Symblings Digital Marketing
4.8
Gebaseerd op 15 beoordelingen
powered by Google
js_loader
Adres

Symblings Digital Marketing
Kabelweg 37, Amsterdam

Specialismes

SEO, SEA, Content Marketing, Linkbuilding, Web Development.

Plan een afspraak

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak.

Onze SEO technieken
Keyword density

Keyword density

Het aantal keren dat een bepaald woord (of groep woorden) in een stuk tekst voorkomt, noemen we ‘zoekwoorddichtheid’. Denk bijvoorbeeld aan hoe vaak het woord ‘chocolade’ voorkomt in een recept voor chocoladekoekjes. Dit is belangrijk voor websites omdat zoekmachines (zoals Google) kijken naar deze dichtheid om te bepalen of een webpagina relevant is voor wat een persoon zoekt.

Stel je hebt een tekst van 100 woorden en het woord ‘chocolade’ komt daarin 5 keer voor. We berekenen dan de zoekwoorddichtheid door deze 5 te delen door 100, en dat is 5%. Dit is hoe vaak het woord ‘chocolade’ in de tekst voorkomt.

Hoe vaak een woord zou moeten voorkomen, hangt af van de tekst zelf en wat je ermee wilt bereiken. Maar meestal is het goed als een woord tussen 1% en 3% van de totale tekst is. Dit betekent dat het woord op een natuurlijke manier wordt gebruikt zonder te veel herhaling.

Een tekst met veel herhaling van hetzelfde woord kan helpen bij het duidelijk maken aan zoekmachines waarover de tekst gaat. Maar het is belangrijk om niet te overdrijven. Als je een woord te vaak gebruikt, noemen we dat ‘keyword stuffing’. Dit kan vervelend zijn voor de lezer en zoekmachines kunnen je daar zelfs voor straffen.

Dus, het is belangrijk om de juiste balans te vinden. Je wilt voldoende herhaling van een woord om aan te geven waar de tekst over gaat, maar ook zorgen voor een prettige leeservaring. Het draait uiteindelijk allemaal om het maken van goede, relevante inhoud.

Meer Kennisbank Artikelen

Scroll naar boven

Algoritme

Wat is het precies? 

Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.