SEO Teksten Laten Schrijven

SEO-teksten laten schrijven

Organisch verkeer is een essentieel onderdeel van elke Digitale Marketing en content strategie. De beste manier om het gratis organische verkeer naar een website te verhogen is om uw zoekmachine rankings te verbeteren.

Een solide SEO strategie zal u helpen meer gratis website bezoekers te realiseren. Met onderstaande off-page en on-page SEO regels voor uw website zal dit zeker lukken.

SEO schrijven is essentieel omdat het ervoor zorgt dat u de gebruikerservaring op uw pagina’s niet over het hoofd ziet. Immers, een van de belangrijkste hoge ranking factoren is de webpagina ervaring.

Lees verder als u SEO schrijven wilt begrijpen om de vindbaarheid van uw website in zoekmachines te vergroten!

Content Creatie

Groei in Traffic

Keyword Ranking

Meetbaar Resultaat

Wat is SEO Schrijven?

Het schrijven van content om in de hoogste zoekresultaten van zoekmachines zoals Google te ranken staat bekend als SEO schrijven.

Dit wordt bereikt door het uitvoeren van zoekwoorden onderzoek en het creëren van geoptimaliseerde inhoud die aansluit op de intentie van de  zoekopdracht van de gebruiker.

Zoekmachines kunnen uw blog post of pagina weergeven voor relevante zoekopdrachten als u goed geoptimaliseerde inhoud schrijft voor uw gebruikers.

U kunt het organische verkeer naar uw site verhogen en uw doelpubliek bereiken door een SEO-strategie in uw schrijven te integreren. Na verloop van tijd is waardevolle content minder duur, meer consistent, en meestal efficiënter dan betaald zoekverkeer door advertenties of reclame.

Wat zijn de basisprincipes van SEO-schrijven?

Er is geen magische formule om als eerste te scoren in zoekmachines, maar we kennen verschillende aspecten van zoekmachine-algoritmen. Om hoger te scoren, moet de inhoud worden geschreven met deze factoren in het achterhoofd.

Het gebruik van gerelateerde en juiste zoekwoorden is een van de meest cruciale aspecten van SEO content schrijven. Dit houdt in dat je moet begrijpen waar mensen naar zoeken als ze zoeken naar webpagina’s zoals die van jou. Dit vereist zoekwoord onderzoek en het creëren van een lijst van woorden en zinnen die moeten worden opgenomen, met name in de meta description en title tag.

Het is ook van cruciaal belang om verschillende gerelateerde woorden in de inhoud op te nemen. Dat wil zeggen woorden die gerelateerd zijn aan de (primaire) zoekwoorden die werden onderzocht.

Om de inhoud te bepalen, kijken zoekmachines naar het aantal woorden dat gerelateerd is aan de doel trefwoorden. Dit heet ook wel ‘topical relevance‘.

Informatieve Content

Kwalitatieve content is de basis van zoekmachine optimalisatie. Goede content is belangrijker dan veel content. Wat is goede content? Dit zijn teksten, videos en afbeeldingen gericht op de website gebruiker, de lezer. Door dit aan de website toe te voegen gaat de website ‘als vanzelf’ hoger ranken in zoekmachines.

Bezoekers Groei

Gebruikers willen een goede website. Een website die snel laadt, op alle devices goed (responsive) leesbaar is en waar informatie logisch is gestructureerd. Zoekmachines ‘zien’ het gedrag van gebruikers op uw website, zoals de tijd die op pagina’s wordt besteed, en nemen die data mee in de ranking van uw website.

Google Analytics

Het succes van SEO moet voortdurend worden gemonitord. Gaan de zoekmachine resultaten van uw trefwoorden de goede kant op? Wordt uw nieuwe content daadwerkelijk gelezen? Bereikt u de juiste demografische groepen en geografische gebieden? Google Analytics is essentieel om uw (en ons) succes te meten.

Innovatieve Strategieën

Door grondige analyse en A/B-testen hebben we SEO-strategieën geoptimaliseerd. Symblings kan u helpen uw doelstellingen sneller te bereiken door onze – bewezen – innovatieve strategieën ook voor uw organisatie te implementeren.

Vooral op het gebied van niche- en lokale marketing hebben we ongelooflijke mogelijkheden om de diensten van uw bedrijf in weken in plaats van maanden of jaren te kunnen rangschikken.

Link Building

Als andere websites naar uw inhoud verwijzen, is dit een teken voor zoekmachines dat u kwalitatieve informatie geeft. Deze ‘backlinks’ geven eigenlijk een keurmerk aan uw website, pagina’s en de informatie. Het aantal backlinks – bij voorkeur van hooggewaardeerde websites – is altijd de basis geweest van het Google-algoritme om te bepalen welke pagina’s hoger in de zoekresultaten moeten worden geplaatst.

Reputatie Management

Door voortdurend nieuwe ‘nieuwe content’ aan uw website toe te voegen, zullen de ‘spin’ van Google en anderen zien dat uw website actief wordt onderhouden. Dit telt ook mee in de ranking van uw website in de zoekresultaten. Websites waarop continu nieuwe – kwalitatieve – content wordt geplaatst staan hoger in de zoekresultaten (SERP, Search Engine Ranking Position).

Waarom is SEO schrijven belangrijk?

SEO schrijven wordt gedaan om de ranking van de inhoud op Google te verbeteren. Als de inhoud van een website pagina niet geoptimaliseerd is, zal deze meerdere pagina’s lager verschijnen voor een zoekopdracht. Daardoor zal de pagina dus minder organisch verkeer krijgen op basis van het aantal zoekopdrachten per maand naar dat zoekwoord.

Maar waarom is het zo belangrijk om op de eerste pagina te staan?

Volgens een studie is het aantal kliks dat een pagina krijgt niet alleen sterk afhankelijk van het verschijnen op de eerste pagina van de zoekresultaten, maar ook van het zo hoog mogelijk verschijnen op die pagina.

Meer dan 31 procent van het doelpubliek klikt op het eerste resultaat op die eerste pagina.

Na dat eerste resultaat dalen de percentages met elke plaats op de pagina. Daarom moet u zorgen dat uw blogberichten verschijnen bij de eerste resultaten die mensen zien om de click-through-ratio te verbeteren. Dit heet ook wel de optimalisatie van de conversieratio.

Lees alle ins en outs over de click-through-ratio’s in ons artikel Organische clicks in de zoekresultaten

Een belangrijke factor in het optimaliseren van zoekmachine resultaten is het schrijven van teksten op basis van complexe  – en tegelijk goed leesbare – taal. Teksten worden door zoekmachines niet beschouwd als ‘waardevolle inhoud’ als de taal te eenvoudig is en te weinig unieke woorden gebruikt.

Goede SEO teksten moeten dus vloeiend en complex genoeg zijn om veel informatie over het onderwerp over te brengen terwijl de taal op een natuurlijke manier wordt gebruikt. Goede SEO teksten laten schrijven is dus een vak!

Wat doet een SEO copywriter?

Een goede SEO tekstschrijver is een specialist die kennis van zoekmachine rankings gebruikt om content te produceren die geoptimaliseerd is voor zowel de zoekmachines als de website bezoeker.

Een SEO tekstschrijver moet logischerwijs een grondige kennis hebben van Google’s belangrijkste ranking factoren. En van de beste manier van het gebruik van die ranking factoren in de geschreven tekst. Aangezien deze persoon verantwoordelijk zal zijn voor het optimaliseren van de artikelen, is kennis van de technische kant van on-page SEO ook vereist.

De gebruikte taal moet eenvoudig genoeg zijn voor menselijke lezers om te begrijpen. De copywriter moet met een groot zoekwoordenonderzoek relevante zoekwoorden vinden en deze op een natuurlijke manier gebruiken.

Welke vaardigheden moet een SEO copywriter bezitten

Een SEO copywriter moet in staat zijn om inhoud te schrijven met een duidelijke stem en een vloeiende schrijfstijl.
Ze moeten precies weten wie het beoogde publiek is, zodat ze de teksten daarop aansluitend kunnen schrijven.

De copywriter moet in staat zijn om snel onderzoek te doen om te bepalen wat concurrenten doen met hun (succesvolle) content en wat nodig is om goed te ranken  met de inhoud van een pagina.

Ook moeten ze in staat zijn om te schrijven in een overtuigende toon, zodat de tekst converteert naar het beoogde doel. En  een SEO copywriter moet creatief genoeg zijn om te denken aan nieuwe onderwerp ideeën, met name voor het schrijven van blog posts.

Een goede SEO copywriter moet daarnaast ook de basisprincipes van latente semantische indexering begrijpen om de inhoud hoger te laten scoren. Hij of zij moet zoveel mogelijk relevante, belangrijke informatie in een tekst voor laten komen om een goede ervaring te bieden aan zowel lezers als zoekmachine crawlers. Latente semantische indexering is het gebruik van relevante trefwoorden, wat ongelooflijk waardevol is voor het schrijven van SEO-inhoud.

En een SEO copywriter moet ook nog eens op de hoogte zijn van alle wijzigingen in de algoritmes van zoekmachines. Want zoekmachine algoritmes worden tientallen keren per dag aangepast!

10 SEO schrijf richtlijnen die u zou moeten volgen

1. Schrijf voor mensen

Begrijp uw publiek en schrijf voor hen. Schrijf op een authentieke manier begrijpelijke webteksten. Goede teksten zijn de goede basis om een website bezoeker daadwerkelijk te informeren over een concrete vraag of belangrijke vragen die hij of zij heeft. Het is altijd een goed idee om leesbare teksten van unieke content aan te bieden als het uw doel is om tevreden klanten en extra bezoekers te realiseren.

Het bieden van de belangrijkste informatie leidt ertoe dat een bezoeker sneller begrip opdoet van een onderwerp en uw website als waardevol ervaart. U bent dan een assistent op basis van uw kennis, u toont autoriteit en helpt potentiële klanten de bezoeker van uw website daadwerkelijk. 

Maar SEO copywriting – het vak van het schrijven van goede webteksten door een goede SEO tekstschrijver – is slechts één onderdeel van SEO. 

seo teksten laten schrijven

2. Begrijp het Google Algoritme

Begrijp de meest recente algoritmes van Google. Als de meest populaire zoekmachine, is het van cruciaal belang om te begrijpen hoe u organisch verkeer naar uw blogberichten kunt verhogen.

Ze passen regelmatig hun zoekalgoritme aan zodat de pagina’s met de hoogste kwaliteit hoger gerangschikt worden, oftewel een hoge ranking krijgen. Google heeft als doel om de zoekmachine zo efficiënt mogelijk te maken voor gebruikers van haar diensten.

Als je begrijpt waar zoekmachines naar op zoek zijn, kun je het effectiever leveren. En dan zult u in Google Analytics zien dat het organische verkeer naar de website groeit.

3. Doe Zoekwoordenonderzoek

U moet keyword onderzoek doen en begrijpen hoe u de beste zoekwoorden voor het schrijven van SEO teksten kunt selecteren. Zoekwoorden hebben allemaal een (wisselend) aantal zoekopdrachten per maand. Op basis van onderzoek moeten de belangrijke keywords – met een hoog aantal zoekopdrachten per maand – worden bepaald. Bepaalde keywords zijn misschien niet interessant voor u, omdat u een dienst of product niet aanbiedt. Ondanks dat een groot zoekwoordenonderzoek kansen toont kiest u voor de – voor u – relevante zoekwoorden.

Dit omvat het begrijpen hoe de populariteit van het primaire zoekwoord te bepalen is en hoe de bijbehorende long-tail zoekwoorden geselecteerd kunnen worden.

Het doel trefwoord voor een onderwerp heeft vaak te veel concurrentie voor de eerste paar posities in zoekmachine resultaten.

Als gevolg daarvan is het noodzakelijk om hoofdzoekwoorden te kiezen met een hoog zoekvolume. Een SEO content schrijver moet het concurrentieniveau voor elke zin of woord beoordelen en de meest geschikte selecteren.

Als u de belangrijkste zoektermen heeft gevonden en daar relevante informatie over aanbiedt heeft u een goede basis gelegd voor uw content marketing.

4. Creëer lange inhoud

De Google Panda 4.1 algoritme-update werd geïmplementeerd om langere, meer informatieve inhoud te belonen en korte inhoud te bestraffen.

Een goede basis vuistregel is om op elke pagina minstens 1.000 woorden inhoud van hoge kwaliteit te hebben. Kortere pagina’s missen wellicht de complexiteit die zoekmachines eisen.

Het schrijven van langere inhoud geeft u ook de mogelijkheid om informatie in verschillende formaten te presenteren, zoals opsommingstekens en tabellen.

Elke pagina moet informatieve trefwoorden bevatten, en het hebben van een aantal verschillende manieren om informatie te presenteren kan gunstig zijn voor zowel mensen als zoekmachines.

5. Gebruik gerelateerde zoekwoorden

De meest recente algoritmes kijken naar veel voorkomende woorden die samen gaan met uw primaire trefwoord.

Dit informeert zoekmachines dat de inhoud inderdaad over dat onderwerp gaat. Het is zelden nodig om te onderzoeken welke begeleidende woorden te gebruiken, omdat ze typisch de basiswoorden zijn die het onderwerp zou gebruiken.

Als je niet zeker weet hoe je begeleidende woorden moet gebruiken, kijk dan eens naar latente semantische indexering en gebruik wat je geleerd hebt om goed te gebruiken.

6. Maak unieke zinnen en unieke content

Alle zoekmachines belonen unieke inhoud. Als delen van een pagina zijn gekopieerd van een andere website, kan het worden gemarkeerd als spam en een lage ranking krijgen.

Het gebruik van copywriting sites kan u helpen om ervoor te zorgen dat elk element van uw SEO schrijven uniek is.

Als u duplicaten vindt, herformuleer die secties dan om de kopie natuurlijk te laten klinken.

7. Gebruik Gevarieerde Content Formaten

Een uitstekende webpagina kan een verscheidenheid aan methoden voor het overbrengen van informatie bevatten. Andere mediatypen worden vaak gebruikt om de informatie in de tekst aan te vullen en uit te breiden.

Het gebruik van video’s op webpagina’s is ideaal voor dit doel. Het gebruik van nuttige afbeeldingen is ook nuttig voor de lezers.

Te veel grijze tekst kan moeilijk te lezen zijn. Door de tekst op te splitsen, verbetert de doorstroming en wordt hij leesbaarder.

8. Krijg site links van hoge kwaliteit

Het gebruik van links als informatiecitaten is gebruikelijk om te herkennen waar de informatie vandaan komt.

Toch moet u geen informatie van websites van lage kwaliteit op uw webpagina gebruiken. Als u links naar spam sites heeft, wordt aangenomen dat de informatie op uw pagina ook spam is.

Neem altijd links op naar sites met een autoriteit en die bekend zijn in hun eigen domein.

Backlinks en Linkbuilding

Het overkoepelende doel van zoekmachines is om kwaliteitsinformatie beschikbaar te maken voor iedereen. Als je linkt naar waardevolle sites, zien zoekmachines dat je verbonden bent met andere sites en halen ze daar je informatie vandaan.

Backlinking is een ander belangrijk onderdeel. Om SEO te verbeteren, moet de content die u maakt backlinks van andere websites aantrekken. De links van andere websites die naar uw content verwijzen worden organische backlinks genoemd. En hoe meer organische backlinks u heeft hoe hoger de autoriteit van uw content in de ogen Google en andere zoekmachines. Content van een lage kwaliteit zal logischerwijs minder verwijzingen krijgen en tot een lager aantal links en bezoekers naar uw website leiden. Mede op basis van het aantal backlinks bepaalt de zoekmachine welke websites als eerste getoond moeten worden.

Seo teksten laten schrijven is eenvoudiger als u weet waar u op moet letten. Zorg dat u schrijft moet in de eerste plaats worden geschreven voor een menselijk publiek. Zorg voor een artikel in balans, met een duidelijke structuur en begrijpelijke teksten. Aantrekkelijke content zorgt dat het artikel echt wordt gewaardeerd.

Als gebruikers de allerbelangrijkste informatie – met de belangrijke zoekwoorden en bedrijfsspecifieke informatie – eenvoudig begrijpen zullen ze ook uitkijken naar nieuwe content op uw website.

Weinig sites zullen er een link naar willen plaatsen als het vol staat met trefwoorden of te robotachtig klinkt.

9. Schrijf meta-informatie

Meta tags en een meta omschrijving zijn verplicht voor alle stukken inhoud. Dit stelt zoekmachines in staat om een samenvatting van het blogbericht weer te geven. Je biedt dus een inhoudsopgave van de pagina of post met behulp van meta omschrijving. Neem de belangrijkste onderdelen van de inhoud van de pagina op in de meta omschrijving.

Je hebt ook een title tag nodig, die wordt weergegeven als de titel van de pagina. Deze mag niet langer zijn dan 70 tekens. Dit is de maximale lengte van de titel toegestaan door Google.

De meta description mag niet langer zijn dan 160 karakters. Als je niet bekend bent met basis HTML, leer dan wat zodat je deze waardevolle stukken voor je SEO content kunt maken.

10. Gebruik een redelijke hoeveelheid subkoppen

Subkoppen kunnen worden gebruikt om elk onderwerp te breken, maakt niet uit hoe smal het is. Dit stelt u ook in staat om uw zoekwoorden prominent te plaatsen.

Subkoppen helpen om de tekst te breken en maken het makkelijker om informatie aan de lezers te laten zien.

Een Gratis, Maatwerk SEO Offerte ontvangen?

Vraag ons naar voorbeelden, wij laten u graag zien wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen!

  Vijf elementen van SEO schrijven

  Copywriting wordt gedefinieerd door bepaalde aspecten van waardevolle inhoud, zoals tijdigheid en visuele aantrekkingskracht.

  Door consequent de beste SEO-praktijken in uw inhoud toe te passen, zal uw inhoud op natuurlijke wijze naar de top 10 van Google stijgen en meer verkeer genereren.

  Er zijn echter enkele elementen die u altijd zullen helpen hoog in Google te scoren en uw conversiepercentage te verhogen. Voordat u begint met het implementeren van SEO-copywriting-elementen, moet u in gedachten houden dat er een aantal dingen zijn die vóór on-page optimalisatie moeten komen.

  1. Site Snelheid

  Volgens onderzoek zal 40% van de mensen een webpagina verlaten als het meer dan 3 seconden duurt om volledig te laden, en 47% van de gebruikers verwacht dat een website in twee seconden of minder laadt.

  Sinds 2010 is site snelheid een ranking factor en is het ook gunstig voor gebruikers. Als de laadtijd van uw site langer is dan 2 seconden, wat de industriestandaard is, moet u stappen ondernemen om dit te verbeteren.

  Uw inhoud is interessant en waardevol, maar het duurt een tijdje voordat uw pagina volledig is geladen, en kijkers zullen vertrekken omdat hun aandachtsspanne kort is. Dit verlaagt de kwaliteit van de gebruikerservaring die u uw bezoekers biedt.

  2. Title Tags

  Uw inhoud kan zinvol zijn, maar als uw kop middelmatig is, zult u een lage click-through rate hebben. Verspil uw SEO-kopie niet.

  De kop wordt door vijf keer zoveel mensen gelezen als de body copy.

  In SEO copywriting, moet uw kop de aandacht van mensen trekken en hen verleiden om te klikken en verder te lezen.

  Focus op wat je leads als eerste zullen zien terwijl je leert een betere content schrijver te worden. 

  3. Inhoud

  De inhoud zelf is een essentieel aspect van SEO copywriting. Mensen zoeken in Google en andere zoekmachines in de eerste plaats om nuttige inhoud te vinden. Zoekmachines houden van nieuwe SEO content, dat is waarom je je site regelmatig moet updaten.

  U moet gebruik maken van trefwoordzinnen om goede inhoud te schrijven die goed zal scoren op Google. Vermijd keyword stuffing en over-optimalisatie. Zet het primaire zoekwoord in uw kop indien mogelijk, maar zorg ervoor dat het leest vloeiend.

  4. Meta beschrijving

  Gebruik meta beschrijvingen om zoekmachines te helpen voordat u uw inhoud schrijft en voordat u deze publiceert. Meta beschrijvingen helpen zoekmachines en gebruikers bij het begrijpen van het onderwerp en waarom uw gerichte zoekwoorden en zinnen blijven verschijnen in de inhoud. Dit is hoe SEO bedrijven hun inkomen verdienen.

  Wanneer mensen zoeken naar trefwoorden die verband houden met uw pagina, Google toont de meta beschrijving als een snippet. Deze snippet kopie zal bepalen of u wel of niet klikken ontvangt, ongeacht hoe hoog u in de zoekresultaten staat.

  5. Zoekwoorden Frequentie

  De frequentie waarmee uw gekozen zoekwoorden verschijnen op de webpagina wordt aangeduid als keyword frequentie.

  Trefwoord dichtheid en frequentie zijn niet meer zo effectief als voordat Google begon met het uitrollen van frequente updates, maar ze zijn essentiële onderdelen van SEO inhoud. On-page optimalisatie fouten zoals keyword stuffing, overmatige keyword plaatsing, en title tag stuffing moeten worden vermeden.

  SEO teksten schrijven samengevat

  SEO schrijven moet rekening houden met de doelstellingen van uw strategie en de factoren voor zoekmachine ranking.

  Het schrijven van content is echter veel meer een proces om de gebruikersintentie te bereiken dan te voldoen aan de technische SEO-vereisten.

  Het bieden van een professionele en unieke lees- en bezoekervaring met content van hoge kwaliteit geeft uw blogpost automatisch de voorkeur op de zoekmachineresultatenpagina.

  Onze SEO Pakketten

  We hebben ook een SEO pakket dat past bij uw behoeften! Dit zijn onze standaardpakketten, maar we kunnen uiteraard ook maatwerk leveren.

  Basis SEO Pakket

  Het perfecte SEO-pakket als u één specifiek product verkoopt.

  • 5 Keywords Geoptimaliseerd
  • 1 Top 10 Ranking Garantie
  • Keyword Onderzoek Inclusief
  • Doorlopende SERP Tracking

  97Per Maand

  Popular

  Plus SEO Pakket

  Ideaal als u een hoge zichtbaarheid nodig heeft voor al uw producten

  • 5 Keywords Geoptimaliseerd
  • 1 Top 10 Ranking Garantie
  • Keyword Onderzoek Inclusief
  • Doorlopende SERP Tracking

  147Per Maand

  Premium SEO Pakket

  Domineer de markt met eersteklas zichtbaarheid voor al uw zoekwoorden

  • 5 Keywords Geoptimaliseerd
  • 1 Top 10 Ranking Garantie
  • Keyword Onderzoek Inclusief
  • Doorlopende SERP Tracking

  297Per Maand

  Geavanceerde Niche Marketingstrategieën voor Lokaal Bereik

  Vooral op het gebied van niche- en lokale marketing zijn wij in staat om ongelofelijke resultaten te behalen. Om de diensten van uw bedrijf in weken in plaats van maanden of jaren te laten ranken.

  173% Snellere ranking voor uw lokale bedrijf. Zorg dat uw lokale klanten u en uw diensten vinden.
  100% SEO service. Bespaar geld op reclamekosten. En blijf verkeer en leads krijgen, zelfs jaren nadat ons werk gedaan is.
  136% Hoger rendement op uw investeringen. Wij leveren SEO resultaten die de zoekmachine posities van uw organisatie goed houden voor de gewenste zoekwoorden.