Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.
Contact us now +1128 5255 8454
support@elated-themes.com

Instagram Feed

Welkom bij Symblings

Blog

Home  /  Online Marketing   /  Het belang van Zoekmachines

Het belang van Zoekmachines

a

Waarom zijn zoekmachines belangrijk?

Blog 3 van 10 – Symblings heeft een reeks artikelen geschreven over het onderwerp SEO / Zoekmachineoptimalisatie. Dit is het derde artikel uit die serie.

Vindt u het artikel interessant? Schrijf u dan in voor onze SEO nieuwsbrief en u ontvangt de volgende artikelen automatisch in uw mailbox.

Zoekmachines Interpreteren

Een belangrijk aspect van SEO is om uw website gemakkelijk te maken voor zowel gebruikers als zoekmachines. Hoewel zoekmachines steeds geavanceerder zijn geworden, kunnen ze een webpagina nog steeds niet op dezelfde manier zien en begrijpen als een mens. SEO helpt de zoekmachines om uit te zoeken waar elke pagina over gaat en hoe deze nuttig kan zijn voor gebruikers.

Een veelgehoord argument tegen SEO

We horen regelmatig uitspraken als deze:

“Geen slimme ingenieur zou ooit een zoekmachine bouwen die vereist dat websites bepaalde regels of principes volgen om te worden gerangschikt of geïndexeerd. Iedereen met een half brein zou een systeem willen dat door elke architectuur kan kruipen, elke hoeveelheid complexe of imperfecte gegevens kan analyseren code en nog steeds een manier vinden om de meest relevante resultaten te retourneren, niet degene die zijn ‘geoptimaliseerd’ door niet-gelicentieerde zoekmarketingexperts.”

Maar wacht …

Stel je voor dat je online een foto van je familiehond hebt gepost. Een mens zou het kunnen omschrijven als “een zwarte, middelgrote hond, ziet eruit als een laboratorium, dat speelt in het park.” Aan de andere kant, zou de beste zoekmachine ter wereld moeite hebben om de foto te begrijpen op een plek in de buurt van dat niveau van verfijning. Hoe laat je een zoekmachine een foto begrijpen?

Gelukkig stelt SEO webmasters in staat aanwijzingen te geven die de motoren kunnen gebruiken om inhoud te begrijpen. In feite is het toevoegen van de juiste structuur aan uw inhoud essentieel voor SEO.

Als u zowel de mogelijkheden als de beperkingen van zoekmachines begrijpt, kunt u uw webinhoud op de juiste manier bouwen, formatteren en annoteren op een manier die zoekmachines kunnen verwerken. Zonder SEO kan een website onzichtbaar zijn voor zoekmachines.

De grenzen van Zoekmachinetechnologie

De belangrijkste zoekmachines werken allemaal volgens dezelfde principes, zoals uitgelegd in het eerste deel van deze blog serie. Geautomatiseerde zoekrobots crawlen het web, volgen links en indexeren inhoud in enorme databases. Ze bereiken dit met oogverblindende kunstmatige intelligentie, maar moderne zoektechnologie is niet almachtig.

Er zijn tal van technische beperkingen die aanzienlijke problemen veroorzaken bij zowel opname als ranglijst. We hebben de meest voorkomende hieronder vermeld:

Problemen met crawlen en indexeren

 • Online formulieren: zoekmachines zijn niet goed in het invullen van online formulieren (zoals een login) en daarom kan alle inhoud die zich daarachter bevindt verborgen blijven.
 • Dubbele pagina’s: websites die een CMS (Content Management System) gebruiken, maken vaak dubbele versies van dezelfde pagina; dit is een groot probleem voor zoekmachines die op zoek zijn naar volledig originele inhoud.
 • Geblokkeerd in de code: fouten in de crawlrichtlijnen van een website (robots.txt) kunnen ertoe leiden dat zoekmachines volledig worden geblokkeerd.
 • Slechte linkstructuren: als de linkstructuur van een website niet begrijpelijk is voor de zoekmachines, bereiken ze mogelijk niet alle inhoud van een website; of, als het wordt gecrawld, kan de minimaal zichtbare inhoud door de index van de motor als onbelangrijk worden beschouwd.
 • Niet-tekstuele inhoud: hoewel de zoekmachines steeds beter worden in het lezen van niet-HTML-tekst, is inhoud in rich media-indeling voor zoekmachines nog steeds moeilijk te analyseren. Dit omvat tekst in Flash-bestanden, afbeeldingen, foto’s, video, audio en inhoud van plug-ins.
a

Problemen bij het matchen van zoekwoorden met inhoud

 • Ongewone termen: tekst die niet is geschreven in de algemene termen die mensen gebruiken om te zoeken. Bijvoorbeeld schrijven over ‘voedselkoelingseenheden’ wanneer mensen daadwerkelijk zoeken naar ‘koelkasten’.
 • Subtiliteiten voor taal en internationalisering: woorden die dubbele betekenissen kunnen hebben, wat voor mensen duidelijk is, maar voor zoekmachines niet. Bijvoorbeeld ‘hard gelach’. Controleer bij twijfel waar mensen naar zoeken en gebruik exacte overeenkomsten in uw inhoud.
 • Ongunstige locatietargeting: targeting van inhoud in het Pools wanneer de meerderheid van de mensen die uw website zouden bezoeken uit Japan komt.
 • Gemengde contextuele signalen: de titel van uw blogpost is bijvoorbeeld ‘Mexico’s Best Coffee’, maar de post zelf gaat over een vakantieoord in Canada dat toevallig geweldige koffie serveert. Deze gemengde berichten verzenden verwarrende signalen naar zoekmachines.

Zorg ervoor dat uw inhoud wordt gezien

Het is belangrijk om de technische details van zoekmachine-vriendelijke webontwikkeling correct te krijgen, maar zodra de basisprincipes zijn behandeld, moet u ook uw inhoud op de markt brengen.

De zoekmachines zelf hebben geen formules om de kwaliteit van inhoud op het web te meten. In plaats daarvan vertrouwt zoektechnologie op de statistieken van relevantie en belangrijkheid, en ze meten die statistieken door bij te houden wat mensen doen: wat ze ontdekken, reageren, becommentariëren en koppelen.

Je kunt dus niet zomaar een perfecte website bouwen en geweldige inhoud schrijven; je moet die inhoud ook delen en bespreken.

SEO verandert doorlopend

Toen zoekmarketing begon in het midden van de jaren negentig, waren handmatige indiening, de meta keywords tag en keyword stuffing allemaal normale onderdelen van de tactiek die nodig is om goed te scoren.

In 2004 konden link bombarderen met ankertekst, het kopen van hordes links van geautomatiseerde blogcommentaar van spam-injectoren, en de bouw van onderling verbonden boerderijen van websites allemaal worden aangewend voor verkeer. In 2011 zijn marketing via sociale media en verticale zoekactie mainstream methoden voor het uitvoeren van zoekmachineoptimalisatie. De zoekmachines hebben hun algoritmen samen met deze evolutie verfijnd, dus veel van de tactieken die in 2004 werkten, kunnen vandaag uw SEO schaden.

De toekomst is onzeker, maar in de zoekwereld is verandering een constante. Om deze reden zal zoekmarketing een prioriteit blijven voor diegenen die concurrerend willen blijven op het web. Sommigen hebben beweerd dat SEO dood is, of dat SEO neerkomt op spam.

“Zoals wij het zien, is er geen behoefte aan een verdediging anders dan eenvoudige logica: websites strijden om aandacht en plaatsing in de zoekmachines, en degenen met de kennis en ervaring om de rangschikking van hun website te verbeteren, zullen de voordelen van toegenomen verkeer en zichtbaarheid ontvangen.”

Blog 3 van 10 – Symblings heeft een reeks artikelen geschreven over het onderwerp SEO / Zoekmachineoptimalisatie. Dit is het derde artikel uit die serie.

Vindt u het artikel interessant? Schrijf u dan in voor onze SEO nieuwsbrief en u ontvangt de volgende artikelen automatisch in uw mailbox.

Andere Blog Artikelen

Symblings levert een breed portfolio van SEO diensten en zoekmachineoptimalisatie. Daarnaast bieden we advies en uitvoering op het gebied van o.a. Webdevelopment en Digital Marketing. Daar kunnen we u dus ook mee helpen!

Neem 100% vrijblijvend contact met ons op om uw behoefte en situatie te bespreken. We denken altijd graag met u mee!

 • optioneel
 •  
No Comments
Post a comment

Call Now Button