Websites Testen

Websites Testen

Online heeft niemand het geduld om te wachten op het seconden lang laden van jouw website.

Gebruikers klikken dan massaal weg en zoeken een andere website in de zoekmachine. Dus zorg dat je website snel laadt!

Dit is vaak niet zo eenvoudig gerealiseerd, want een langzame website kan veel verschillende oorzaken hebben. De belangrijkste die wij vaak tegenkomen:

Het goede nieuws is dat de laadsnelheid van de meeste websites flink verbeterd kan worden door wat technische optimalisaties. 

Test eens hoe de laadsnelheid van jouw website is via bijvoorbeeld GTMetrix.com. Dan krijg je naast een score ook een overzicht van de redenen waarom je website er lang over doet om te laden. 

Foto of Afbeelding verkleinen

Een foto of afbeelding verkleinen op je website kan grofweg op twee manieren.

  • Je vermindert het aantal pixels (verkleinen)
  • Je optimaliseert de afbeelding voor een website

Het optimaliseren van een afbeelding of foto kan zorgen voor een veel kleinere afbeelding, terwijl het verschil visueel niet te zien is. 

Een website heeft nu eenmaal niet dezelfde kwaliteit nodig als bijvoorbeeld voor drukwerk. En voor kleinere schermen (zoals een mobiele telefoon) heb je ook minder pixels nodig dan voor een groot beeldscherm om de afbeelding of foto nog steeds in goede kwaliteit te zien.

Probeer bijvoorbeeld TinyPNG.com om een  JPG of PNG bestand te verkleinen. Dat scheelt voor de meeste foto’s of afbeeldingen al snel 40-70% in grootte.

En dus in laadsnelheid van de pagina waar de afbeelding op staat.

Afbeeldingen Verkleinen

Zeker voor afbeeldingen en foto’s die al op een website staan is het heel veel werk om ze allemaal te optimaliseren. 

Je moet ze dan vaak allemaal downloaden naar je computer. Vervolgens optimaliseren, weer uploaden naar je website en op iedere pagina van je  website de geoptimaliseerde afbeelding selecteren. 

 

Gelukkig kan het ook eenvoudiger! Symblings kan helpen alle afbeeldingen op de website te optimaliseren, zonder bovenstaande arbeidsintensieve proces.

Als je Symblings inschakelt worden de afbeeldingen ook allemaal verkleind (en in verschillende formaten opgeslagen) zodat op ieder schermformaat de beste of optimale resolutie (hoogte x breedte in pixels) wordt getoond.

Zo wordt jouw website ook direct een stuk sneller! En dat vinden gebruikers weer prettig, omdat ze niet lang hoeven te wachten op het laden van jouw website pagina.

Neem Contact Op

Heeft u vragen, advies nodig, of wilt u een samenwerking bespreken?

 

Laat het ons weten via onderstaande contactgegevens, of door het formulier in te vullen.

Wat kunnen we voor u doen?

    Blog Posts