Met Google Mijn Bedrijf potentiële klanten bereiken

Google mijn bedrijf

Als online marketing bureau weten we als geen ander hoe belangrijk het is om als lokaal bedrijf goed vindbaar te zijn in de zoekresultaten van Google. Een belangrijk onderdeel daarvan is het optimaliseren van je bedrijf profiel op Google Mijn Bedrijf (GMB), een gratis tool van Google waarmee je bedrijf online beter zichtbaar wordt en je nieuwe klanten kunt bereiken. In dit artikel geven we je een aantal tips en tricks voor het optimaliseren van je GMB profiel, zodat je meer tevreden klanten krijgt en slechte reviews voorkomt.

Pagina inhoud samenvatting
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Wat is Google Mijn Bedrijf?

  Google Mijn Bedrijf is een platform waarmee lokale bedrijven hun bedrijfsvermelding op Google kunnen beheren. Met GMB kun je de informatie over je bedrijf beheren die wordt weergegeven in Google Zoeken, Google Maps en Google+. Door je bedrijfsinformatie te updaten en relevante categorieën en zoekwoorden toe te voegen, vergroot je de kans dat potentiële klanten jouw bedrijf vinden wanneer ze via Google Maps of Google Search zoeken naar bedrijven zoals die van jou.

  Ontdekken wat we voor uw organisatie kunnen bereiken?

  Vul ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur een persoonlijke reactie.

  Geen enkele organisatie  is hetzelfde, daarom stellen we altijd een op maat gemaakt plan van aanpak op.

  Laat onze ervaren consultants u begeleiden naar succes!

  Hoe optimaliseer je je Google Mijn Bedrijf profiel?

  1. Maak een Google Mijn Bedrijf account aan en voeg je bedrijfsgegevens toe

  De allereerste stap in het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf profiel is het aanmaken van een account en het toevoegen van je bedrijfsgegevens. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie invult, zoals je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, openingstijden en website. Controleer ook of je adres correct is weergegeven op Google Maps.

  1. Kies de juiste categorieën en zoekwoorden

  Het kiezen van de juiste categorieën en zoekwoorden is van cruciaal belang voor het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf profiel. Kies de categorieën die het beste bij het soort bedrijf passen dat je hebt. Als je bijvoorbeeld een bedrijf in tuinieren hebt, kun je categorieën kiezen zoals “Tuinontwerp” en “Tuinonderhoud”. Voeg ook relevante zoekwoorden toe, zoals “tuinman” en “hovenier”, zodat je beter vindbaar bent in de zoekresultaten van Google.

  1. Zorg voor een korte profielnaam en hoge kwaliteit foto’s

  Je profielnaam is de naam die op je Google Mijn Bedrijf vermelding wordt weergegeven. Zorg ervoor dat deze naam overeenkomt met de exacte bedrijfsnaam en dat deze kort en krachtig is. Voeg ook hoge kwaliteit foto’s toe van je bedrijf, zoals foto’s van het interieur, exterieur en producten of diensten die je aanbiedt. Deze foto’s zijn niet alleen visueel aantrekkelijk voor potentiële klanten, maar kunnen ook helpen om je bedrijf beter vindbaar te maken in de zoekresultaten van Google.

  1. Verzamel positieve reviews en reageer op negatieve reviews

  Positieve reviews van echte klanten kunnen helpen om je bedrijf goed te positioneren in de zoekresultaten van Google. Vraag je klanten om een review achter te laten op je Google Mijn Bedrijf vermelding en reageer altijd op negatieve reviews om te laten zien dat je de feedback van je klanten serieus neemt. Door een hoog aantal positieve reviews te verzamelen, vergroot je niet alleen de kans dat potentiële klanten voor jouw bedrijf kiezen, maar ook dat je hoger in de organische resultaten van Google verschijnt.

  1. Gebruik de beschikbare functies en updates

  Google voegt regelmatig nieuwe functies en updates toe aan Google Mijn Bedrijf. Maak gebruik van deze updates om je bedrijf online nog sneller en beter te laten verschijnen. Een aantal nieuwe functies zijn bijvoorbeeld het toevoegen van nieuwe producten of diensten, het plaatsen van berichten en het toevoegen van extra categorieën aan je bedrijfsvermelding. Door actief gebruik te maken van deze functies, zorg je ervoor dat je bedrijf vaker en op meer plekken wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google.

  Waarom een actief bedrijf belangrijk is voor Google Mijn Bedrijf optimalisatie

  Een actief bedrijf is belangrijk voor het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf profiel. Dit betekent dat je regelmatig je bedrijfsinformatie updatet en nieuwe content plaatst op je profiel. Door actief te zijn, laat je Google zien dat je een relevant bedrijf bent en vergroot je de kans dat je bedrijf hoger in de zoekresultaten wordt weergegeven.

  Hoe om te gaan met negatieve reviews op je Google Mijn Bedrijf profiel

  Het kan gebeuren dat je een negatieve review krijgt op je Google Mijn Bedrijf profiel. Het is belangrijk om hierop te reageren en te laten zien dat je de feedback serieus neemt. Probeer het probleem op te lossen en vraag de klant om een update of aanvulling op hun review. Door actief te reageren op negatieve reviews laat je zien dat je het belangrijk vindt om je klanten tevreden te houden en kun je andere potentiële klanten laten zien dat je om je klanten geeft.

  Symblings.com google maps citation
  call tracking google

  Het belang van accurate informatie op je Google Mijn Bedrijf profiel

  Het is van cruciaal belang dat de informatie op je Google Mijn Bedrijf profiel accuraat is. Zorg ervoor dat je bedrijfsgegevens up-to-date zijn en dat alle informatie op je profiel klopt. Zo voorkom je dat potentiële klanten verkeerde informatie krijgen en vergroot je de kans dat je bedrijf als relevant wordt beschouwd voor de zoekopdrachten van gebruikers.

  SEO begint bij kwalitatieve content

  Verhoog je conversies met onze doelgerichte content!

  Het geheim achter een bloeiende SEO-strategie? Kwalitatieve content die het hart van de doelgroep verovert. Met de juiste inhoud die naadloos inspeelt op de behoeften en verlangens van jouw potentiële klanten, til je jouw zichtbaarheid naar een hoger niveau.

  Als je een sterke online aanwezigheid wilt opbouwen, is hoogwaardige content de sleutel tot jouw succes.

  Hoe Google reviews kunnen helpen bij het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf profiel

  Google reviews zijn essentieel voor je Google Mijn Bedrijf profiel. Door positieve reviews te verzamelen, vergroot je niet alleen de kans dat nieuwe klanten voor jouw bedrijf kiezen, maar ook dat je hoger in de organische zoekresultaten van Google verschijnt. Vraag klanten om een review achter te laten en reageer actief op alle reviews. Het creëren van een optimale Google Mijn Bedrijf vermelding vergt inspanning en tijd. Zorg ervoor dat je bedrijfsgegevens up-to-date zijn, voeg relevante categorieën en zoekwoorden toe en verzamel positieve reviews. Accurate bedrijfsgegevens zijn van groot belang voor je Google Mijn Bedrijf profiel. Zorg ervoor dat je bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer correct zijn en up-to-date blijven om verwarring te voorkomen en de vindbaarheid te vergroten. Een bedrijfshandleiding kan helpen bij het optimaliseren van je profiel door belangrijke informatie zoals openingstijden en contactgegevens op te nemen. Plaats je bedrijf letterlijk op de kaart door ervoor te zorgen dat je locatie correct wordt weergegeven op Google Maps, waardoor potentiële klanten je bedrijf gemakkelijk kunnen vinden en bezoeken.

  Gratis SEO scan van uw website?

  Ontdek nu de verborgen potentie van uw website met onze GRATIS SEO scan! Onze geavanceerde tools en deskundige analyse bieden u een gedetailleerd inzicht in de verbeterpunten van uw online aanwezigheid.

  Ontvang een uitgebreid rapport met waardevolle optimalisatie-tips die uw website naar nieuwe hoogten zullen stuwen. Neem vandaag nog de eerste stap naar een betere vindbaarheid en meer organisch verkeer. Mis deze kans niet – claim nu uw GRATIS SEO scan en maak uw website klaar voor succes!

  Waarom het belangrijk is om je bedrijf bekend te maken via Social Media

  Het is belangrijk om je bedrijf bekend te maken via Social Media. Activeer kanalen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn om de zichtbaarheid te vergroten en nieuwe klanten te bereiken. Integreer je bedrijfsvermelding en Google Mijn Bedrijf profiel in je Social Media strategie.

  Communiceer je Bedrijfsadres duidelijk aan klanten om je Google Mijn Bedrijf profiel te optimaliseren. Plaats je adres op je website, in je e-mailhandtekening en andere relevante plekken om de vindbaarheid te vergroten en conversies te stimuleren.

  Maak bedrijfsprofielen voor klanten om je Google Mijn Bedrijf profiel te optimaliseren. Deel je profiel met klanten om de vindbaarheid te vergroten. Zorg voor consistente en up-to-date bedrijfsprofielen.

  Het verzamelen van reviews is belangrijk voor je Google Mijn Bedrijf profiel. Positieve reviews vergroten de kans op nieuwe klanten en betere organische zoekresultaten. Vraag regelmatig om reviews en reageer actief op alle reviews.

  Optimaliseer je Google Mijn Bedrijf profiel om nieuwe klanten aan te trekken. Richt je profiel goed in, houd het up-to-date en wees actief. Vermeld alle belangrijke informatie en maak gebruik van beschikbare functies en updates.

  Citations en backlinks
  Content Marketing

  Citations en backlinks

  Citaties en backlinks kunnen beide je SEO positie sterk helpen. Wel is het belangrijk dat je het verschil tussen een Citation en een Backlink weet. Er zit namelijk een groot verschil tussen links van een citation en de links die

  Lees meer >>
  Hospitality Marketing: Slimme Strategieën voor Gastenaantrekking
  Content Marketing

  Hospitality Marketing: Slimme Strategieën voor Gastenaantrekking

  Ontdek effectieve marketingstrategieën in de hospitality-industrie die gasten aantrekken en de gastervaring verbeteren. Leer hoe Symblings Digital Marketing hotels helpt met conversiegerichte technologie. Inleiding Als het gaat om de hospitality-industrie, draait alles om het bieden van uitzonderlijke gastervaringen en het

  Lees meer >>

  Author

  Scroll naar boven

  Vrijblijvende offerte

  Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact op.

  Contact
  Contactformulier aanvraag (#4)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis SEO Artikel

  Ontvang een gratis SEO-geoptimaliseerd artikel van 1000-1200 woorden door het formulier hieronder in te vullen en plaats het op jouw website om de kracht van onze content te ervaren.

  Note: Geen idee wat een keyword is? Vul ‘onbekend’ in en wij nemen contact met je op.

  Gratis SEO artikel
  Gratis SEO artikel formulier (#7)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Gratis persoonlijke SEO scan

  Klaar voor een boost in uw online zichtbaarheid? Meld u aan voor een gratis, persoonlijke SEO scan tijdens een 1-op-1 Google Meet consult. Samen duiken we in de wereld van zoekmachineoptimalisatie specifiek voor uw website. Mis deze kans niet en vul onderstaand formulier in.

  pasfoto tim van pel
  Gratis SEO audit 1 op 1 formulier (#13)

  Onze privacy policy is van toepassing.

  Algoritme

  Wat is het precies? 

  Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

  Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

  Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.