Symblings Digital Marketing
4.8
Gebaseerd op 15 beoordelingen
powered by Google
js_loader
Adres

Symblings Digital Marketing
Kabelweg 37, Amsterdam

Specialismes

SEO, SEA, Content Marketing, Linkbuilding, Web Development.

Plan een afspraak

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak.

Onze SEO technieken
Conversieratio

Wat is een conversieratio?

Een conversieratio is een cijfer dat laat zien hoeveel procent van de mensen die een website bezoeken een gewenste actie ondernemen. Die actie kan bijvoorbeeld een aankoop, aanmelding of een ander belangrijk doel zijn voor het bedrijf.

Stel dat een website 100 bezoekers heeft en 10 van hen doen een aankoop, dan is de conversieratio 10%. Een hoge conversieratio betekent dat de website erin slaagt bezoekers te overtuigen om de gewenste actie te ondernemen, terwijl een lage conversieratio kan betekenen dat de website bezoekers niet goed kan overtuigen.

De conversieratio is belangrijk voor bedrijven omdat het laat zien hoe effectief hun website en marketinginspanningen zijn. Door de conversieratio in de gaten te houden, kunnen bedrijven verbeterpunten identificeren en veranderingen aanbrengen om de kans te vergroten dat bezoekers klanten worden.

Er zijn verschillende factoren die de conversieratio kunnen beïnvloeden, zoals het ontwerp en de indeling van de website, de duidelijkheid en relevantie van de oproep tot actie, en de algehele ervaring van de gebruiker. Door deze factoren te optimaliseren, kunnen bedrijven hun conversieratio verbeteren en meer winstgevende acties van klanten stimuleren.

Naast het algemene conversiepercentage van hun website kunnen bedrijven ook de conversieratio van specifieke pagina’s of campagnes volgen. Dit kan waardevolle inzichten opleveren over welke pagina’s of campagnes goed presteren en welke niet, en bedrijven helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over waar ze hun inspanningen op moeten richten.

Over het algemeen is het conversiepercentage een waardevolle maatstaf voor bedrijven omdat het laat zien hoe effectief hun website en marketinginspanningen zijn, en het kan hen helpen hun website te verbeteren en meer winstgevende acties van klanten te stimuleren.

Meer Kennisbank Artikelen

Scroll naar boven

Algoritme

Wat is het precies? 

Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.