Symblings Digital Marketing
4.8
Gebaseerd op 15 beoordelingen
powered by Google
js_loader
Adres

Symblings Digital Marketing
Kabelweg 37, Amsterdam

Specialismes

SEO, SEA, Content Marketing, Linkbuilding, Web Development.

Plan een afspraak

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak.

Onze SEO technieken
HTTP

HTTP

HTTP, wat staat voor Hypertext Transfer Protocol, is als het ware het besturingssysteem van het internet. Het bevat een verzameling regels en richtlijnen die uitleggen hoe informatie op het internet wordt verstuurd. Het is de taal die webbrowsers (zoals Chrome of Firefox) en webservers (de computers waar websites op opgeslagen zijn) gebruiken om met elkaar te praten.

In de beginjaren van de jaren negentig is HTTP gecreëerd om mensen de mogelijkheid te geven informatie op het internet te bereiken en te delen. Het is bedacht als een simpel en flexibel systeem en is sindsdien gegroeid tot een onmisbaar onderdeel van het moderne internet.

Wanneer je een webadres (URL) invult in je browser, dan stuurt die browser een verzoek, een soort briefje, via HTTP naar de computer waar de website op staat. Die computer, de webserver, stuurt vervolgens een reactie terug, een ander briefje, met de inhoud van de website en eventuele andere informatie die de browser nodig heeft om de website goed te laten zien.

Een belangrijk onderdeel van HTTP is dat het in staat is informatie te versturen in een universeel begrijpbaar formaat. Dit zorgt ervoor dat browsers en webservers de informatie die ze naar elkaar sturen goed kunnen begrijpen, ongeacht hoe die informatie eruit ziet of hoe het is geformatteerd.

Samengevat, HTTP is de basis van het internet. Het is een verzameling regels en richtlijnen die bepalen hoe informatie op het internet wordt verstuurd. Het is de taal die webbrowsers en webservers gebruiken om met elkaar te communiceren. HTTP zorgt ervoor dat ze met elkaar kunnen praten in een universeel formaat, en is dus een onmisbaar onderdeel van het moderne internet.

Meer Kennisbank Artikelen

Scroll naar boven

Algoritme

Wat is het precies? 

Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.