Een oplossing voor uw email SPAM, eindelijk!

Ontvangt u ook zoveel spam berichten via uw website? Dan bent u niet de enige.

Het versturen van ongevraagde e-mails (spamming) is een probleem van wereldwijde omvang en een enorme bedreiging voor zowel gebruikers als bedrijven. Helaas nemen sommige landen weinig tot geen maatregelen om te voorkomen dat spammers dergelijke kwaadaardige plannen binnen hun grenzen uitvoeren. Bovendien zal spam blijven bestaan en problemen veroorzaken omdat verschillende Internet Service Providers (ISP’s) hun diensten willens en wetens aan professionele spammers verkopen – met winstoogmerk.

Vraagt u zich af in welke landen het grootste aantal problemen met levende spam bestaat en welke ISP’s het grootste aantal aanhoudende spamproblemen hebben? Kijk eens naar de statistieken van Spamhaus vanaf 28 augustus 2020.

Voorbeelden van Spam emails

SPAM is niet alleen hinderlijk, maar ook gevaarlijk

Phishing-aanvallen zijn geen nieuwe bedreiging. In feite zijn deze zwendelpraktijken in omloop sinds het midden van de jaren ’90. Maar in de loop van de tijd zijn ze steeds geavanceerder geworden, hebben ze zich gericht op grotere aantallen mensen en hebben ze meer schade aangericht aan zowel individuen als organisaties.

Dat betekent dat dit jaar – ondanks een groeiend aantal leveranciers die anti-phishing oplossingen aanbieden – phishing een groter probleem is dan ooit. Het probleem is zelfs zo groot dat het moeilijk is om de laatste feiten en cijfers bij te houden.

Laat ons u helpen uw SPAM met 99% te reduceren. Gegarandeerd!

6 tekenen dat een bericht 'phishing' is

Er zijn verschillende veel voorkomende en helaas vaak succesvolle aanvalswegen die cybercriminelen kunnen gebruiken om u te scheiden van uw persoonlijke contact- en financiële gegevens. Deze phishing-aanvalsmethoden omvatten e-mail, telefoongesprekken, corrupte software of apps, sociale media, advertenties en zelfs directe sms-berichten.

Wat zijn naast het medium dat wordt gebruikt om u te bereiken (wat meestal e-mail-still is!), enkele van de tekenen en gedragingen om naar te zoeken? Niet elke bedreiging is zo voor de hand liggend als je zou hopen, en gesprekken die alleen gericht zijn op de inbox zijn volledig ontoereikend in het schrijnende landschap waarin we ons nu bevinden.

 

1. Phishing door uw software of app zelf

Zelfs de meest recente krantenkoppen geven aan dat namaaksoftware en -apps nog steeds reële en actuele gevaren voor digitale nomaden zijn. Op zowel Android als iOS vinden gewetenloze codeurs regelmatig manieren om het goedkeuringsproces te omzeilen en een app te leveren die gewone functionaliteit lijkt te bieden, zelfs als deze persoonlijke informatie overneemt en naar onbekende partijen stuurt.

Er zijn ook andere manieren van misleiding. Fake reviews op app stores komen nog steeds verbluffend vaak voor. Enkele honderden of zelfs een paar duizend gloeiende reviews geven een oppervlakkige indruk van legitimiteit, maar bij nader inzien zullen soortgelijke bewoordingen die door meerdere gebruikers worden gebruikt of zelfs verdacht veel gelijksoortige gebruikersnamen aan het licht komen.

Soms is er alleen maar een mooie gebruikersinterface nodig om nietsvermoedende gebruikers in de app store aan het lijntje te houden. In sommige gevallen kunnen oneerlijke ontwikkelaars zelfs de UI van de app die ze proberen te spoofen verbeteren, voor dat extra beetje betrouwbaarheid.

 

2. Je hebt een mysterieuze tekst of oproep ontvangen

Veel van de focus van social engineering blijft liggen op e-mail, maar het zou een vergissing zijn om smishing (sms-bericht phishing) en vishing (voice phishing) tegen te gaan. Would-be herrieschoppers kunnen gemakkelijk lokale netnummers die u misschien herkent, of ze kunnen zich zelfs voordoen als technische supportvertegenwoordigers om u aan te moedigen om de referenties voor uw apparaten of accounts op te geven.

Dit is een van de oudste trucs in de boeken – en het werkt nog steeds. Gelukkig is het meestal vrij eenvoudig om een echte bedrijfsverzending te vertellen, afgezien van een nepzending. Veel bedrijven, zoals Microsoft en de IRS, zijn duidelijk over het nooit ongevraagd contact maken met klanten via de telefoon. Als u wordt gebeld door iemand die u hulp biedt waar u niet om hebt gevraagd en die u niet nodig hebt, hang dan onmiddellijk op en blokkeer het nummer in de instellingen van uw telefoon.

 

“Wist je dat Google 100 miljoen phishing emails per dag blokkeert?!”

3. Je hebt iets “gewonnen”.

Loterij oplichting en die alomtegenwoordige “You’ve Won Something Glorious!” pop-up advertenties zijn nog steeds een populaire manier om te phishen voor de bankrekening van mensen en routing nummers. Helaas, het feit dat ze nog steeds bestaan en zo gewoon zijn betekent dat ze nog steeds werken. We weten allemaal dat er een adrenalinestoot en opwinding is als we iets ontvangen wanneer we het het minst verwachten.

Een slachtoffer kan op een frauduleuze website een bericht ontvangen dat hij of zij een geldprijs heeft gewonnen of een loterij heeft gewonnen waaraan hij of zij niet heeft deelgenomen en dat zijn of haar winst beschikbaar is voor directe storting. Als u een bericht als dit ontvangt, verwijder het (ongelezen) en blokkeer het e-mailadres en/of telefoonnummer.

4. Uw social media accounts worden aangevallen

Sociale media heeft aanleiding gegeven tot bijzonder vervelende vormen van “spear phishing” – dat wil zeggen, het publieke profiel van mijnslachtoffers voor nuttige informatie, en dan te poseren als iemand die je kent, of die je op zijn minst zou kunnen verwarren als legitiem. Vergeet niet om uw digitale vrienden zorgvuldig te controleren.

 

Een andere manier waarop sociale media kunnen worden bewapend is door middel van game mechanics, waaronder enquêtes en vragenlijsten. U kunt worden aangemoedigd om een wiel te draaien, met het scherm te communiceren of feedback te geven over iets, waarna u het spel “wint” en om aanvullende informatie wordt gevraagd.

 

Wat de enquêtes betreft, vergeet niet dat als u niet duidelijk een klant bent, u waarschijnlijk het product bent. Het zal u misschien niet verbazen dit te leren, maar neppe enquêtes komen zo vaak voor op Facebook dat gebruikers vaak de officiële message boards van de sociale site oplichten met vragen over individuele vragenlijsten – zelfs de zeldzame legitieme een – waar gebruikers een vergoeding krijgen voor het geven van hun mening.

 

En dan zijn er nog de social engineering inspanningen zoals die van Cambridge Analytica tijdens de Brexit-campagne, maar ook van binnenlandse en buitenlandse actoren tijdens de presidentsverkiezingen van 2016.

 

5. Uw URL ziet er niet goed uit

Het maakt niet uit hoe je in contact komt met een phishingschema, de kans is groot dat een deel van de actie die ze willen dat je onderneemt een specifieke URL bezoekt. Weten hoe je moet vertellen wanneer een URL niet echt is, of niet verbonden is met de persoon of het bedrijf dat beweert contact met je op te nemen, is een cruciale vaardigheid.

De logische eerste stap is het uitvoeren van een Google of Bing zoekopdracht voor het bedrijf en het bekijken van de topresultaten. De URL die u hebt gekregen moet overeenkomen met wat bovenaan de pagina met zoekresultaten staat. Sommige browsers helpen u hier zelfs mee.

Apple’s Safari verkort het adres in de URL-balk tot alleen het hoofddomein en subdomein. Het idee is om de cijfers, letters en andere vullingen uit te knippen om je direct te laten weten als je ergens bent waar je niet verwacht had te zijn. Phishers hebben een kunst gemaakt van het gebruik van lange en ingewikkelde URL’s om hun bedoelingen te verbergen.

Een ander ding dat u kunt doen is een adresboek bijhouden met de officiële URL’s, contactnummers en e-mailadressen van de bedrijven waarmee u zaken doet. U kunt ook enkele regels of filters schrijven zodat uw inbox automatisch onkruid verwijdert en inkomende berichten weggooit op basis van vertrouwenssymbolen die u al hebt geïdentificeerd, zoals twijfelachtige afzenderadressen.

 

6. U bent gewaarschuwd of heeft een ultimatum gekregen

Dit is een ander soort oplichterij die zo oud is als de digitale heuvels, en een die aast op het menselijke element van de angst, of de aangeboren zorg om het missen van een belangrijke deadline.

Oplichters houden ervan om vaag dreigend taalgebruik in hun vissen op te nemen om een snelle, irrationele reactie van hun doelwitten te verhinderen. Een negatieve berichtencampagne kan bijvoorbeeld een script bevatten dat gebruikers vertelt dat hun informatie is gecompromitteerd, en ze kunnen beter de betaling overhandigen voordat de oplichters die (soms schandalige) informatie aan het publiek lekken. Een klassiek geval van afpersing.

Maar je hebt meer kans om jezelf te compromitteren door te snel te reageren op een valse dreiging dan dat je daadwerkelijk uit je systeem bent geweerd, of wat de claim ook is.

Voelt u zich voorbereid?
Een digitaal leven is niet echt meer facultatief – niet meer als ons hele professionele, sociale en zelfs politieke leven zich online ontvouwt.

Zelfs het dagelijkse surfen kan aanvoelen als een mijnenveld, maar hopelijk voel je je beter voorbereid op de essentiële bedreiging die de kern vormt van bijna elke malware-aanval van vandaag: phishing. Oplichters weten hoe ze hun slachtoffers moeten oprollen, zelfs als ze zich buiten de e-mailpool bevinden. Bewaak dus uw apps, uw sociale media, uw mobiele apparaten en uw browsers goed!

Lees ook andere artikelen

Deel deze informatie