Symblings Digital Marketing
4.8
Gebaseerd op 15 beoordelingen
powered by Google
js_loader
Adres

Symblings Digital Marketing
Kabelweg 37, Amsterdam

Specialismes

SEO, SEA, Content Marketing, Linkbuilding, Web Development.

Plan een afspraak

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak.

Onze SEO technieken
UTM code

UTM code

Een UTM-code is eigenlijk een stukje extra informatie dat we toevoegen aan een webadres (URL). UTM staat voor ‘Urchin Traffic Monitor’ en is een hulpmiddel dat ons helpt om te zien hoe goed onze online reclame-acties werken. Dankzij UTM-codes kunnen we bijvoorbeeld zien waar de mensen die onze website bezoeken vandaan komen, en welke van onze reclame-acties het meest succesvol zijn in het aantrekken van bezoekers en in het krijgen van resultaten.

Stel dat je een UTM-code wilt maken, dan moet je eerst bedenken voor welke specifieke actie en bron je dit wilt doen. Je kunt bijvoorbeeld de mensen volgen die op een advertentie op Facebook hebben geklikt, of die op een link in een e-mailnieuwsbrief hebben geklikt. Deze informatie voeg je vervolgens toe aan het einde van het webadres in de vorm van een stukje extra tekst.

Hier is een voorbeeld van een webadres met een UTM-code aan het einde:

In dit voorbeeld is de UTM-code opgedeeld in drie delen:

utm_source: dit vertelt ons waar de bezoekers vandaan komen, bijvoorbeeld ‘facebook’ of ‘e-mail’.
utm_medium: dit vertelt ons hoe de bezoekers bij ons terecht zijn gekomen, bijvoorbeeld via ‘sociale media’ of via ‘e-mail’.
utm_campaign: dit vertelt ons bij welke reclame-actie de bezoekers horen, bijvoorbeeld ‘zomeruitverkoop’ of ‘feestdagenactie’.

Als iemand op een link met een UTM-code klikt, wordt deze informatie doorgestuurd naar de server van de website en opgeslagen. Zo kunnen we zien welke reclame-acties de meeste bezoekers naar onze website brengen en welke bronnen de meest waardevolle bezoekers opleveren.

UTM-codes zijn erg waardevol voor mensen die reclame maken, omdat ze ons helpen begrijpen hoe goed onze inspanningen werken. Door UTM-codes te gebruiken, kunnen we op feiten gebaseerde beslissingen nemen en onze reclame-acties verbeteren om meer bezoekers en resultaten te krijgen.

Meer Kennisbank Artikelen

Scroll naar boven

Algoritme

Wat is het precies? 

Een algoritme is een reeks stappen of instructies die worden gebruikt om een specifiek probleem op te lossen. Het is als een recept dat een computer of een persoon kan volgen om een bepaald resultaat te bereiken. 

Algoritmen spelen een cruciale rol in de informatica en helpen bij het organiseren en verwerken van gegevens, het nemen van beslissingen en het automatiseren van taken. Ze kunnen worden toegepast in verschillende domeinen, zoals zoekmachines, routeplanners, machine learning en data-analyse. 

Kortom, algoritmen vormen de bouwstenen van onze digitale wereld en helpen bij het oplossen van complexe problemen.