Citations en Backlinks, wat is het verschil?

Citations en Backlinks Verschillen

Citations en backlinks kunnen beide uw SEO op vergelijkbare manieren ten goede komen, maar het is belangrijk om ze van elkaar te kunnen onderscheiden

Citations zijn iets moeilijker te begrijpen dan backlinks, omdat u citations in verschillende vormen kunt ontvangen. Bekijk onze informatie hieronder over hoe u de twee van elkaar kunt onderscheiden en ze in uw SEO-strategie kunt inbouwen.

Content Creatie

Groei in Traffic

Keyword Ranking

Meetbaar Resultaat

Wat is het verschil tussen een citation en een backlink?

Het verschil tussen een citation (vermelding) en een backlink is eenvoudig: een citation is een directe online vermelding van de naam, het adres en het telefoonnummer van uw bedrijf.

Vergelijkbaar met een backlink, zullen Citations uw SEO ten goede komen door het bepalen van online autoriteit voor uw bedrijf.

Een backlink is een directe link naar uw website vanaf een pagina op een andere website.

– Technische Problemen

– Mobiel Gebruiksgemak

– Structuur van de website

– Gebruikerservaring (User experience UX)

De definitie van een citation

Citations kunnen lastig zijn, omdat gedeeltelijke citations niet zo waardevol zijn als volledige citations.

Een voorbeeld van een volledige citation is:

De volledige bedrijfsnaam, het adres en het telefoonnummer van uw bedrijf bevatten. In die specifieke volgorde!

Symblings Digital Marketing, Gemeeneland 17, 3645LL Vinkeveen, 085 060 7654

Een voorbeeld van een gedeeltelijk citaat zou een verwijzing naar uw naam en adres zijn, maar niet uw telefoonnummer. Dit is niet zo gunstig voor uw SEO als een volledige citation vermelding. Het wordt beschouwd als een gedeeltelijke vermelding.

Om uw SEO-strategie te verbeteren, is het zeer belangrijk dat een vermelding overeenkomt met de naam, het adres en het telefoonnummer in uw Google Mijn Bedrijf-vermelding en op uw website. Zie hier de Symblings Digital Marketing Google Mijn Bedrijf pagina.

Het belangrijkste om te overwegen bij het bouwen van citations is de consequente structuur die u kiest om uw naam, adres en telefoonnummer weer te geven op uw GMB-vermelding en op uw website en daaraan vast te houden.

Consequent zijn in de manier waarop u uw naam, adres en telefoonnummer weergeeft, is cruciaal bij het opbouwen van Citations, omdat ze overeen moeten komen.

SEO voordelen van Citations

Citations worden beschouwd als een ranking factor voor lokale SEO. Het hebben van uw bedrijf vermeld op vertrouwde websites en online directories toont aan Google dat ze hun niveau van zekerheid dat uw bedrijf bestaat te verbeteren, zal dit dus betekenen dat u meer zichtbaarheid online en zal de lokale rankings te verbeteren, wat betekent meer verkeer en verkoop.

Ervoor zorgen dat je bedrijf wordt vermeld in gidsen is een goede plek om te beginnen.

 

Om te achterhalen waar uw concurrenten lokaal worden genoemd, kunt u als volgt zoeken: “Bedrijfsnaam van de concurrent” EN “Postcode van de concurrent” -site:websiteconcurrent.nl

 

Het is essentieel dat u aanhalingstekens en de AND gebruikt om citaten te vangen en niet alleen merkvermeldingen. Het laatste deel van deze query sluit resultaten van de eigen website van uw concurrent uit.

 

Of download ons overzicht van websites voor local citations voor Nederland

Voorbeelden van lokale Citations voor SEO

Citations kunnen voorkomen op lokale bedrijven directories en sociale platforms, om uw lokale zoekmachine rankings te helpen, zorg ervoor dat uw bedrijf wordt vermeld in zoveel mogelijk relevante zakelijke directories.

Om te beginnen, de volgende directories worden aanbevolen voor Nederland.

Download de volledige Local Citations lijst voor Nederland

Ontvang een lijst met websites waar u uw bedrijf kunt aanmelden. Ook gratis! En voorzien van DA, Trustflow en Citationflow

Soorten Local Citations

Generieke citaties zijn gebruikelijk en typisch nationale bedrijvengidsen zoals de telefoongids en startpagina’s.

Terwijl generieke directories je een fatsoenlijke start geven voor je citatie-activiteiten, is het belangrijk dat je je bedrijf aanmeldt bij niche- of industriespecifieke directories die je citaties van hogere waarde kunnen geven. Er zijn veel directories die zich richten op specifieke industrieën zoals woningverbetering, gezondheid, juridische enz.

Er zijn directories en blogs voor specifieke locaties,  breed als regio en zo specifiek als uw woonplaats.

Een ongestructureerde vermelding is een vermelding van uw bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer in een blogbericht of een krant, op websites met aanbiedingen van evenementen, websites met vacatures, overheidssites, of eigenlijk op elke webpagina die geen directory is. Deze worden ongestructureerde citaties genoemd en kunnen zeer waardevol zijn voor uw lokale rankings.

Informatieve Content

Kwalitatieve content is de basis van zoekmachine optimalisatie. Goede content is belangrijker dan veel content. Wat is goede content? Dit zijn teksten, videos en afbeeldingen gericht op de website gebruiker, de lezer. Door dit aan de website toe te voegen gaat de website ‘als vanzelf’ hoger ranken in zoekmachines.

Bezoekers Groei

Gebruikers willen een goede website. Een website die snel laadt, op alle devices goed (responsive) leesbaar is en waar informatie logisch is gestructureerd. Zoekmachines ‘zien’ het gedrag van gebruikers op uw website, zoals de tijd die op pagina’s wordt besteed, en nemen die data mee in de ranking van uw website.

Google Analytics

Het succes van SEO moet voortdurend worden gemonitord. Gaan de zoekmachine resultaten van uw trefwoorden de goede kant op? Wordt uw nieuwe content daadwerkelijk gelezen? Bereikt u de juiste demografische groepen en geografische gebieden? Google Analytics is essentieel om uw (en ons) succes te meten.

De definitie van een backlink

Een backlink is een gecreëerde hyperlink die de ene website linkt aan de andere. Backlinks kunnen ook “inkomende links” of “inkomende links” worden genoemd.

 

Het ontvangen van backlinks is een essentieel onderdeel van SEO, ze helpen zoek bots om uw site te crawlen en correct te rangschikken op basis van de inhoud.

SEO voordelen van backlinks

Backlinks zijn bijzonder waardevol voor SEO omdat ze vertrouwen in uw website aangeven. In theorie, hoe meer backlinks u heeft, hoe meer u vertrouwd wordt door de zoekmachine. Bijvoorbeeld, als meerdere sites naar dezelfde webpagina of website linken, vertelt dit zoekmachines dat dit inhoud is die het waard is om naar te linken, wat dan een positief effect kan hebben op de positie van een site op de ranglijst of zichtbaarheid bij zoekopdrachten.

 

De belangrijkste dingen die de waarde van een link beïnvloeden zijn:

Site autoriteit
Bezoekersaantallen
Relevantie
Waar de link is geplaatst
No follow vs do follow (autoriteit is pagina autoriteit en domein autoriteit)
Waar de link naar verwijst
Locatie
Anchor Text
(Lees Artikel: Wat is een Anchor tekst?)

Hoe beginnen met linkbuilding

Link building is het proces van het verkrijgen van hyperlinks van andere websites naar uw eigen over een periode van tijd. Aangezien zoekmachines zoals Google links gebruiken om het web te doorzoeken, zullen ze al deze links crawlen, wat u na verloop van tijd ten goede zal komen, afhankelijk van hoeveel u er heeft en van wie ze afkomstig zijn. Er zijn veel verschillende technieken die gebruikt worden om links op te bouwen, waaronder het opbouwen van relaties, het schrijven van gastblogs of zelfs gewoon er om vragen.

Maar u kunt uw linkbuilding ook uitbesteden. Symblings kan u helpen met het bouwen van backlinks naar uw website. 

Hoe zit het met merkvermeldingen?

Merkvermeldingen kunnen zeer krachtig zijn voor SEO, maar worden vaak verward met citaties. Vermeldingen zijn veel gemakkelijker te krijgen dan links en citaten en zullen waarschijnlijk net zo goed renderen. Naast uw backlink checker, moet u ervoor zorgen dat u uw merk vermeldingen ook controleren.

 

Drie manieren om uw merk vermeldingen te laten groeien kunnen zijn:

Om ervoor te zorgen dat het monitoren en verkrijgen van uw citaties, backlinks en merkvermeldingen een kernonderdeel is van uw SEO-strategie, aarzel dan niet om contact op te nemen met de experts van Symblings voor verdere begeleiding bij alle aspecten van digitale marketing.

Laat Symblings helpen met uw backlinks en local citations

Innovatieve Strategieën

Door grondige analyse en A/B-testen hebben we SEO-strategieën geoptimaliseerd. Symblings kan u helpen uw doelstellingen sneller te bereiken door onze – bewezen – innovatieve strategieën ook voor uw organisatie te implementeren.

Vooral op het gebied van niche- en lokale marketing hebben we ongelooflijke mogelijkheden om de diensten van uw bedrijf in weken in plaats van maanden of jaren te kunnen rangschikken.

Link Building

Als andere websites naar uw inhoud verwijzen, is dit een teken voor zoekmachines dat u kwalitatieve informatie geeft. Deze ‘backlinks’ geven eigenlijk een keurmerk aan uw website, pagina’s en de informatie. Het aantal backlinks – bij voorkeur van hooggewaardeerde websites – is altijd de basis geweest van het Google-algoritme om te bepalen welke pagina’s hoger in de zoekresultaten moeten worden geplaatst.

Reputatie Management

Door voortdurend nieuwe ‘nieuwe content’ aan uw website toe te voegen, zullen de ‘spin’ van Google en anderen zien dat uw website actief wordt onderhouden. Dit telt ook mee in de ranking van uw website in de zoekresultaten. Websites waarop continu nieuwe – kwalitatieve – content wordt geplaatst staan hoger in de zoekresultaten (SERP, Search Engine Ranking Position).

Een Gratis, Maatwerk SEO Offerte ontvangen?

Vraag ons naar voorbeelden, wij laten u graag zien wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen!

  Onze SEO Pakketten

  We hebben ook een SEO pakket dat past bij uw behoeften! Dit zijn onze standaardpakketten, maar we kunnen uiteraard ook maatwerk leveren.

  Basis SEO Pakket

  Het perfecte SEO-pakket als u één specifiek product verkoopt.

  • 5 Keywords Geoptimaliseerd
  • 1 Top 10 Ranking Garantie
  • Keyword Onderzoek Inclusief
  • Doorlopende SERP Tracking

  97Per Maand

  Popular

  Plus SEO Pakket

  Ideaal als u een hoge zichtbaarheid nodig heeft voor al uw producten

  • 5 Keywords Geoptimaliseerd
  • 1 Top 10 Ranking Garantie
  • Keyword Onderzoek Inclusief
  • Doorlopende SERP Tracking

  147Per Maand

  Premium SEO Pakket

  Domineer de markt met eersteklas zichtbaarheid voor al uw zoekwoorden

  • 5 Keywords Geoptimaliseerd
  • 1 Top 10 Ranking Garantie
  • Keyword Onderzoek Inclusief
  • Doorlopende SERP Tracking

  297Per Maand