Symblings Digital Marketing
4.8
Gebaseerd op 15 beoordelingen
powered by Google
js_loader
Adres

Symblings Digital Marketing
Kabelweg 37, Amsterdam

Specialismes

SEO, SEA, Content Marketing, Linkbuilding, Web Development.

Plan een afspraak

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak.

Onze SEO technieken
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie

Een ‘zoekterm’ is gewoon een woord of groep woorden die iemand typt in Google of een andere zoekmachine, om iets te vinden op het internet. Stel dat je op zoek bent naar een nieuw koffiezetapparaat, dan zou je zoekterm bijvoorbeeld “”beste koffiezetapparaat”” kunnen zijn. Google laat dan een lijst zien van websites die mogelijk nuttige informatie hebben over het beste koffiezetapparaat.

Voor bedrijven die producten of diensten online aanbieden, is het heel belangrijk om te weten welke zoektermen mensen gebruiken. Dit helpt hen om hun website zodanig in te richten dat deze verschijnt wanneer iemand die zoektermen gebruikt. Dit heet zoekmachineoptimalisatie of SEO.

Bij het kiezen van zoektermen die ze willen ‘targeten’ of richten op hun website, kijken bedrijven naar twee belangrijke dingen: relevantie en populariteit.

‘Relevantie’ betekent dat de zoekterm nauw aansluit bij wat het bedrijf te bieden heeft. Bijvoorbeeld, als je een winkel hebt die koffiezetapparaten verkoopt, zou je willen verschijnen wanneer iemand zoekt naar “”beste koffiezetapparaat””.

‘Populariteit’ betekent hoe vaak mensen die zoekterm gebruiken. Zoektermen die veel gebruikt worden, kunnen meer mensen naar je website trekken. Maar ze kunnen ook competitiever zijn, omdat meer bedrijven proberen om bovenaan de zoekresultaten te verschijnen voor die termen.

Dus, zoektermen zijn de woorden die mensen gebruiken om dingen op het internet te vinden. Door goed te begrijpen en te kiezen welke zoektermen relevant en populair zijn, kunnen bedrijven hun website zichtbaarder maken in zoekmachines zoals Google. Dit kan hen helpen om meer bezoekers naar hun site te trekken, en hopelijk meer klanten te winnen.

Meer Kennisbank Artikelen

Scroll naar boven

Algoritme

Wat is het precies? 

Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.