de map / 3 pack rankings en andere kaartresultaten
 2. Wat beïnvloedt de ranglijst van organische lijsten

Dus wat beïnvloedt deze ranglijst? Laten we de gegevens eens bekijken!

Local SEO Pack / Map Rankings Factors/ Bekijk deze lokale SEO-case study door Moz

U kunt zien dat de # 1-factor voor goede lokale SEO Google Mijn Bedrijf is

Dit betekent dat u uw Google Mijn Bedrijf-vermelding correct moet optimaliseren.

Als u door de lijst gaat, ziet u dat links erg belangrijk zijn, evenals onPage-signalen van uw website, citatiesignalen en beoordelingen.

Sommigen noemen dit een “gemengd algoritme” – voorheen werden kaartresultaten minder beïnvloed door de rangorde-signalen van uw website, maar nu zijn de twee met elkaar verweven. Als u niet op kaarten staat, kan dit komen omdat u sterkere signalen naar uw website nodig heeft.

Hoe optimaliseer je Google Mijn Bedrijf (GMB)?

“Snelle opmerking: in dat verleden heeft Google de manier waarop dit werkt en de naamgeving al enkele malen gewijzigd. Op een gegeven moment heette het Google Local, het was ooit ook een onderdeel van het Google Plus + ecosysteem, maar nu is het allemaal ontkoppeld en gescheiden in alleen Google Mijn Bedrijf.”

Uw Google Mijn Bedrijf-vermelding is het belangrijke startpunt voor de manier waarop uw bedrijfsgegevens op Google worden weergegeven in de Google Maps kaarten en de kennisgrafiek over uw organisatie.

In de Moz-studie van 2017 over lokale SEO-rangschikkingsfactoren die we eerder hebben aangehaald, komt Google My Business-signalen op de nummer 1 belangrijkste factor voor rangorde in kaartresultaten.

 

Als u er nog geen heeft, moet u uw Google Mijn Bedrijf-pagina claimen en deze optimaliseren!

Laat ons helpen met uw Google Mijn Bedrijf optimalisatie

Google Mijn Bedrijf Aanmelden – DIY

Hier is hoe u uw Google Mijn Bedrijf Pagina begint en optimaliseert. Ga eerst naar Google Mijn Bedrijf en klik op ‘Nu starten’.

U moet naar een formulier worden gebracht om uw bedrijfsinformatie in te voeren. Voer dezelfde NAP-info (naam, adres, telefoonnummer) in die u op uw website hebt weergegeven en let op het categorie gedeelte onderaan.

Het vermelden van de juiste categorie, waarmee klanten (en de bots van Google) precies weten wat uw bedrijf doet, is belangrijk voor het weergeven van uw bedrijf in de juiste zoekresultaten. Met Google kunt u meerdere categorieën gebruiken, dus gebruik er zoveel die relevant zijn voor uw bedrijf. Wees zo specifiek mogelijk.

Vervolgens moet u het verifiëren om verdere wijzigingen in uw account aan te brengen.

U kunt dit op een aantal manieren doen:

 1. Via briefkaart: Google stuurt de verificatiecode naar uw vermelde adres.
 2. Via telefoon: Google stuurt de verificatiecode via een automatisch bericht naar uw telefoon.
 3. Via e-mail: een optie voor directe verificatie, die beschikbaar is als u dezelfde inloggegevens in uw Google Search Console gebruikt voor uw Mijn Bedrijf-account.

Sommige opties zijn mogelijk niet beschikbaar en de meest populaire manier is om een ​​briefkaart per post te ontvangen. Of u in aanmerking komt om te verifiëren met behulp van een van de opties, is afhankelijk van het type bedrijf dat u hebt.

Google biedt meer gedetailleerde instructies voor elk proces op hun ondersteuningspagina hier.

Zorg ervoor dat u elk mogelijk gedeelte invult, inclusief het uploaden van foto’s en het invullen van alle categorieën.

Snel een Lokale Marketing Offerte ontvangen?

Vertel ons uw wensen en eisen. Dan maken wij snel een voorstel en kostenindicatie voor u!

  Blog Posts

  Wat is local SEO?

  Lokale SEO, of lokale zoekmachine optimalisatie, staat voor local search. Kortom, het is een manier om ervoor te zorgen dat uw bedrijf wordt gevonden wanneer potentiële klanten trefwoorden met betrekking tot uw producten of diensten in een zoekbalk intypen.

  Dit is een marketingtechniek die elke dag aan belang en populariteit wint. Waarom? Omdat mensen steeds vaker online onderzoek doen voordat ze offline aankopen doen. Als zodanig wilt u ervoor zorgen dat uw bedrijf gemakkelijk wordt ontdekt wanneer iemand een paar sleutelwoorden in een zoekbalk intypt. Om dit effectief te doen, moet u uw site optimaliseren voor lokale zoekopdrachten.

  Lokale SEO is dus een van de belangrijkste aspecten van marketing. Het helpt mensen om bedrijven in hun buurt te vinden. Dit is vooral nuttig voor bedrijven zoals hoveniers, loodgieters, elektriciens, etc., omdat ze vaak lokaal werken. Als u op zoek bent naar een hovenier in de buurt, is de kans groot dat u wilt kijken naar beoordelingen voor de beste in de buurt. U kunt dit gemakkelijk doen door te zoeken op “hoveniers bij mij in de buurt”. Maar wat gebeurt er als er geen lijst is voor het type hovenier dat u zoekt? Of misschien wilt u gewoon zien waar de dichtstbijzijnde zich bevindt. Om ervoor te zorgen dat dat gebeurt, hebben we een aantal tips samengesteld om u te helpen uw lokale SEO te verbeteren.

   

  Voor wie is local SEO?

  Lokale SEO gaat over ervoor zorgen dat uw merk verschijnt waar mensen ernaar zoeken. Dit omvat zowel online als offline zoekopdrachten. Maar er zijn verschillende soorten van lokale SEO die van toepassing zijn op verschillende soorten bedrijven.

  In feite kan bijna elke organisatie potentieel profiteren van lokale SEO op een of andere manier. Bijvoorbeeld, zelfs als een organisatie met een landelijke focus, kunt u strategieën hebben om zichtbaarder te worden in regionale en lokale resultaten. En omdat de meeste consumenten nog steeds de voorkeur aan lokaal winkelen, lokale SEO is vooral relevant voor organisaties met een paar grote of enkele tientallen kleinere vestigingen.

  Wat is local search?

  Lokaal zoeken is een van de belangrijkste aspecten van digitale marketing. Het wordt zelfs “the next big thing” genoemd. Maar wat houdt het precies in? En hoe zorgen we ervoor dat onze sites goed scoren in lokale zoekopdrachten?

  De term “local search” verwijst naar het proces van het vinden van bedrijven, producten en informatie binnen specifieke geografische gebieden. Lokaal zoeken omvat veel dingen zoals zoeken naar restaurants bij mij in de buurt, hotels bij mij in de buurt, of winkels in de buurt.

  Er zijn drie soorten van lokaal zoeken:

  1. Lokaal pakket

  2. Gelokaliseerde Organische Resultaten

  3. Gelokaliseerde PPC Advertenties

  Laten we eens kijken naar elk type van lokaal zoeken…

  Wat zijn lokale zoektermen?

  Local SEO richt zich op lokale zoekopdrachten, dit zijn in feite elke zoekterm waarbij een local pack wordt weergegeven. Dit zijn zoekopdrachten met een lokale intentie, iemand kan op zoek zijn naar een locatie of product of dienst in de buurt. Voorbeelden van zoekopdrachten met een lokale intentie: opticien, opticien + amsterdam, bril + in de buurt.

  Waarom is local SEO belangrijk?

  Lokaal zoeken wordt steeds populairder. Mensen wenden zich tot online kaarten zoals Google Maps en Apple Maps omdat ze zo snel en gemakkelijk kunnen vinden wat ze willen. Verwacht wordt dat deze trend zich zal voortzetten. Lokaal zoeken overtreft in sommige landen nu al de groei van nationaal zoeken.

  Het aantal uitgevoerde zoekopdrachten naar lokale informatie groeide alleen al in 2018 met bijna 50%. En volgens comScore waren er meer dan 2 miljard zoekopdrachten naar lokale bedrijven in Q4 2017.

  Google schat dat ongeveer 80% van de mobiele zoekers lokaal onderzoek doet terwijl ze iets anders opzoeken. Met de opkomst van smartphones en locatiebewustzijn, zien we nog meer interesse in lokale zoekopdrachten.

  Naast het stimuleren van verkeer naar lokale listings, helpt local search je om goed te ranken voor nabijgelegen zoekwoorden. Dit zijn termen die mensen in de zoekbalk van hun telefoon of app typen. Als je een fysieke winkel hebt, kan een hoge ranking voor zoekwoorden in de buurt je helpen klanten aan te trekken.

  Hoe werkt local SEO?

  Google gebruikt verschillende factoren om de rangschikking te bepalen. Sommige zijn voor de hand liggend, zoals relevantie, terwijl andere minder intuïtief zijn. In feite zijn er veel verschillende manieren om hoog in Google te scoren. Er zijn meer dan 200 signalen die Google gebruikt om te bepalen waar een bedrijf op de eerste pagina met resultaten verschijnt. In dit artikel wordt uitgelegd waarom u een van die signalen zou kunnen gebruiken in plaats van een ander.

  Krijg meer winkelbezoekers met local SEO

  Kansen zijn overal. Je moet alleen weten waar je moet kijken. In de huidige concurrerende omgeving is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw merk zichtbaar is tussen uw concurrenten. Als u er niets aan doet, is de kans groot dat uw klanten u ook niet zullen vinden.

  Lokale SEO is een van de beste manieren om mensen te bereiken die zoeken naar producten en diensten in de buurt van uw locatie. Met meer dan 50% van zoekopdrachten afkomstig van mobiele apparaten, het hebben van een aanwezigheid op Google Maps, Bing Maps, Yahoo Local, Yelp, Facebook Places, Foursquare en vele anderen is zinvol. Echter, er zijn tal van mogelijkheden die er zijn en sommige van hen zou je kunnen verrassen.

  Zo ontdekten we onlangs een nichekans in de restaurantbranche. Het viel ons op dat de meeste restaurants geen beoordelingen hadden op Google. Dit was verrassend omdat de meeste consumenten reviewsites zoals TripAdvisor, Zomato, Yelp en Facebook gebruiken om te beslissen waar ze gaan eten.

  We doken dieper in de gegevens en ontdekten dat hoewel de meeste restaurants geen beoordelingen hadden, ze wel foto’s online hadden geplaatst. Dus vroegen we ons af waarom ze niet werden beoordeeld. Na ons onderzoek realiseerden we ons dat de meeste restaurants kleine bedrijven zijn zonder een groot marketing budget. Ze vertrouwen sterk op mond-tot-mond reclame en sociale media om zichzelf te promoten.

  Dit betekende dat ze het zich niet konden veroorloven om voor recensies te betalen. Dus dachten we, hoe kunnen we hen helpen? Nou, we besloten om gratis recensies aan te bieden aan lokale restaurants. Op deze manier konden ze hun zichtbaarheid op Google vergroten en meer verkeer naar hun site krijgen. En wat denk je? Onze klanten zagen enorme verbeteringen in rankings en verkoop.

  Dus als je wilt profiteren van lokale SEO mogelijkheden, moet je beginnen rond te kijken. Er zijn tonnen van niches die er zijn voor u klaar. Vergeet niet om onze blog post te bekijken op 10 + manieren om niche markten te vinden voor uw bedrijf.

  Wat is Google Mijn Bedrijf?

  Google Mijn Bedrijf is een gratis tool waarmee bedrijven hun vermeldingen op Google Zoeken, Google Maps, Google+ en YouTube kunnen beheren. Dit omvat het verzamelen van klantbeoordelingen, het toevoegen van foto’s, het vermelden van openingstijden, routebeschrijvingen en het openen van toegang tot aanvullende informatie zoals telefoonnummers, adressen en e-mailcontacten.

  Met de basisversie van de tool kunt u meerdere locaties toevoegen. Als u echter het volledige potentieel van de tool wilt gebruiken, kunt u upgraden naar de premium versie. Er zijn drie verschillende pakketten:

  Hoe bepaalt Google jouw ranking?

  Google bepaalt uw ranking op basis van 3 belangrijke factoren:

  1. Prominentie

  2. Afstand

  3. Relevantie

  Prominentie: Hoe bekend is uw bedrijf/product?

  U kunt bekendheid verwerven door links te verkrijgen, reviews te schrijven en zelfs door naam te maken in de echte wereld.

  Afstand: Is uw locatie in de buurt van waar de zoeker heen wil?

  Relevantie: Komt wat de gebruiker zoekt overeen met uw product?

  Deel deze informatie