Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.
Contact us now +1128 5255 8454
[email protected]

Instagram Feed

Welkom bij Symblings

Blog

Home  /  Online Marketing   /  SEO Zoekmachine Indexatie

SEO Zoekmachine Indexatie

Hoe Zoekmachines Werken

Blog 1 van 10 – Symblings heeft een reeks artikelen geschreven over het onderwerp SEO / Zoekmachineoptimalisatie. Dit is het eerste artikel uit die serie.

Vindt u het artikel interessant? Schrijf u dan in voor onze SEO nieuwsbrief en u ontvangt de volgende artikelen automatisch in uw mailbox.

Zoekmachine Doel 1: Zoeken en Indexeren

SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie.

Zoekmachines hebben twee belangrijke functies: crawlen van websites en daardoor een index opbouwen en zoekmachine gebruikers een gerangschikte lijst aanbieden van de websites die volgens hen het meest relevant zijn.

Stel je het World Wide Web voor als een netwerk van haltes in een grootstedelijk metrosysteem.

Elke stop is een uniek document (meestal een webpagina, maar soms een PDF-, JPG- of ander bestand). De zoekmachines hebben een manier nodig om de hele stad te ‘kruipen’ en onderweg alle haltes te vinden, zodat ze het best beschikbare pad gebruiken – links.

seo indexatie

De link-structuur van het web dient om alle pagina’s aan elkaar te binden.

Met koppelingen kunnen de geautomatiseerde robots van zoekmachines, de zogenaamde ‘crawlers’ of ‘spiders’, de vele miljarden onderling verbonden documenten op internet bereiken.
Zodra de zoekmachines deze pagina’s hebben gevonden, ontcijferen ze de code ervan en slaan ze geselecteerde stukken op in enorme databases, die later kunnen worden opgeroepen wanneer dat nodig is voor een zoekopdracht. Om de monumentale taak te volbrengen om miljarden pagina’s te houden die in een fractie van een seconde toegankelijk zijn, hebben de zoekmachines bedrijven datacenters over de hele wereld gebouwd.

Deze monsterlijke opslagfaciliteiten bevatten duizenden machines die grote hoeveelheden informatie zeer snel verwerken. Wanneer een persoon een zoekopdracht uitvoert op een van de belangrijkste motoren, eisen ze onmiddellijk resultaten; zelfs een vertraging van één of twee seconden kan ontevredenheid veroorzaken, dus de motoren werken hard om zo snel mogelijk antwoorden te geven.

Zoekmachine Doel 2: Antwoorden geven

SEO Vragen beantwoorden

Zoekmachines zijn antwoordapparaten.

Wanneer een persoon een online zoekopdracht uitvoert, doorzoekt de zoekmachine zijn corpus van miljarden documenten en doet twee dingen: ten eerste retourneert het alleen die resultaten die relevant of nuttig zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker; ten tweede rangschikt het die resultaten op basis van de populariteit van de websites die de informatie aanbieden. Het is zowel de relevantie als de populariteit die het SEO-proces moet beïnvloeden.

Hoe bepalen zoekmachines de relevantie en populariteit?

Voor een zoekmachine betekent relevantie meer dan het vinden van een pagina met de juiste woorden. In de begindagen van het web gingen zoekmachines niet veel verder dan deze simplistische stap, en zoekresultaten waren van beperkte waarde. In de loop der jaren hebben slimme ingenieurs betere manieren bedacht om resultaten af ​​te stemmen op de zoekopdrachten van gebruikers. Tegenwoordig beïnvloeden honderden factoren de relevantie en we bespreken de belangrijkste hiervan vind je op onze website.

Zoekmachines gaan er doorgaans van uit dat hoe populairder een site, pagina of document is, des te waardevoller de informatie moet zijn.

Deze veronderstelling is redelijk succesvol gebleken in termen van gebruikerstevredenheid met zoekresultaten.
Populariteit en relevantie worden niet handmatig bepaald. In plaats daarvan gebruiken de motoren wiskundige vergelijkingen (algoritmen) om de tarwe uit het kaf te sorteren (relevantie) en vervolgens de tarwe in volgorde van kwaliteit (populariteit) te rangschikken.

Deze algoritmen bevatten vaak honderden variabelen. Op het gebied van zoekmarketing noemen we ze ‘rangschikkingsfactoren’. Symblings heeft speciaal voor dit onderwerp een artikel gemaakt: rangschikkingsfactoren voor zoekmachines.

Hoe word ik succesvol in Zoekmachines?

Of de vraag anders gesteld: “hoe slagen SEO marketeers?”

De ingewikkelde algoritmen van zoekmachines lijken ondoordringbaar. De motoren zelf geven inderdaad weinig inzicht in hoe betere resultaten te behalen of meer verkeer te genereren. Wat ze ons bieden over optimalisatie en best practices wordt hieronder beschreven:

SEO-INFORMATIE VAN GOOGLE WEBMASTER RICHTLIJNEN

Google beveelt het volgende aan om betere rankings in hun zoekmachine te krijgen:

 • Maak pagina’s voornamelijk voor gebruikers, niet voor zoekmachines.
 • Misleid uw gebruikers niet en presenteer geen andere inhoud aan zoekmachines dan u aan gebruikers laat zien, een praktijk die gewoonlijk ‘cloaking’ wordt genoemd.
 • Maak een site met een duidelijke hiërarchie en tekstlinks.
 • Elke pagina moet bereikbaar zijn via ten minste één statische tekstlink.
 • Maak een nuttige, informatierijke site en schrijf pagina’s die uw inhoud duidelijk en nauwkeurig beschrijven.
 • Zorg ervoor dat uw <title> -elementen en ALT-attributen beschrijvend en nauwkeurig zijn.
 • Gebruik trefwoorden om beschrijvende, mensvriendelijke URL’s te maken. Geef een versie van een URL op om een document te bereiken, met behulp van 301-omleidingen of het kenmerk rel = “canonical” om dubbele inhoud aan te pakken.
SEO-INFORMATIE VAN BING RICHTLIJNEN VOOR DE WEBMASTER

Bing-ingenieurs bij Microsoft bevelen het volgende aan om betere rankings in hun zoekmachine te krijgen:

 • Zorg voor een schone, trefwoordrijke URL-structuur.
 • Zorg ervoor dat inhoud niet wordt begraven in rich media (Adobe Flash Player, JavaScript, Ajax) en controleer of rich media geen links voor crawlers verbergen.
 • Maak inhoud met veel trefwoorden en vergelijk trefwoorden met wat gebruikers zoeken.
 • Produceer regelmatig verse inhoud.
 • Plaats de gewenste tekst niet in afbeeldingen. Als u bijvoorbeeld wilt dat uw bedrijfsnaam of adres wordt geïndexeerd, zorg er dan voor dat deze niet – alleen – wordt weergegeven in een bedrijfslogo.

Poeh, dat klinkt als heel veel werk en dit is dus maar het puntje van de ijsberg?! JA, uw website goed optimaliseren is niet eenvoudig!

Have No Fear, Fellow Search Marketeer!

Naast dit vrij gegeven advies hebben zoekmachine marketeers in de ruim 15 jaar dat er op internet wordt gezocht, methoden gevonden om informatie te achterhalen over hoe de zoekmachines pagina’s rangschikken. SEO’s en marketeers gebruiken die gegevens om hun sites en hun klanten te helpen een betere positionering te bereiken.

Verrassend genoeg ondersteunen de motoren veel van deze inspanningen, hoewel de zichtbaarheid van het publiek vaak laag is. Conferenties over zoekmarketing trekken technici en vertegenwoordigers van alle belangrijke zoekmachines aan. En…. Vertegenwoordigers van zoekmachines helpen ook webmasters door af en toe online deel te nemen aan blogs, forums en groepen.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

En er bestaan natuurlijk ook mogelijkheden om uw zoekmachineoptimalisatie uit te besteden aan specialisten. Daar kan Symblings u natuurlijk ook mee helpen! Maar iedere website, branche en doelgroep is verschillend, dus we kunnen niet zonder meer zeggen wat dit in uw situatie betekent.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek, dan bespreken we een maatwerk plan van aanpak.

Symblings levert een breed portfolio van SEO diensten en zoekmachineoptimalisatie. Daarnaast bieden we advies en uitvoering op het gebied van o.a. Webdevelopment en Digital Marketing. Daar kunnen we u dus ook mee helpen!

Neem 100% vrijblijvend contact met ons op om uw behoefte en situatie te bespreken. We denken altijd graag met u mee!

Blog 1 van 10 – Symblings heeft een reeks artikelen geschreven over het onderwerp SEO / Zoekmachineoptimalisatie. Dit is het eerste artikel uit die serie.

Vindt u het artikel interessant? Schrijf u dan in voor onze SEO nieuwsbrief en u ontvangt de volgende artikelen automatisch in uw mailbox.

 • optioneel
 •  
No Comments
Post a comment

Call Now Button