Marketing Sales Funnel

Marketing Sales Funnel

Marketing kost geld. Maar als de doelen helder zijn kun je ook voorspellen wat die marketing investeringen opleveren.

Symblings helpt organisaties succesvol (digitale) marketing in te zetten, ondersteunend aan de commerciële doelstellingen. En in synergie met andere commerciële activiteiten.

Multi Channel

Groei in Offertes

Focus op Product Markt Combinaties

Meetbaar Resultaat

Het aangaan van de juiste partnerschappen voor een succesvol resultaat

In gesprekken die we met onze prospects en klanten voeren merken we opvallend vaak dat de commerciële doelstellingen onvoldoende zijn uitgewerkt. Het is belangrijk om de (online) marketing activiteiten te baseren op realistische doelstellingen. En goed te bekijken wat de conversies in iedere stap van het salesproces zijn. En dat is binnen iedere organisatie een andere 'funnel'.

– Technische Problemen

– Mobiel Gebruiksgemak

– Structuur van de website

– Gebruikerservaring (User experience UX)

Marketing en Sales Funnel

Bedenk goed welke stappen jouw prospects doorlopen voordat ze een klant worden en daarmee omzet opleveren.

Focus op de juiste klanten

Iedere organisatie heeft een eigen unieke focus en specifieke kwaliteiten. Die toegevoegde waarde matcht meestal goed met een specifiek segment van de totale klantengroep. Bedenk goed wat jouw organisatie uniek maakt en welke klanten precies goed bij jouw producten en diensten passen. Die wil je  – door marketing – kennis laten maken met jouw bedrijf.

Baseer je op Cijfers

Of je nu ‘het aantal nieuwe klanten’ of ‘een x extra omzet’ als uitgangspunt neemt, begin je marketingplan met een duidelijke (SMART) doelstelling. En bereken wat dat betekent voor de input en output van de funnel. Hoeveel kennismakingen heb je nodig om 1 nieuwe klant te activeren? En wat levert een nieuwe klant gemiddeld op in termen van omzet, bruto marge en uiteindelijke winst?

Kies de juiste Boodschap

Verschillende kanalen zullen verschillende resultaten opleveren. Bedenk waar en hoe je jouw doelgroepen het beste kunt informeren, overtuigen en activeren. Iedere klant gaat door een vastomlijnde ‘customer journey’. 

Door op de juiste momenten de juiste informatie te bieden, en twijfels weg te nemen, zullen de marketingactiviteiten  succesvoller – een eenvoudiger – worden.

Doorlopend Bijsturen

Een marketingplan begint met een aantal aannames. Op basis van ervaringen uit het verleden, of gewoon op de onderbuik. 

Toets doorlopend of je de verwachte resultaten behaalt, deze kunnen zowel positief als negatief afwijken van de verwachtingen. Stuur daarop bij! Als een boodschap of kanaal beter werkt dan verwacht, bouw die uit. Valt het tegen?  Kies een andere boodschap, doelgroep of kanaal.

Multichannel Benadering

Er zijn veel (online) kanalen die je kunt inzetten om je boodschap uit te dragen. Denk aan zoekmachines, advertenties, social media, telefonisch, beurzen en referrals van bestaande klanten. Ieder kanaal vraagt een eigen benadering en eigen middelen.

Richt je niet op slechts 1 kanaal, omdat je dan niet kunt vergelijken of een ander kanaal niet (nog) beter zou kunnen werken. 

Herhaal Winnaars

Als je succesvol bent met een bepaalde benadering, ga daar dan vooral mee door.  Als social media marketing bijvoorbeeld goed werkt  (winstgevend is) voor jouw organisatie en boodschap  blijf daar dan je boodschap verspreiden. Test wel variaties van je boodschap of kies eens een andere doelgroep. Wellicht ben je daar nog succesvoller.

PRO TIP! Optimaliseer steeds de individuele processtappen. Meer orders uit het totaal van offertes realiseren is veelal eenvoudiger en voordeliger dan steeds meer nieuwe kennismakingen blijven maken. Bovendien leer je daarvan wat je bij alle anderen beter kunt doen.

Een Gratis Marketing & Sales Funnel advies aanvragen.

Vraag ons naar voorbeelden, wij laten u graag zien wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen!

  Begin met de kennismaking met nieuwe potentiële klanten

  Symblings biedt verschillende intelligente marketing mogelijkheden waardoor nieuwe prospects contact met je op zullen nemen voor meer informatie.

  – Lokaal of landelijk bereik

  – Multichannel marketing

  – Optimalisatie op winnaars

  – Doorlopende vergelijking van kosten en opbrengsten

  Geavanceerde Niche Marketingstrategieën voor Lokaal Bereik

  Vooral op het gebied van niche- en lokale marketing zijn wij in staat om ongelofelijke resultaten te behalen. Om de diensten van uw bedrijf in weken in plaats van maanden of jaren te laten ranken.

  173% Snellere ranking voor uw lokale bedrijf. Zorg dat uw lokale klanten u en uw diensten vinden.
  100% SEO service. Bespaar geld op reclamekosten. En blijf verkeer en leads krijgen, zelfs jaren nadat ons werk gedaan is.
  136% Hoger rendement op uw investeringen. Wij leveren SEO resultaten die de zoekmachine posities van uw organisatie goed houden voor de gewenste zoekwoorden.