Symblings Digital Marketing
4.8
Gebaseerd op 15 beoordelingen
powered by Google
js_loader
Adres

Symblings Digital Marketing
Kabelweg 37, Amsterdam

Specialismes

SEO, SEA, Content Marketing, Linkbuilding, Web Development.

Plan een afspraak

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak.

Onze SEO technieken
Htaccess file

Htaccess file

Het .htaccess-bestand is een soort van ‘regelboek’ dat de Apache software gebruikt, wat veel gebruikt wordt om websites te beheren. Met dit bestand kunnen mensen die een website beheren, allerlei dingen doen, zoals bezoekers naar een andere pagina sturen, gedeeltes van hun site beschermen met een wachtwoord of bepaalde functies aan- of uitzetten.

Het .htaccess-bestand is eigenlijk gewoon een tekstbestand dat je in de belangrijkste map van een website kunt vinden. Het heet meestal .htaccess, waarbij de eerste punt betekent dat het een verborgen bestand is. Wanneer iemand een verzoek doet aan de website, zoals het laden van een pagina, kijkt de Apache software in dit bestand om te zien hoe het verzoek moet worden behandeld.

Een veel voorkomend gebruik van het .htaccess-bestand is om mensen van de ene webpagina naar een andere te sturen. Stel je voor dat je een oude webpagina hebt die je wilt vervangen door een nieuwe, of dat je wilt dat mensen altijd de www-versie van je website bezoeken. Dat kun je regelen met de Redirect-regel in het .htaccess-bestand.

Je kunt het .htaccess-bestand ook gebruiken om bepaalde delen van je website te beschermen met een wachtwoord. Dit kan nuttig zijn als je wilt voorkomen dat anderen toegang krijgen tot gevoelige informatie, zoals privédocumenten. Om dit te doen, kun je de AuthType en AuthName regels in het .htaccess-bestand gebruiken om het soort wachtwoordbeveiliging in te stellen en de naam van het wachtwoordbestand op te geven.

Naast het sturen van bezoekers en het beveiligen van delen van je website, kun je het .htaccess-bestand ook gebruiken om bepaalde functies van de Apache software aan of uit te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld de Options-regel gebruiken om het uitvoeren van CGI-scripts aan of uit te zetten, of de AllowOverride-regel om te bepalen welke regels in .htaccess-bestanden kunnen worden gebruikt.

Kortom, het .htaccess-bestand is een belangrijk hulpmiddel voor het beheren van een website. Het wordt vaak gebruikt voor zaken als het sturen van bezoekers, het beschermen van delen van de site met een wachtwoord, en het aan- of uitzetten van functies. Het is een essentieel onderdeel van elke website die gebruik maakt van de Apache software.

Meer Kennisbank Artikelen

Scroll naar boven

Algoritme

Wat is het precies? 

Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.