Symblings Digital Marketing
4.8
Gebaseerd op 15 beoordelingen
powered by Google
js_loader
Adres

Symblings Digital Marketing
Kabelweg 37, Amsterdam

Specialismes

SEO, SEA, Content Marketing, Linkbuilding, Web Development.

Plan een afspraak

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak.

Onze SEO technieken
Uitsluitingszoekwoorden

Uitsluitingszoekwoorden

Uitsluitingszoekwoorden zijn sleutelwoorden die bedrijven gebruiken om ervoor te zorgen dat hun advertenties op Google niet getoond worden aan mensen die waarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn in wat ze aanbieden. Dit kan bedrijven helpen om geld te besparen door het voorkomen van nutteloze klikken op hun advertenties, en het kan ook de effectiviteit van hun advertenties verhogen.

Als iemand iets opzoekt op Google, gebruikt Google de woorden in die zoekopdracht om te bepalen welke advertenties getoond moeten worden. Bedrijven kunnen ‘uitsluitingszoekwoorden’ toevoegen aan hun advertenties om te voorkomen dat hun advertenties getoond worden aan mensen die iets zoeken dat niet relevant is voor hun aanbod. Als een bedrijf bijvoorbeeld schoenen verkoopt, kunnen ze het woord ‘gratis’ toevoegen als uitsluitingszoekwoord om te voorkomen dat hun advertenties getoond worden aan mensen die op zoek zijn naar gratis schoenen.

Er zijn verschillende manieren om deze uitsluitingszoekwoorden te vinden en toe te voegen aan een advertentie op Google. Een manier is om een rapport genaamd ‘Zoektermen’ te gebruiken, dat laat zien welke woorden mensen daadwerkelijk hebben gebruikt om de advertenties van een bedrijf te vinden. Door dit rapport te bekijken, kunnen bedrijven nutteloze woorden vinden en deze toevoegen aan hun lijst met uitsluitingszoekwoorden.

Een andere manier is om een tool genaamd ‘Zoekwoordplanner’ in Google Ads te gebruiken. Hier kunnen bedrijven informatie over hun producten of diensten invoeren en krijgen ze een lijst met voorgestelde woorden die mensen zouden kunnen gebruiken om hun aanbod te vinden. Door deze lijst te bekijken, kunnen bedrijven irrelevante woorden vinden en deze toevoegen aan hun lijst met uitsluitingszoekwoorden.

Naast het gebruik van uitsluitingszoekwoorden om nutteloze woorden te vermijden, kunnen bedrijven deze ook gebruiken om nutteloze soorten zoekopdrachten te vermijden. In Google Ads kunnen woorden gekoppeld worden aan zoekopdrachten op verschillende manieren, waaronder breed zoeken, zoeken op woordgroep en exact zoeken. Door uitsluitingszoekwoorden te combineren met specifieke soorten zoekopdrachten, kunnen bedrijven voorkomen dat nutteloze zoekopdrachten hun advertenties activeren.

Kortom, uitsluitingszoekwoorden zijn een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven om te gebruiken in hun advertenties op Google. Ze kunnen bedrijven helpen geld te besparen door nutteloze klikken en vertoningen te voorkomen en ze kunnen de effectiviteit van hun advertenties verhogen. Met het rapport ‘Zoektermen’ en de tool ‘Zoekwoordplanner’, kunnen bedrijven eenvoudig uitsluitingszoekwoorden vinden en toevoegen aan hun advertenties.

Meer Kennisbank Artikelen

Scroll naar boven

Algoritme

Wat is het precies? 

Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.