Symblings Digital Marketing
4.8
Gebaseerd op 15 beoordelingen
powered by Google
js_loader
Adres

Symblings Digital Marketing
Kabelweg 37, Amsterdam

Specialismes

SEO, SEA, Content Marketing, Linkbuilding, Web Development.

Plan een afspraak

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak.

Onze SEO technieken
FTP

FTP

FTP, dat staat voor File Transfer Protocol, is een soort regelset die vaak wordt gebruikt om bestanden van de ene computer naar de andere te sturen over een netwerk. Dit laat gebruikers toe om bestanden te verzenden en te ontvangen van een andere computer ergens anders, en ze kunnen ook de bestanden op die andere computer organiseren door mappen en bestanden aan te maken of te verwijderen.

FTP werkt als een soort tweegesprek tussen twee computers – één computer (de ‘server’) heeft een speciaal soort software om bestanden te ontvangen, en de andere computer (de ‘client’) heeft een speciaal soort software om bestanden te verzenden. De server-computer luistert naar inkomende connecties op een speciale plek, meestal ‘poort 21’, en de client-computer maakt via deze plek verbinding met de server.

Zodra ze met elkaar verbonden zijn, kan de client-computer instructies geven aan de server om verschillende dingen te doen, zoals het tonen van de bestanden en mappen die er zijn, het veranderen van de actieve map, en het overbrengen van bestanden. De client-computer kan de server ook gebruiken om bestanden op te slaan en op te halen, wat handig is voor het sturen van grote bestanden of het bewaren van een backup van gegevens.

FTP is al een lange tijd in gebruik en is een van de oudste regelsets die nog steeds worden gebruikt. Het is een simpele en effectieve manier om bestanden te sturen over een netwerk en wordt zowel door individuen als bedrijven veel gebruikt. Er zijn echter ook nadelen aan FTP. Omdat het een ‘platte-tekst’ regelset is, is het niet zo veilig en kan het mogelijk worden afgeluisterd of gesaboteerd. Daarom geven veel gebruikers de voorkeur aan een veiliger soort FTP, zoals SFTP, die de verzonden gegevens versleutelt.

Over het geheel genomen is FTP een handige en vaak gebruikte regelset voor het sturen van bestanden over een netwerk. Het is misschien niet de nieuwste of veiligste manier, maar het is nog steeds een betrouwbare en effectieve manier om bestanden te sturen van de ene computer naar de andere.

Meer Kennisbank Artikelen

Scroll naar boven

Algoritme

Wat is het precies? 

Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.