Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.
Contact us now +1128 5255 8454
support@elated-themes.com

Instagram Feed

Welkom bij Symblings

Blog

Home  /  Online Marketing   /  Hoe werkt Google?

Hoe werkt Google?

Hoe werkt Google?

Elke dag bezoeken miljarden mensen Google met vragen – over allerlei dingen. Soms zelfs vragen over Google Zoeken zelf, zoals hoe werkt deze zoekmachine  eigenlijk? En hoewel dit een onderwerp is waar hele boeken over zijn geschreven, is er een goede kans dat je geïnteresseerd bent in iets beknopters.

Laten we zeggen dat het bijna avondeten is en je wilt een recept voor … lasagne… daar komen we zo op terug.

Maar laten we er eerst wat dieper op ingaan. Sinds het begin heeft Google continu het web in kaart gebracht – honderden miljarden pagina’s – om zoiets als een index te maken. Zie het als de gigantische bibliotheek waar we doorheen lopen als je op zoek bent naar lasagne of iets anders.

Nu verschijnt het woord lasagne veel op internet: pagina’s over de geschiedenis van lasagne, artikelen van een wetenschapper wiens achternaam toevallig “Lasagne” was waar andere mensen naar op zoek waren.

Maar als je honger hebt, is willekeurig klikken door miljoenen links niet leuk. Dit is waar de rangschikking-salgoritmen van Google een rol spelen: eerst proberen ze te begrijpen waarnaar u op zoek bent, zodat ze nuttig kunnen zijn, zelfs als u niet precies de juiste woorden kent om te gebruiken, of als uw spelling een beetje afwijkt.

Vervolgens doorzoeken ze miljoenen mogelijke overeenkomsten in de index en stellen ze automatisch een pagina samen die probeert de meest relevante informatie bovenaan te plaatsen, waaruit u kunt kiezen.

Ok, nu hebben we enkele resultaten. Maar hoe hebben de algoritmen eigenlijk besloten wat er op de eerste pagina is terechtgekomen?

Er zijn honderden factoren die van invloed zijn op het rangschikken van zoekresultaten, dus laten we er enkele bespreken: u weet misschien al dat pagina’s met de woorden waarnaar u zocht, waarschijnlijk bovenaan zullen eindigen – geen verrassing daar.
Maar de locatie van die woorden, zoals in de titel van de pagina of in het bijschrift van een afbeelding, dat zijn ook factoren. Er is veel meer in rangschikken dan alleen woorden.
Toen Google aan de slag ging, hebben we gekeken hoe pagina’s aan elkaar zijn gelinkt om beter te begrijpen waar pagina’s over gingen en hoe belangrijk en betrouwbaar ze leken.

Linkbuilding is nog steeds een belangrijke factor

Een andere factor is de locatie – waar een zoekopdracht plaatsvindt – omdat als je toevallig in Ormea, Italië bent, je misschien op zoek bent naar informatie over hun jaarlijkse lasagna-festival, maar als je in Omaha, Nebraska bent, ben je dat waarschijnlijk niet.

Wanneer een webpagina werd geüpload, is het moment van plaatsen ook een belangrijke factor – pagina’s die recenter zijn gepubliceerd, bevatten vaak meer accurate informatie, vooral in het geval van een snel ontwikkelend nieuwsverhaal.

Problemen met crawlen en indexeren

Natuurlijk probeert niet elke site op internet behulpzaam te zijn. Net als bij robocalls op uw telefoon of spam in uw e-mail, zijn er veel sites die alleen bestaan ​​om op te lichten, en elke dag uploaden oplichters miljoenen meer.

Het feit dat instantvirusdownload.net 400 keer de woorden “lasagne-recept” opsomt, betekent niet dat het je gaat helpen bij het maken van het diner.

We besteden veel tijd aan het proberen om tricks als deze een stap voor te blijven, en zorgen ervoor dat onze algoritmen zwendelwebsites kunnen herkennen en markeren voordat ze de pagina met zoekresultaten bereiken.

Dus laten we eens kijken: miljarden keren per dag, wanneer iemand naar lasagne zoekt, of “hervat het schrijven van tips” of “hoe een baby in te swadden” of iets anders, lokaliseert de software van Google alle potentieel relevante resultaten op het web, verwijdert alle spam en rangschikt ze op basis van honderden factoren zoals zoekwoorden, links, locatie en versheid. OK.

Goed moment om even adem te halen. Dit laatste deel gaat over hoe we wijzigingen aanbrengen in de zoekopdracht, en het is belangrijk.

Problemen bij het matchen van zoekwoorden met inhoud

Sinds 1998, toen Google online ging, lijken mensen onze resultaten behoorlijk nuttig te hebben gevonden. Maar het internet is altijd aan het veranderen en mensen zijn altijd op zoek naar nieuwe dingen – in feite is één op de zeven zoekopdrachten iets dat nog nooit eerder door iemand in het zoekvak is getypt. Dus we werken altijd aan updates voor Zoeken – duizenden per jaar.

Dat roept een grote vraag op: hoe beslissen we of een verandering het zoeken nuttiger maakt?

Nou, een van de manieren waarop we potentiële updates voor Zoeken evalueren, is door mensen zoals jij te vragen. Elke dag bekijken duizenden zoekkwaliteitsraters steekproeven van zoekresultaten naast elkaar en geven vervolgens feedback over de relevantie en betrouwbaarheid van de informatie. Om ervoor te zorgen dat deze evaluaties consistent zijn, volgen de beoordelaars een lijst met richtlijnen voor de evaluatie van zoekkwaliteit.

Zie Google als onze openbare gids voor wat een goed zoekresultaat.

Dus daar heb je het: elke keer dat je op ‘zoeken’ klikt, analyseren onze algoritmen de betekenis van de woorden in je zoekopdracht, koppelen ze aan inhoud op internet, begrijpen we welke inhoud het meest waarschijnlijk nuttig en betrouwbaar is, en dan automatisch alles samenbrengen in een overzichtelijke pagina die is ontworpen om u de informatie te geven die u nodig hebt.
Alles in … oh 0.81 seconden. Wauw. Heeft er iemand honger gekregen?
Wilt u meer weten? Neem contact met ons op, dan praten we verder…
Wij, het Symblings team levert een breed portfolio van SEO diensten en zoekmachineoptimalisatie. Daarnaast bieden we advies en uitvoering op het gebied van o.a. Webdevelopment en Digital Marketing.
Daar kunnen we dus ook ú mee helpen!

Neem 100% vrijblijvend contact met ons op om uw behoefte en situatie te bespreken. We denken altijd graag met u mee!

Andere Blog Artikelen

  • optioneel
  •  
No Comments
Post a comment

Call Now Button