Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.
Contact us now +1128 5255 8454
support@elated-themes.com

Instagram Feed

Welkom bij Symblings

Blog

Home  /  Online Marketing   /  Zoekmachine Vriendelijke Pagina’s

Zoekmachine Vriendelijke Pagina’s

a

Optimaliseren voor mens en machine

Blog 4 van 10 – Symblings heeft een reeks artikelen geschreven over het onderwerp SEO / Zoekmachineoptimalisatie. Dit is het eerste artikel uit die serie.

Vindt u het artikel interessant? Schrijf u dan in voor onze SEO nieuwsbrief en u ontvangt de volgende artikelen automatisch in uw mailbox.

Indexeerbare inhoud

Zoekmachines zijn beperkt in hoe ze het web doorzoeken en inhoud interpreteren. Een webpagina ziet er niet altijd hetzelfde uit voor u en mij als voor een zoekmachine. In dit gedeelte zullen we ons concentreren op specifieke technische aspecten van het bouwen (of wijzigen) van webpagina’s, zodat ze zijn gestructureerd voor zowel zoekmachines als menselijke bezoekers.
Deel dit artikel met uw programmeurs, informatiearchitecten en ontwerpers, zodat alle partijen die betrokken zijn bij de constructie van een site de neuzen dezelfde kant op hebben staan.

Om beter te presteren in lijsten met zoekmachines, moet uw belangrijkste inhoud in HTML-tekstindeling zijn.

Afbeeldingen, Flash-bestanden, Java-applets en andere niet-tekstuele inhoud worden vaak genegeerd of gedevalueerd door crawlers van zoekmachines, ondanks de vooruitgang in de crawltechnologie. De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat de woorden en zinnen die u voor uw bezoekers weergeeft, zichtbaar zijn voor zoekmachines, is door ze in de HTML-tekst op de pagina te plaatsen. Er zijn echter meer geavanceerde methoden beschikbaar voor diegenen die behoefte hebben aan meer opmaak of visuele weergavestijlen:

Uw site bekijken door de ogen van de zoekmachines

Veel websites hebben aanzienlijke problemen met indexeerbare inhoud, dus dubbele controle is de moeite waard. Door tools zoals de cache van Google en bijvoorbeeld SEO-browser.com te gebruiken, kunt u zien welke elementen van uw inhoud zichtbaar en indexeerbaar zijn voor de zoekmachines.

Technische SEO Tips

1. Geef alt-tekst op voor afbeeldingen. Wijs afbeeldingen in gif-, jpg- of png-indeling ``alt attributen`` in HTML toe om zoekmachines een tekstbeschrijving van de visuele inhoud te geven.

2. Vul zoekvakken aan met navigatie en doorzoekbare links.

3. Vul Flash- of Java-plug-ins aan met tekst op de pagina.

4. Zorg voor een transscript voor video- en audio-inhoud als de gebruikte woorden en zinnen bedoeld zijn om door de motoren te worden geïndexeerd.

Technische SEO Optimalisatie Uitbesteden

We kunnen ons voorstellen dat deze erg technische kant van uw website zoekmachine optimalisatie u boven de pet gaat. Geen nood! Wij hebben hier veel vaker mee te maken gehad!

Dus als u onze hulp wilt bij het beter vindbaar maken van uw website staan we voor u klaar! Neem contact met ons op om uw wensen en mogelijkheden te bespreken.

Whoa! Zien we er zo uit?

Met behulp van de Google-cachefunctie kunnen we zien dat de startpagina van JugglingPandas.com voor een zoekmachine niet alle rijke informatie bevat die we zien. Dit maakt het moeilijk voor zoekmachines om relevantie te interpreteren.

Menselijke ogen versus Google Cache

Hé, waar is het plezier gebleven?

Oh, via Google-cache kunnen we zien dat de pagina een dorre woestenij is. Deze site is volledig in Flash gebouwd, maar helaas betekent dit dat zoekmachines geen van de tekstinhoud, of zelfs de links naar de afzonderlijke games, kunnen indexeren.

Zonder HTML-tekst zou deze pagina het erg moeilijk hebben om in zoekresultaten te worden gerangschikt.

Het is verstandig om niet alleen te controleren op tekstinhoud, maar ook om met SEO-tools te controleren of de pagina’s die u bouwt, zichtbaar zijn voor de zoekmachines. Dit is van toepassing op uw afbeeldingen en, zoals we hier zien, ook op links.

Meer Technische SEO Optimalisatie

Crawlbare Website Links

Net zoals zoekmachines inhoud moeten zien om pagina’s in hun massieve op trefwoorden gebaseerde indexen weer te geven, moeten ze ook links zien om de inhoud in de eerste plaats te vinden.

Een doorzoekbare linkstructuur – een structuur waarmee de crawlers door de paden van een website kunnen bladeren – is van vitaal belang om alle pagina’s op een website te vinden. Honderdduizenden sites maken de kritieke fout door hun navigatie zo te structureren dat zoekmachines er geen toegang toe hebben, waardoor ze niet in staat zijn pagina’s in de indexen van zoekmachines te krijgen.
Hieronder hebben we geïllustreerd hoe dit probleem kan gebeuren:

Deze linkstructuur zier op het eerste oog goed uit. Maar u ziet dat een aantal pagina’s geen links met andere (bovenliggende) pagina’s bevatten. Die pagina’s kunnen dus in principe niet gevonden worden.

De Sitemap kan helpen ze alsnog te vinden (en indexere), maar deze interne link-structuur is niet ideaal.

Geweldige inhoud, goede zoekwoordtargeting en slimme marketing zullen geen verschil maken als de crawlers uw pagina’s niet kunnen bereiken.

Nofollow Links

Rel = “nofollow” kan worden gebruikt met de volgende syntaxis:
<a href=”Uw-Domein.nl” rel=”nofollow”>Slechte SEO!</a>

Links kunnen veel attributen hebben. De motoren negeren ze bijna allemaal, met de belangrijke uitzondering van het kenmerk rel = “nofollow”. In het bovenstaande voorbeeld vertelt het toevoegen van het kenmerk rel = “nofollow” aan de koppelingstag de zoekmachines dat de site-eigenaren niet willen dat deze koppeling wordt geïnterpreteerd als een goedkeuring van de doelpagina.
Nofollow, letterlijk genomen, instrueert zoekmachines om een ​​link niet te volgen (hoewel sommigen dat doen). De nofollow-tag is ontstaan ​​als een methode om geautomatiseerde blogcommentaar, gastenboek en spam voor linkinjectie te stoppen (lees hier meer over de lancering), maar is in de loop van de tijd veranderd in een manier om de motoren te vertellen elke linkwaarde te verdisconteren die gewoonlijk worden doorgegeven. Links die zijn getagd met nofollow worden door elk van de motoren iets anders geïnterpreteerd, maar het is duidelijk dat ze niet zoveel gewicht doorstaan ​​als normale links.

Zijn nofollow-links slecht?

Hoewel ze niet zoveel waarde hechten als hun gevolgde neven en nichten, zijn niet-volgde links een natuurlijk onderdeel van een divers linkprofiel. Een website met veel inkomende links verzamelt veel niet-volgde links, en dit is geen slechte zaak. De rangschikkingsfactoren van Moz toonden zelfs aan dat sites met een hoge rangorde meestal een hoger percentage inkomende nofollow-links hadden dan sites met een lagere rangorde.

a

Google

Google stelt dat ze in de meeste gevallen geen nofollow-links volgen, noch dat deze links PageRank overdragen of tekstwaarden verankeren. Het gebruik van nofollow zorgt er in feite voor dat Google de doelkoppelingen uit hun algemene grafiek van het internet laat vallen. Nofollow-links hebben geen gewicht en worden geïnterpreteerd als HTML-tekst (alsof de link niet bestond).

Dat gezegd hebbende, veel webmasters geloven dat zelfs een nofollow-link van een site met hoge autoriteit, zoals Wikipedia, kan worden geïnterpreteerd als een teken van vertrouwen.

Bing & Yahoo!

Bing, die Yahoo-zoekresultaten aanstuurt, heeft ook verklaard dat ze geen nofollow-links in de linkgrafiek opnemen, hoewel hun crawlers nog steeds nofollow-links kunnen gebruiken om nieuwe pagina’s te ontdekken.

Dus hoewel ze de links kunnen volgen, gebruiken ze ze niet in ranglijstberekeningen.

Redenen waarom pagina's niet worden geindexeerd

Formulieren vereist

Als u wilt dat gebruikers een online formulier invullen voordat ze toegang krijgen tot bepaalde inhoud, is de kans groot dat zoekmachines die beveiligde pagina’s nooit te zien krijgen. Formulieren kunnen een met een wachtwoord beveiligde login of een volledige enquête omvatten. In beide gevallen zullen zoekcrawlers over het algemeen niet proberen formulieren in te dienen, dus inhoud of links die via een formulier toegankelijk zouden zijn, zijn onzichtbaar voor de zoekmachines.

Links in onvergelijkbare JavaScript

Als u JavaScript voor koppelingen gebruikt, kan het zijn dat zoekmachines niet crawlen of weinig belang hechten aan de ingesloten koppelingen. Standaard HTML-links moeten JavaScript vervangen (of vergezellen) op elke pagina die crawlers willen crawlen.

Links die verwijzen naar pagina’s die zijn geblokkeerd door de Meta Robots-tag of robots.txt

Met de Meta Robots-tag en het robots.txt-bestand kan een site-eigenaar de crawler-toegang tot een pagina beperken. Wees gewaarschuwd dat menig webmaster deze richtlijnen onbedoeld heeft gebruikt als een poging om de toegang door malafide bots te blokkeren, alleen om te ontdekken dat zoekmachines hun crawl stoppen.

Frames of iframes

Technisch gezien zijn koppelingen in beide frames en iframes doorzoekbaar, maar beide vormen structurele problemen voor de motoren qua organisatie en navolging. Tenzij u een geavanceerde gebruiker bent met een goed technisch begrip van hoe zoekmachines indexeren en links volgen in frames, is het het beste om er niet bij te blijven.

Robots gebruiken geen zoekformulieren

Hoewel dit rechtstreeks verband houdt met de bovenstaande waarschuwing op formulieren, is het zo’n veel voorkomend probleem dat het moet worden vermeld. Sommige webmasters geloven dat als ze een zoekvak op hun site plaatsen, zoekmachines alles kunnen vinden waarnaar bezoekers op zoek zijn. Helaas voeren crawlers geen zoekopdrachten uit om inhoud te vinden, waardoor miljoenen pagina’s ontoegankelijk en gedoemd zijn tot anonimiteit totdat een gecrawlde pagina naar hen linkt.

Links in Flash, Java en andere plug-ins

De links die zijn ingebed in de Juggling Panda-site (uit ons bovenstaande voorbeeld) zijn perfecte illustraties van dit fenomeen. Hoewel tientallen panda’s op de pagina worden vermeld en gekoppeld, kan geen enkele crawler ze bereiken via de linkstructuur van de site, waardoor ze onzichtbaar zijn voor de motoren en verborgen voor zoekopdrachten van gebruikers.

Links op pagina’s met vele honderden of duizenden links

Zoekmachines zullen slechts zoveel links op een bepaalde pagina crawlen. Deze beperking is nodig om spam te verminderen en rankings te behouden. Pagina’s met honderden links erop lopen het risico dat al die links niet worden gecrawld en geïndexeerd.

Als u deze valkuilen voorkomt heeft u schone indexeerbare HTML links, zodat zoekmachine spiders eenvoudig toegang tot uw pagina’s en content hebben.

a

Keywords Keywords en nog eens Keywords

Keywords Gebruik

Zoekwoorden (keywords) zijn fundamenteel voor het zoekproces. Ze zijn de bouwstenen van taal en van zoeken. In feite is de hele wetenschap van het ophalen van informatie (inclusief webgebaseerde zoekmachines zoals Google) gebaseerd op trefwoorden.

Terwijl de zoekmachines de inhoud van pagina’s op internet doorzoeken en indexeren, houden ze die pagina’s bij in op trefwoorden gebaseerde indexen in plaats van 25 miljard webpagina’s op te slaan in één database. Miljoenen en miljoenen kleinere databases, elk gecentreerd op een bepaalde trefwoordterm of zin, stellen de zoekmachines in staat om de gegevens die ze nodig hebben in slechts een fractie van een seconde op te halen.

Als u wilt dat uw pagina een kans krijgt om in de zoekresultaten voor ‘hond’ te worden gerangschikt, is het verstandig om ervoor te zorgen dat het woord ‘hond’ deel uitmaakt van de doorzoekbare inhoud van uw document.

Keyword Dominantie

Zoekwoorden domineren hoe we onze zoekintentie communiceren met de zoekmachines. Wanneer we woorden invoeren om naar te zoeken, zoekt de zoekmachine pagina’s die moeten worden opgehaald op basis van de woorden die we hebben ingevoerd.

De volgorde van de woorden (“panda’s jongleren” versus “jongleren met panda’s”), spelling, interpunctie en hoofdletters bieden extra informatie die de zoekmachines gebruiken om de juiste pagina’s te vinden en te rangschikken.
Zoekmachines meten hoe zoekwoorden op pagina’s worden gebruikt om de relevantie van een bepaald document voor een zoekopdracht te bepalen. Een van de beste manieren om de ranglijst van een pagina te optimaliseren, is ervoor te zorgen dat de zoekwoorden waarvoor u wilt rangschikken prominent worden gebruikt in titels, tekst en metagegevens.

Over het algemeen beperkt u, naarmate u uw zoekwoorden specifieker maakt, de concurrentie op zoekresultaten en verbetert u uw kansen om een ​​hogere positie te bereiken. Deze kaart vergelijkt de relevantie van de brede term “boeken” met de specifieke titel Tale of Two Cities.

Merk op dat hoewel er veel resultaten zijn voor de brede termijn, er aanzienlijk minder resultaten (en dus minder concurrentie) zijn voor het specifieke resultaat.

Misbruik van Keywords

Sinds het begin van online zoeken hebben mensen zoekwoorden misbruikt in een misplaatste poging om zoekmachines te manipuleren. Dit omvat het “opvullen” (stuffing) van sleutelwoorden in tekst, URL’s, metatags en links. Helaas doet deze tactiek bijna altijd meer kwaad dan goed voor uw site.

Vroeger vertrouwden zoekmachines op het gebruik van zoekwoorden als een belangrijk relevantiesignaal, ongeacht hoe de zoekwoorden daadwerkelijk werden gebruikt. Hoewel zoekmachines nog steeds zowel tekst als een mens nog steeds niet kunnen lezen en begrijpen, heeft het gebruik van machine learning hen in staat gesteld om dit ideaal te benaderen.
De beste praktijk is om uw zoekwoorden op een natuurlijke en strategische manier te gebruiken (meer hierover hieronder). Als uw pagina het zoekwoord ‘Eiffeltoren’ target, kunt u natuurlijk inhoud opnemen over de Eiffeltoren zelf, de geschiedenis van de toren of zelfs aanbevolen hotels in Parijs. Aan de andere kant, als je gewoon de woorden ‘Eiffeltoren’ op een pagina met irrelevante inhoud strooit, zoals een pagina over het fokken van honden, dan zijn je inspanningen om te rangschikken voor ‘Eiffeltoren’ een lange, zware strijd.

Het doel van het gebruik van zoekwoorden is niet om hoog te scoren voor alle zoekwoorden, maar om hoog te scoren voor de zoekwoorden waarnaar mensen zoeken wanneer ze willen wat uw site biedt.

De Keyword Dichtheid Mythe

Zoekwoorddichtheid maakt geen deel uit van moderne rangschikkingsalgoritmen, zoals aangetoond door Dr. Edel Garcia in The Keyword Density of Non-Sense.

Als twee documenten, D1 en D2, bestaan uit 1000 termen (l = 1000) en een term 20 keer herhalen (tf = 20), zal een sleutelwoorddichtheids-analysator u vertellen dat voor beide documenten Sleutelwoorddichtheid (KD) KD = 20 / 1000 = 0,020 (of 2%) voor die termijn. Identieke waarden worden verkregen wanneer tf = 10 en l = 500. Het is duidelijk dat een sleutelwoorddichtheidsanalysator niet bepaalt welk document relevanter is.

Een keyword dichtheidsanalyse vertelt ons niets over:

1. De relatieve afstand tussen trefwoorden in documenten (nabijheid)

2. Waar in een document de voorwaarden voorkomen (distributie)

3. De co-citatiefrequentie tussen termen (co- occurance)

4. Het hoofdthema, onderwerp en subonderwerpen (onderwerpen over onderwerpen) van de documenten

Conclusie:

Zoekwoorddichtheid is gescheiden van inhoud, kwaliteit, semantiek en relevantie. Hoe moet een optimale keyword dichtheid op een pagina er dan uitzien?

Een optimale zoekwoorden-dichtheid voor de uitdrukking “running shoes” zou er ongeveer zo uitzien

On-Page Optimalisatie

Zoekwoordgebruik en targeting maken nog steeds deel uit van de rangschikking-salgoritmen van de zoekmachines, en we kunnen een aantal effectieve technieken voor het gebruik van zoekwoorden toepassen om pagina’s te helpen creëren die goed zijn geoptimaliseerd.

Door veel verschillende platformen worden volume-tests uitgevoerd, daardoor krijgen ze een enorm aantal zoekresultaten en verschuivingen te zien op basis van tactieken voor het gebruik van zoekwoorden. Wanneer u met een van uw eigen sites werkt, is dit het proces dat zij aanbevelen.

U zou in het algemeen geen zoekwoorden moeten gebruiken in ankertekst die naar andere pagina’s op uw site verwijst; dit staat bekend als zoekwoord kannibalisatie.

Gebruik de zoekwoord (combinatie):

  • Minimaal één keer in de titeltag. Probeer de trefwoordzin zo dicht mogelijk bij het begin van de titeltag te houden. Meer details over titeltags volgen later in dit gedeelte.
  • Eens prominent bovenaan de pagina.
  • Ten minste twee of drie keer, inclusief variaties, in de hoofdtekst op de pagina. Misschien nog een paar keer als er veel tekstinhoud is. Misschien vindt u meer waarde in het gebruik van het trefwoord of variaties meer dan dit, maar in onze ervaring heeft het toevoegen van meer instanties van een term of zin de neiging om weinig of geen invloed te hebben op rankings.
  • Ten minste eenmaal in het alt-kenmerk van een afbeelding op de pagina. Dit helpt niet alleen bij het zoeken op internet, maar ook bij het zoeken naar afbeeldingen, wat af en toe waardevol verkeer kan opleveren.
  • Eenmaal in de URL. Aanvullende regels voor URL’s en zoekwoorden worden verderop in dit gedeelte besproken.
  • Ten minste eenmaal in de metabeschrijvingstag. Houd er rekening meer dat de metabeschrijvingstag niet wordt gebruikt door de zoekmachines voor ranglijsten, maar eerder helpt om klikken aan te trekken door zoekers die de resultatenpagina lezen. Omdat de metabeschrijving het tekstfragment wordt dat door de zoekmachines wordt gebruikt.

Blog 4 van 10 – Symblings heeft een reeks artikelen geschreven over het onderwerp SEO / Zoekmachineoptimalisatie. Dit is het eerste artikel uit die serie.

Vindt u het artikel interessant? Schrijf u dan in voor onze SEO nieuwsbrief en u ontvangt de volgende artikelen automatisch in uw mailbox.

Andere Blog Artikelen

Symblings levert een breed portfolio van SEO diensten en zoekmachineoptimalisatie. Daarnaast bieden we advies en uitvoering op het gebied van o.a. Webdevelopment en Digital Marketing. Daar kunnen we u dus ook mee helpen!

Neem 100% vrijblijvend contact met ons op om uw behoefte en situatie te bespreken. We denken altijd graag met u mee!

  • optioneel
  •  
No Comments
Post a comment

Call Now Button