Symblings Digital Marketing
4.8
Gebaseerd op 15 beoordelingen
powered by Google
js_loader
Adres

Symblings Digital Marketing
Kabelweg 37, Amsterdam

Specialismes

SEO, SEA, Content Marketing, Linkbuilding, Web Development.

Plan een afspraak

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak.

Onze SEO technieken
Cost per mille (CPM)

Cost per mille (CPM)

Cost per mille (CPM) is een term die in digitale marketing wordt gebruikt om de kosten aan te duiden om 1000 mensen te bereiken met een digitale advertentie. Het is een veelgebruikt prijsmodel voor online adverteren, dat adverteerders helpt om te beoordelen hoe doeltreffend verschillende advertentiecampagnes of -kanalen zijn.

Het CPM-prijsmodel wordt berekend door de kosten van de advertentiecampagne te delen door het aantal keren dat de advertentie wordt weergegeven (aantal vertoningen), en dat resultaat te vermenigvuldigen met 1000. Stel bijvoorbeeld dat een advertentiecampagne $500 kost en 100.000 vertoningen heeft gehad, dan wordt de CPM als volgt berekend:

$500 / 100.000 vertoningen * 1.000 = $5 CPM

In dit voorbeeld betaalt de adverteerder $5 om 1000 mensen te bereiken met zijn advertentie. Dit is handig om te weten wanneer je de kosteneffectiviteit van verschillende advertentiecampagnes of -kanalen wilt vergelijken, omdat het je laat zien hoeveel je betaalt om een bepaald aantal mensen te bereiken.

Het is belangrijk om te weten dat het CPM-prijsmodel geen rekening houdt met de effectiviteit van de advertentie zelf. Met andere woorden, een advertentie met een lage CPM is niet per se effectiever dan een advertentie met een hoge CPM. Daarom moeten adverteerders de CPM samen met andere statistieken zoals de klikfrequentie (CTR) en conversieratio overwegen om de algehele doeltreffendheid van een advertentiecampagne te bepalen.

Kort samengevat is CPM een prijsmodel dat wordt gebruikt in digitale marketing om de kosten aan te geven om 1000 mensen te bereiken met een digitale advertentie. Het wordt berekend door de kosten van de advertentiecampagne te delen door het aantal vertoningen en dat resultaat te vermenigvuldigen met 1000. CPM helpt adverteerders om de kosteneffectiviteit van verschillende advertentiecampagnes of -kanalen te vergelijken, maar het is belangrijk om ook naar andere statistieken te kijken om de algehele effectiviteit van de advertentie te beoordelen.

Meer Kennisbank Artikelen

Scroll naar boven

Algoritme

Wat is het precies? 

Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.